NEFUNKČNÍ KLÁVESA!!! Acer 5520G

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
aramis
Nováček
Nováček

NEFUNKČNÍ KLÁVESA!!! Acer 5520G

Příspěvek od aramis »

Jak jste si jistě nekteří mohli všimnout o několik řádek níže jsem založil téma, kde se rozhoduji mezi několika modely notebooků. Vybral jsem a celkem spokojeně jsem se těšil z Aceru 5520G s jedním vadným subpixelem který moc není viděť a harddisku o kterým nevím jestli je sata nebo ata ale to mě moc nepálí a tak jsem si spokojeně žil asi 14 dní s tímto modelem, jenže co se nestalo? Přestala fungovat klávesa y teda né tak docela ona funguje, když si zrovna usmyslí že fungovat bude, jenže jindy si zas usmyslí že fungovat nebude. A vzhledem k tomu že na notebooku dost píšu je to pro mě vážný nedostatek sice klávesa y funguje když jí opravdu brutálně zmáčknu ale přesto mě to u prakticky nového stroje za 16 tisíc vadí, nemátě někdo radu jak to opravit? Ještě jsem si novej stroj ani neošahal a už abych ho posílal do Brna.
faugusztin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od faugusztin »

A preco to chces opravovat ? Pytal si sa na moznost reklamacie ? IMHO reklamovat hned teraz ako neskor.
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don Martinez »

Reklamovat určitě - pokud ho máš chvilku, tak ho taky můžeš bez udání důvodu vrátit... Disk bude určitě SATA ;-) ...
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek
aramis
Nováček
Nováček

Příspěvek od aramis »

Největší problém vidím asi v tom že mám na disku množství dat které jsou dost důvěrna a já nechci aby se tato data dostali do rukou nějaké 3 osobě ať už se jedná třeba o servis, bohužel nechce se mi vše zálohovat. Další problém je to že jsem notebook koupil s nějakým tím Linuxem kterej šel hned pryč tak aby z toho nebyli komplikace, třeba jako důvod k neuznání reklamace že zboží není v původním stavu. Kupoval jsem ho v kamenném obchodě a mám ho od 24.1.2008 je možný ho ještě vrátit bez udání důvodu? Nebo alespoň pro tyto závady?
faugusztin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od faugusztin »

I ked nie, tak minimalne zarucny servis by nan urcite platit mal.
aramis
Nováček
Nováček

Příspěvek od aramis »

Tak nevím co mám dělat, disk je nejspíš teda Sata jak uvádí výrobce, notebook má jeden vadnej pixel a nefunkční klávesu Y Linpus Linux kterej byl předinstalovanej je smazanej a já tam mám svoje Windowsy a data který nechci any se dostala někomu do rukou, mám naformátovat disk a jít vyřídit reklamaci?
James.Sniper
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od James.Sniper »

Zkus zajít/zavolat do obchodu, kde si ho kupoval a domluvit se, že by si ho reklamoval bez disku (ten by si vytáhl), samozřejmě uvedeš své důvody, proč ho nechceš nechat v notebooku. S některýma lidma se dá domluvit, uvidíš, co ti řeknou.
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don Martinez »

James.Sniper píše:Zkus zajít/zavolat do obchodu, kde si ho kupoval a domluvit se, že by si ho reklamoval bez disku (ten by si vytáhl), samozřejmě uvedeš své důvody, proč ho nechceš nechat v notebooku. S některýma lidma se dá domluvit, uvidíš, co ti řeknou.
To je otázka - reklamace půjde určitě do Brna do servisu Aceru a nevím jestli se jim bude líbit laptop bez disku... Rozhodně doporučuju zazálohovat data a ty citlivý odstranit, to že na laptopu bude chybět Linux by nikomu v servisu nemělo vadit...
aramis píše:Kupoval jsem ho v kamenném obchodě a mám ho od 24.1.2008 je možný ho ještě vrátit bez udání důvodu?
No tak tohle by záleželo na dobrý vůli prodejce (nějak jsem automaticky předpokládal, že ho máš koupenej na nějakým eshopu - sorry) - vzhledem k tomu, že na tom laptopu chybí ten Linux, asi si ho zpátky nevezmou...
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek
James.Sniper
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od James.Sniper »

Don Martinez píše:
James.Sniper píše:Zkus zajít/zavolat do obchodu, kde si ho kupoval a domluvit se, že by si ho reklamoval bez disku (ten by si vytáhl), samozřejmě uvedeš své důvody, proč ho nechceš nechat v notebooku. S některýma lidma se dá domluvit, uvidíš, co ti řeknou.
To je otázka - reklamace půjde určitě do Brna do servisu Aceru a nevím jestli se jim bude líbit laptop bez disku... Rozhodně doporučuju zazálohovat data a ty citlivý odstranit, to že na laptopu bude chybět Linux by nikomu v servisu nemělo vadit...
No pokud jsou to k***** tak jim to vadit bude. Jinak disk není pro reklamaci důležitej. Já bych to určitě zkusil reklamovat bez disku... To jaký je systém na disku jim je jedno.
Na 99,9999% ti peníze za NB nevrátí.
Zivan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zivan »

Zalohovat cely disk a naformatovat. Do reklamace bych ho poslal prazdny a po oprave obnovit.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
petr_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petr_ »

Není ta klávesa jen povyskočená ?
NTB: 13" MacBook Air mid. 2013, Haswell i7-4650U, 8GB LPDDR3, 256GB SSD
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
aramis
Nováček
Nováček

Příspěvek od aramis »

Děkuji všem moc za vaše rady, moc mi to pomohlo, klávesa bohužel povyskočená nebyla.
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“