// hrubka
Novinky na PCT - Co se vám líbí a nelíbí?
- myom
- Středně pokročilý

h4__: jsou to amateri, uvedom si, jak byli vybrani. nove novinky se mi libi a jsem rad, ze jich je vice nez jedna denne. jo a "novinky tu dlouho nebyly".
ale musim souhlasit, ze ta novinka je velice spatna i obsahove i kompozitne. nejak nechapu, co tim chtel autor sdelit.
ale musim souhlasit, ze ta novinka je velice spatna i obsahove i kompozitne. nejak nechapu, co tim chtel autor sdelit.
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom
- klemikaze
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Mr. Dirk
- Středně pokročilý

Docela mě zaujalo to hlasování.
Proč někomu vadí že je to ve slovenštině?
Chce mě snad někdo tvrdit že to není schopen přečíst?
Proč někomu vadí že je to ve slovenštině?
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
- Lukfi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
No, mladší generace má se slovenštinou problém... naučit se tomu rozumět je otázka to číst pár dní, ale je to pracnější, než když jim někdo naservíruje článeček v jejich mateřštině. Pro mě to číst je taky nezvyk a je to takové nepohodlné...
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
- faugusztin
- Začátečník

-
- myom
- Středně pokročilý

dneska jsem si vsiml toho hlasovani o slovenstine v novinkach. to uz tam muzete rovnou napsat "vadi vam slovak". to je stejne jako by na americkem webu hlasovali, jestli se tam muze psat britskou anglictinou.
jeho novinky jsou kvalitni (i ostatnich) a dodava jich pomerne dost (ostatni taky samozrejme). budeme radi, ze je konecne co cist i na pct.
jeho novinky jsou kvalitni (i ostatnich) a dodava jich pomerne dost (ostatni taky samozrejme). budeme radi, ze je konecne co cist i na pct.
- AlesShi
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- faugusztin
- Začátečník

-
A teraz mi prosim zadefinuj podla coho si prisiel na to, ze je to "cesky web". Preto, lebo ma domena na konci .cz ? To je dost jednoducha definicia. To, ze aky jazyk sa pouziva na webe je cisto vecou vydavatela, resp. majitela webu. Vy, citatelia ktorym vadi slovencina ste sa tiez mohli prihlasit do konkurzu na novinkara. Preco ste to neurobili ? Alebo preco vas mohol predbehnut slovak ? To je vec na zamyslenie.
Prekladanie ako schodnu alternativu nevidim, kto by to robil ?
A napriklad ja som madar, nemam problem so slovencinou ani cestinou. Tak preco mate vy problem s citanim par noviniek za tyzden po slovensky ? Fakt nechapem... Na weby s anglickym, nemeckym ci francuzskym jazykom chodite a citate ich kazdy den, par slovenskych noviniek na "ceskom" webe vam ale dokaze uplne zruinovat zivot, mate z toho depresie atd...
A napriklad ja som madar, nemam problem so slovencinou ani cestinou. Tak preco mate vy problem s citanim par noviniek za tyzden po slovensky ? Fakt nechapem... Na weby s anglickym, nemeckym ci francuzskym jazykom chodite a citate ich kazdy den, par slovenskych noviniek na "ceskom" webe vam ale dokaze uplne zruinovat zivot, mate z toho depresie atd...
- AlesShi
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
cesky web to je od zacatkufaugusztin píše:A teraz mi prosim zadefinuj podla coho si prisiel na to, ze je to "cesky web". Preto, lebo ma domena na konci .cz ? To je dost jednoducha definicia. To, ze aky jazyk sa pouziva na webe je cisto vecou vydavatela, resp. majitela webu. Vy, citatelia ktorym vadi slovencina ste sa tiez mohli prihlasit do konkurzu na novinkara. Preco ste to neurobili ? Alebo preco vas mohol predbehnut slovak ? To je vec na zamyslenie.
proc bych mel jako ctenar delat redaktora
treba kdyz nekam jedes autobusem tak musis bejt ridic?
kdo by to delal? treba naky prekladatel
ocividne s cestinou problemy mas, cesky se ti psat moc nedari
- faugusztin
- Začátečník

-
A kde si ma videl napisat, ze budem pisat po cesky ? Pisem po slovensky, ale nemam problem cestinu precitat.
A ohladne prekladatela - myslis si, ze keby si mohli dovolit take mnozstvo stalych pracovnikov, tak by nezobrali radsej novinkara na hlavny uvazok namiesto prekladatela ? Uvazuj trochu realne...
Jednoducho povedane - ak sa vam to nepaci, tak dane novinky necitajte. Berte to tak, ze dana novinka by na tomto vobec nevysla keby to nenapisal ten slovak. Bodka.
A ohladne prekladatela - myslis si, ze keby si mohli dovolit take mnozstvo stalych pracovnikov, tak by nezobrali radsej novinkara na hlavny uvazok namiesto prekladatela ? Uvazuj trochu realne...
Jednoducho povedane - ak sa vam to nepaci, tak dane novinky necitajte. Berte to tak, ze dana novinka by na tomto vobec nevysla keby to nenapisal ten slovak. Bodka.
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
- Thellwin
- Administrátor

- [CZ]mike
- Mírně pokročilý

-
slovenstina je normalni, nevadi mi. Smeju se lidem co tady na ni nadavaji. To ,ze jste omezenci(od slova omezeny) a neucite se svetovym jazykum neni jeho chyba. Navic SR je tez v EU. Jdete si stezovat do Bruselu ,ze vam v anglii nerozumi.
jak se tohle muze resit v dnesni cosmopolitni spolecnosti
Kdo umi ten umi. Ten kdo neumi cist at necte.
jak se tohle muze resit v dnesni cosmopolitni spolecnosti
- klemikaze
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Lukfi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
[CZ]mike: s tímhle přístupem by rovnou mohli PCT zavřít a prohlásit, že si lidi ty informace najdou na anglických, německých nebo čínských webech...
(Aby nevzniklo nedorozumění, novinky na PCT nečtu, takže je mi to srdečně jedno, pouze konstatuji, že mladým Čechům se slovenština hůř čte.)
(Aby nevzniklo nedorozumění, novinky na PCT nečtu, takže je mi to srdečně jedno, pouze konstatuji, že mladým Čechům se slovenština hůř čte.)
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
- Caderom
- Začátečník

- adzio
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Tak podívejte se: jsou v Týdnu slovenské články?
Ono to není vůbec o tom, že by tomu někdo nerozuměl, ale o požitku ze čtení. Lidé nechodí na PCT za businessem (99 procent), ale "užít si to". Takže proto by i novinky měly být v češtině. Hlavně si schovejte za čepku texty typu, že čtenářům někdo dělá službu.
Ono to není vůbec o tom, že by tomu někdo nerozuměl, ale o požitku ze čtení. Lidé nechodí na PCT za businessem (99 procent), ale "užít si to". Takže proto by i novinky měly být v češtině. Hlavně si schovejte za čepku texty typu, že čtenářům někdo dělá službu.
iMac 24' (aluminium), MacBook Air, iPhone
- Thellwin
- Administrátor

- [CZ]mike
- Mírně pokročilý

-
proc by zavirali? lidi si to radi prectou tady.Lukfi píše:[CZ]mike: s tímhle přístupem by rovnou mohli PCT zavřít a prohlásit, že si lidi ty informace najdou na anglických, německých nebo čínských webech...
Clovek se chce dozvedet nove informace, musi byt tedy svetu vic otevreny.. Navic slovenstina ktera ma tak 80% slov stejnych, jen maji jiny prizvuk. Eh, kde to jsme? Uz to tady nekdo psal. V USA je zakazane mluvit britskou anglictinou? Nerozumi si?
Ja rikam, kdyz je nekdo tak omezenej at si to necte.
2adzio: at si uzivam se slovenkou nebo s ceskou tak jsem spokojen.. to ze tobe by slovenka vadila zavani rasismem
/jo a jeste me zarazi ,ze toto se resi na internetu.. tedy tam kde se mluvi vsemi jazyky. Ja teda protestuji proti tomu aby tady na foru bylo upravit prispevek napsano jako "edit" jsem cech ,tak zadna anglictina ne? (jo ted jeste vidim FAQ. kdyz napisu adminovi fuck you tak to tez rychle pochopi a vymaze me