Novinky na PCT - Co se vám líbí a nelíbí?

Zde budeme zveřejňovat, co se chystá v časopise - pište náměty, stížnosti, budeme se snažit vyhovět.
Odpovědět
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

WTF?! Co to je za amatéry? Takto špatné anti-MS novinky tu dlouho nebyly. :( Ten slovák se mi tuplem nelíbí. :(

// hrubka :oops:
Naposledy upravil(a) h4__ dne ned 17. úno 2008, 19:28, celkem upraveno 1 x.
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

h4__: jsou to amateri, uvedom si, jak byli vybrani. nove novinky se mi libi a jsem rad, ze jich je vice nez jedna denne. jo a "novinky tu dlouho nebyly".

ale musim souhlasit, ze ta novinka je velice spatna i obsahove i kompozitne. nejak nechapu, co tim chtel autor sdelit.
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
klemikaze
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od klemikaze »

Dejte jim trochu času, oni se zlepšej, já snad taky... :-D
A komu se to nelíbí, ať mi klobouk... :-P
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

Docela mě zaujalo to hlasování.

Proč někomu vadí že je to ve slovenštině? :? Chce mě snad někdo tvrdit že to není schopen přečíst?
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

No, mladší generace má se slovenštinou problém... naučit se tomu rozumět je otázka to číst pár dní, ale je to pracnější, než když jim někdo naservíruje článeček v jejich mateřštině. Pro mě to číst je taky nezvyk a je to takové nepohodlné...
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
faugusztin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od faugusztin »

No lenze potom to vychadza tak, ze radsej ziadne novinky ako slovenske !
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

dneska jsem si vsiml toho hlasovani o slovenstine v novinkach. to uz tam muzete rovnou napsat "vadi vam slovak". to je stejne jako by na americkem webu hlasovali, jestli se tam muze psat britskou anglictinou.
jeho novinky jsou kvalitni (i ostatnich) a dodava jich pomerne dost (ostatni taky samozrejme). budeme radi, ze je konecne co cist i na pct.
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
AlesShi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlesShi »

at to je treba madar, ale at jsou na ceskym webu cesky clanky

muze se cesky naucit, nebo to treba posilat prekladali
faugusztin
Začátečník
Začátečník

A teraz mi prosim zadefinuj podla coho si prisiel na to, ze je to "cesky web". Preto, lebo ma domena na konci .cz ? To je dost jednoducha definicia. To, ze aky jazyk sa pouziva na webe je cisto vecou vydavatela, resp. majitela webu. Vy, citatelia ktorym vadi slovencina ste sa tiez mohli prihlasit do konkurzu na novinkara. Preco ste to neurobili ? Alebo preco vas mohol predbehnut slovak ? To je vec na zamyslenie.

Prekladanie ako schodnu alternativu nevidim, kto by to robil ?

A napriklad ja som madar, nemam problem so slovencinou ani cestinou. Tak preco mate vy problem s citanim par noviniek za tyzden po slovensky ? Fakt nechapem... Na weby s anglickym, nemeckym ci francuzskym jazykom chodite a citate ich kazdy den, par slovenskych noviniek na "ceskom" webe vam ale dokaze uplne zruinovat zivot, mate z toho depresie atd...
AlesShi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlesShi »

faugusztin píše:A teraz mi prosim zadefinuj podla coho si prisiel na to, ze je to "cesky web". Preto, lebo ma domena na konci .cz ? To je dost jednoducha definicia. To, ze aky jazyk sa pouziva na webe je cisto vecou vydavatela, resp. majitela webu. Vy, citatelia ktorym vadi slovencina ste sa tiez mohli prihlasit do konkurzu na novinkara. Preco ste to neurobili ? Alebo preco vas mohol predbehnut slovak ? To je vec na zamyslenie.

Prekladanie ako schodnu alternativu nevidim, kto by to robil ?

A napriklad ja som madar, nemam problem so slovencinou ani cestinou. Tak preco mate vy problem s citanim par noviniek za tyzden po slovensky ? Fakt nechapem... Na weby s anglickym, nemeckym ci francuzskym jazykom chodite a citate ich kazdy den, par slovenskych noviniek na "ceskom" webe vam ale dokaze uplne zruinovat zivot, mate z toho depresie atd...
cesky web to je od zacatku

proc bych mel jako ctenar delat redaktora :stupid:
treba kdyz nekam jedes autobusem tak musis bejt ridic?

kdo by to delal? treba naky prekladatel :idea:

ocividne s cestinou problemy mas, cesky se ti psat moc nedari
faugusztin
Začátečník
Začátečník

A kde si ma videl napisat, ze budem pisat po cesky ? Pisem po slovensky, ale nemam problem cestinu precitat.

A ohladne prekladatela - myslis si, ze keby si mohli dovolit take mnozstvo stalych pracovnikov, tak by nezobrali radsej novinkara na hlavny uvazok namiesto prekladatela ? Uvazuj trochu realne...

Jednoducho povedane - ak sa vam to nepaci, tak dane novinky necitajte. Berte to tak, ze dana novinka by na tomto vobec nevysla keby to nenapisal ten slovak. Bodka.
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

Me se nelibi, ze slovensti autori/autor nepise na ceskem IT serveru CESKY. :evil: (neni to narazka primo na autora newesek)
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Mě to moc nevadí. Čte se to krapet hůř, ale vzhledem k tomu, že jsem se slovenštinou přicházel do styku v práci a i na internetu, tak nemám nějaké větší problémy.
Goldnoob team proud member!
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

slovenstina je normalni, nevadi mi. Smeju se lidem co tady na ni nadavaji. To ,ze jste omezenci(od slova omezeny) a neucite se svetovym jazykum neni jeho chyba. Navic SR je tez v EU. Jdete si stezovat do Bruselu ,ze vam v anglii nerozumi.

jak se tohle muze resit v dnesni cosmopolitni spolecnosti :-) Kdo umi ten umi. Ten kdo neumi cist at necte.
klemikaze
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od klemikaze »

viz [CZ]mike...

Jinak to že názvy částí HW nejsou v češtině ti nevadí? (Teda promiň, názvy částí železářského zboží když už chceš překladatele ;-) )
A komu se to nelíbí, ať mi klobouk... :-P
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

[CZ]mike: s tímhle přístupem by rovnou mohli PCT zavřít a prohlásit, že si lidi ty informace najdou na anglických, německých nebo čínských webech...

(Aby nevzniklo nedorozumění, novinky na PCT nečtu, takže je mi to srdečně jedno, pouze konstatuji, že mladým Čechům se slovenština hůř čte.)
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
Caderom
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Caderom »

Kolik jazyků umíš, tolikrát jsi člověkem ...

Slovensky se naučíš rychle (když umíš česky) a hodí se
1.) když jedeš na dovolenou na Slovensko
2.) když hledáš informace na internetu
3.) v businessu
4.) při sledování TV (nové programy STV1, STV2 a JOJ v CS Linku)
...

:wink:
adzio
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od adzio »

Tak podívejte se: jsou v Týdnu slovenské články?

Ono to není vůbec o tom, že by tomu někdo nerozuměl, ale o požitku ze čtení. Lidé nechodí na PCT za businessem (99 procent), ale "užít si to". Takže proto by i novinky měly být v češtině. Hlavně si schovejte za čepku texty typu, že čtenářům někdo dělá službu.
iMac 24' (aluminium), MacBook Air, iPhone
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

No já se tam chodím něco dozvědět, užívat si chodím jinam. A v tom prvém mi slovenština nebrání.
Goldnoob team proud member!
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

Lukfi píše:[CZ]mike: s tímhle přístupem by rovnou mohli PCT zavřít a prohlásit, že si lidi ty informace najdou na anglických, německých nebo čínských webech...
proc by zavirali? lidi si to radi prectou tady.

Clovek se chce dozvedet nove informace, musi byt tedy svetu vic otevreny.. Navic slovenstina ktera ma tak 80% slov stejnych, jen maji jiny prizvuk. Eh, kde to jsme? Uz to tady nekdo psal. V USA je zakazane mluvit britskou anglictinou? Nerozumi si?

Ja rikam, kdyz je nekdo tak omezenej at si to necte.

2adzio: at si uzivam se slovenkou nebo s ceskou tak jsem spokojen.. to ze tobe by slovenka vadila zavani rasismem :-)

/jo a jeste me zarazi ,ze toto se resi na internetu.. tedy tam kde se mluvi vsemi jazyky. Ja teda protestuji proti tomu aby tady na foru bylo upravit prispevek napsano jako "edit" jsem cech ,tak zadna anglictina ne? (jo ted jeste vidim FAQ. kdyz napisu adminovi fuck you tak to tez rychle pochopi a vymaze me :-) proc kdyz se podivam na nazvy smajliku vidim anglicky napsane "shocked" , "smile" ?)
Odpovědět

Zpět na „PCtuning - webový magazín“