Problém je následující - najdu si soubor který chci smazat - dám shift-delete (píšu jako pro blbý - omlouvám se:) ) ... soubor se smaže. Pak v exploreru dám F5 (tedy obnovit náhled:)) a ... co se nestane - soubor je opět na svém místě. po kliknutí na něj se dokonce zobrazí náhled, ale po spuštění (většinou mám tenhle problém s videama - zatím jsem to jinde nezaznamenal) - tedy po spuštění mediaplayer napíše samozřejmě chybu, že soubor není možné nalézt. Mimo to se samozřejmě místo na disku neuvolní a pokud na soubor kliknu opět a dám - delete (jen do koše) - na nic se to nezeptá a soubor zmizí (po F5 opět stav jaký je popsán výše) a pokud Shift-del, tak naskočí UAC, že nemám k mazání oprávnění -> po potvrzení chyba při mazání - soubor nenalezen.
Vše se spraví až po restartu - to najednou všechny soubory zmizí a místo na HDD se uvolní (podotýkám, že věci jako checkdisk jsem zkoušel - dokonce odpojit jednotku, aby se uzavřeli všechny požadavky na soubor, ale bezvýsledně).
Nicméně protože kóduju video - což je oříšek náročný na prostor - tak je celkem silná otrava restartovat systém kvůli každému mazání :S.
Podotýkám W Vista... na podpoře mě poslali s OEM někam ... takže jako vlastní system builder jsem celkem nahranej
A prosím - odpustte si reakce stylu - vrať se k XP a tak podobně - na to fakt zvědavej nejsem...