Problém s mazáním souborů

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
x-error
Nováček
Nováček

Problém s mazáním souborů

Příspěvek od x-error »

Zdravím - hledám řešení po internetu už dost dlouho a jediné co jsem našel je jednoho člověka, který dal (zatím bezvýsledně) stejný problém snad na 1000 fór.

Problém je následující - najdu si soubor který chci smazat - dám shift-delete (píšu jako pro blbý - omlouvám se:) ) ... soubor se smaže. Pak v exploreru dám F5 (tedy obnovit náhled:)) a ... co se nestane - soubor je opět na svém místě. po kliknutí na něj se dokonce zobrazí náhled, ale po spuštění (většinou mám tenhle problém s videama - zatím jsem to jinde nezaznamenal) - tedy po spuštění mediaplayer napíše samozřejmě chybu, že soubor není možné nalézt. Mimo to se samozřejmě místo na disku neuvolní a pokud na soubor kliknu opět a dám - delete (jen do koše) - na nic se to nezeptá a soubor zmizí (po F5 opět stav jaký je popsán výše) a pokud Shift-del, tak naskočí UAC, že nemám k mazání oprávnění -> po potvrzení chyba při mazání - soubor nenalezen.

Vše se spraví až po restartu - to najednou všechny soubory zmizí a místo na HDD se uvolní (podotýkám, že věci jako checkdisk jsem zkoušel - dokonce odpojit jednotku, aby se uzavřeli všechny požadavky na soubor, ale bezvýsledně).

Nicméně protože kóduju video - což je oříšek náročný na prostor - tak je celkem silná otrava restartovat systém kvůli každému mazání :S.
Podotýkám W Vista... na podpoře mě poslali s OEM někam ... takže jako vlastní system builder jsem celkem nahranej :) ...
A prosím - odpustte si reakce stylu - vrať se k XP a tak podobně - na to fakt zvědavej nejsem...
kocourleo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kocourleo »

Nemáš nějaký bezpečnostní balík (antivir, firewall, antispyware v jednom)? Třeba od Symantecu? Zkus ho odinstalovat.

A v možnostech složky (z Průzkumníka) jsi zkusil zrušit soubory offline a pamatování si nastavení zobrazení složky + neukládání miniatur do paměti? Jak se to projevilo?
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518
x-error
Nováček
Nováček

Příspěvek od x-error »

kocourleo píše:Nemáš nějaký bezpečnostní balík (antivir, firewall, antispyware v jednom)? Třeba od Symantecu? Zkus ho odinstalovat.

A v možnostech složky (z Průzkumníka) jsi zkusil zrušit soubory offline a pamatování si nastavení zobrazení složky + neukládání miniatur do paměti? Jak se to projevilo?
Tak bohužel nic z toho nepomohlo - NOD32 - ten problémy nedělá ... offline deaktivované / aktivované /vymazané - to samé s miniaturama ... a nic :'(. Bohužel nemám ani potuchy, kde bude problém ... HDD/ovladače SATA/OS ... HDD se mi nazdá (stalo se mi to i na druhém) ... ovladače jsou takové pochybné - poslední nForce Serial ATA - jenže přes ně se odmítá ukazovat hodnota S.M.A.R.T :S ... což je taky dost divné ... pak zbývá jen ten OS ... :(

Aktualizace 21:50: Přeinstaloval jsem ovladač nForce Serial ATA na Windows-ovský Standardní PCI ATA - a voalá (nebo jak se to píše) - S.M.A.R.T je aktivní ... teď ještě zjistit jestli to pomůže při tom mazání
CernyZid
Nováček
Nováček

Re: Problém s mazáním souborů

Příspěvek od CernyZid »

x-error píše:Zdravím - hledám řešení po internetu už dost dlouho a jediné co jsem našel je jednoho člověka, který dal (zatím bezvýsledně) stejný problém snad na 1000 fór.

Problém je následující - najdu si soubor který chci smazat - dám shift-delete (píšu jako pro blbý - omlouvám se:) ) ... soubor se smaže. Pak v exploreru dám F5 (tedy obnovit náhled:)) a ... co se nestane - soubor je opět na svém místě. po kliknutí na něj se dokonce zobrazí náhled, ale po spuštění (většinou mám tenhle problém s videama - zatím jsem to jinde nezaznamenal) - tedy po spuštění mediaplayer napíše samozřejmě chybu, že soubor není možné nalézt. Mimo to se samozřejmě místo na disku neuvolní a pokud na soubor kliknu opět a dám - delete (jen do koše) - na nic se to nezeptá a soubor zmizí (po F5 opět stav jaký je popsán výše) a pokud Shift-del, tak naskočí UAC, že nemám k mazání oprávnění -> po potvrzení chyba při mazání - soubor nenalezen.

Vše se spraví až po restartu - to najednou všechny soubory zmizí a místo na HDD se uvolní (podotýkám, že věci jako checkdisk jsem zkoušel - dokonce odpojit jednotku, aby se uzavřeli všechny požadavky na soubor, ale bezvýsledně).

Nicméně protože kóduju video - což je oříšek náročný na prostor - tak je celkem silná otrava restartovat systém kvůli každému mazání :S.
Podotýkám W Vista... na podpoře mě poslali s OEM někam ... takže jako vlastní system builder jsem celkem nahranej :) ...
A prosím - odpustte si reakce stylu - vrať se k XP a tak podobně - na to fakt zvědavej nejsem...
na netu je spousta souboru, ktere umi dukladne promazat pc... Zkus si stahnout nejaky odstranovac...Mozna jsi spastne nainstaloval system... Co mas za pc?
x-error
Nováček
Nováček

Re: Problém s mazáním souborů

Příspěvek od x-error »

CernyZid píše:
x-error píše:Zdravím - hledám řešení po internetu už dost dlouho a jediné co jsem našel je jednoho člověka, který dal (zatím bezvýsledně) stejný problém snad na 1000 fór.

na netu je spousta souboru, ktere umi dukladne promazat pc... Zkus si stahnout nejaky odstranovac...Mozna jsi spastne nainstaloval system... Co mas za pc?
Tak upřímně řečeno - pochybuju, že bude chyba v instalaci systému - některé soubory jdou a některé se kousnou (a nehne s nima žádnej program - programy píšou, že na disku se nenachází) ...
PC: ASUS A8N-Sli Deluxe; X2 4400+ (ještě 939); 2GB RAM; HDD Seagate - 200 GB IDE; 300 GB SATA2; 320 GB SATA2
a na zbytku už to tuplem nezíleží -> GF 6600GT; Audigy 2; TV karta Asus a 2x DVD-RW

a již zmíněná Win Vista Ultimate ...

Jinak ještě jsem našel něco jako Virtual folder službu ... bohužel do toho už nevidi, ale možná někoho zkušenějšího navedu - ?že si snad vista dělá něco jako virtuální složky, aby procházení adresářů bylo rychlejší? ... a fyzicky se pak soubor smaže, ale virtuálně tam stále je ...
kocourleo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kocourleo »

Zkus nainstalovat jen pro zajímavost Unlocker ( http://ccollomb.free.fr/unlocker/ ) a koukni se pomocí něj na "smazaný" soubor, který se znovu reinkarnoval. Třeba ti ukáže nějakou vazbu na pachatele, který ho obnovil.

Je také možné, že video obnovuje videoeditor, který si ukládá nastavení posledně zpracovaného souboru a vytváří si nějakou vazbu. Zkus pak Unlocker i na soubor, na který jsi ještě SHIFT+DEL nepoužil.
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“