proč mi nejde změnit písmeno jednotky

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
fps
Začátečník
Začátečník

proč mi nejde změnit písmeno jednotky

Příspěvek od fps »

proč mi nejde změnit písmeno jednotky poraďte jak ji změnit screen tady http://www.fofo.cz/s?show=73676-bpvyk
C2D E8200 2.6@3.2GHz, FREEZER 7 PRO, GB965P-DS4 rev.3.3 Bios F12, Powercolor HD5850, 3xSEAGATE 250GB BARRACUDA, 2x2GB CORSAIR DDR2 800@1000MHz, DVD Samsung+ASUS, THERMALTAKE SOPRANO, CORSAIR 550W, W7 64bit, TV LED LCD LG42SL9000, BlackBerry 9700+4GB KINGSTON Micro Secure Digital
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

imo jméno systémovýho disku měnit nelze
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Gr8 Vivec píše:imo jméno systémovýho disku měnit nelze

Ale jde, umi to Partiton Magic, ale na 99% ani nenastartuje, ikdyž zmena je možná je to i na webu MS.
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
CernyZid
Nováček
Nováček

Re: proč mi nejde změnit písmeno jednotky

Příspěvek od CernyZid »

fps píše:proč mi nejde změnit písmeno jednotky poraďte jak ji změnit screen tady http://www.fofo.cz/s?show=73676-bpvyk
Jmeno disku urcujes, kdyz instalujes windows....Takze pokud potrebujes nutne zmenit jmeno tak reinstall win...
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

CernyZid píše:
fps píše:proč mi nejde změnit písmeno jednotky poraďte jak ji změnit screen tady http://www.fofo.cz/s?show=73676-bpvyk
Jmeno disku urcujes, kdyz instalujes windows....Takze pokud potrebujes nutne zmenit jmeno tak reinstall win...
No on je i návod jak zemit písmenko systemového oddílu. Je to přímo na webu microsoftu, ale reinstal je rychlejsi a spolehlivější...
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
kocourleo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kocourleo »

Dzin
Myslím, že ten mrkvosoftí návod je jen pro případ, že se ti nějakou manipulací s disky či s instalátorem windows změnilo písmenko systémového disku. A to pak lze podle toho návodu vrátit zpět. Rozhodně bych nedoporučoval podle toho návodu písmenko systémového disku měnit, pokud se nejedná o vrácení písmenka zpět.

Tazateli bych doporučil radši reinstalovat, je to nejlepší řešení. A pokud by ti windows zase nabízely jiné písmenko, tak při instalaci odpoj nepotřebné disky a podle potřeby nastav příznak skrytý těm partition, na nichž systém nebude (tedy tak, aby instalátor viděl jedinou partition a to tu, kam chceš, aby se windows nainstalovaly).
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518
Aigor
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aigor »

Změnit písmeno syst. disku je celkem běžná operace a není třeba se toho bát. MS dobře ví proč to radí (typicky při instalu Win na NB, kde je čtečka, tak nepomůže vůbec nic - zákaz USB v BIOSu etc., prostě widle se nainstalují na D nebo E...), ovšem v tvém případě jde o dynamický disk (fujtabl), tam bych to osobně viděl pro klid na čistej reinstal.
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

Mám v počítači plno disků a tak zákonitě došlo k problému.
...
Měl jsem jednotku s písmenem E, měl jsem jednotku s písmenem I. Chtěl jsem jednotku I změnit na E (a původní E klidně odstranit).
Změnil jsem E na jiné písmeno, ale po nestandardně dlouhé době, kdy se nic nedělo, jsem Správce disků vypnul (Správcem úloh).
Jednotka E správně změnila své písmeno.
Ale jednotka I nemohla bý přejmenovaná na E, protože E nebylo k dispozici. To už jsem párkrát zažil a pomohl restart.
Jenže tantokrát restart nepomohl, písmeno E v nabídce na změnu písmene není. Patrně došlo k chybě kvůli tomu ukončení Správce disků.

Existuje možnost jak opět získat možnost volby písmene E?
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“