proč mi nejde změnit písmeno jednotky
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- fps
- Začátečník

proč mi nejde změnit písmeno jednotky
proč mi nejde změnit písmeno jednotky poraďte jak ji změnit screen tady http://www.fofo.cz/s?show=73676-bpvyk
C2D E8200 2.6@3.2GHz, FREEZER 7 PRO, GB965P-DS4 rev.3.3 Bios F12, Powercolor HD5850, 3xSEAGATE 250GB BARRACUDA, 2x2GB CORSAIR DDR2 800@1000MHz, DVD Samsung+ASUS, THERMALTAKE SOPRANO, CORSAIR 550W, W7 64bit, TV LED LCD LG42SL9000, BlackBerry 9700+4GB KINGSTON Micro Secure Digital
- Vivec
- Středně pokročilý

- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
- CernyZid
- Nováček

Re: proč mi nejde změnit písmeno jednotky
Jmeno disku urcujes, kdyz instalujes windows....Takze pokud potrebujes nutne zmenit jmeno tak reinstall win...fps píše:proč mi nejde změnit písmeno jednotky poraďte jak ji změnit screen tady http://www.fofo.cz/s?show=73676-bpvyk
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
No on je i návod jak zemit písmenko systemového oddílu. Je to přímo na webu microsoftu, ale reinstal je rychlejsi a spolehlivější...CernyZid píše:Jmeno disku urcujes, kdyz instalujes windows....Takze pokud potrebujes nutne zmenit jmeno tak reinstall win...fps píše:proč mi nejde změnit písmeno jednotky poraďte jak ji změnit screen tady http://www.fofo.cz/s?show=73676-bpvyk
- kocourleo
- Začátečník

Dzin
Myslím, že ten mrkvosoftí návod je jen pro případ, že se ti nějakou manipulací s disky či s instalátorem windows změnilo písmenko systémového disku. A to pak lze podle toho návodu vrátit zpět. Rozhodně bych nedoporučoval podle toho návodu písmenko systémového disku měnit, pokud se nejedná o vrácení písmenka zpět.
Tazateli bych doporučil radši reinstalovat, je to nejlepší řešení. A pokud by ti windows zase nabízely jiné písmenko, tak při instalaci odpoj nepotřebné disky a podle potřeby nastav příznak skrytý těm partition, na nichž systém nebude (tedy tak, aby instalátor viděl jedinou partition a to tu, kam chceš, aby se windows nainstalovaly).
Myslím, že ten mrkvosoftí návod je jen pro případ, že se ti nějakou manipulací s disky či s instalátorem windows změnilo písmenko systémového disku. A to pak lze podle toho návodu vrátit zpět. Rozhodně bych nedoporučoval podle toho návodu písmenko systémového disku měnit, pokud se nejedná o vrácení písmenka zpět.
Tazateli bych doporučil radši reinstalovat, je to nejlepší řešení. A pokud by ti windows zase nabízely jiné písmenko, tak při instalaci odpoj nepotřebné disky a podle potřeby nastav příznak skrytý těm partition, na nichž systém nebude (tedy tak, aby instalátor viděl jedinou partition a to tu, kam chceš, aby se windows nainstalovaly).
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518
- Aigor
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Změnit písmeno syst. disku je celkem běžná operace a není třeba se toho bát. MS dobře ví proč to radí (typicky při instalu Win na NB, kde je čtečka, tak nepomůže vůbec nic - zákaz USB v BIOSu etc., prostě widle se nainstalují na D nebo E...), ovšem v tvém případě jde o dynamický disk (fujtabl), tam bych to osobně viděl pro klid na čistej reinstal.
- X-COM
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Mám v počítači plno disků a tak zákonitě došlo k problému.
...
Měl jsem jednotku s písmenem E, měl jsem jednotku s písmenem I. Chtěl jsem jednotku I změnit na E (a původní E klidně odstranit).
Změnil jsem E na jiné písmeno, ale po nestandardně dlouhé době, kdy se nic nedělo, jsem Správce disků vypnul (Správcem úloh).
Jednotka E správně změnila své písmeno.
Ale jednotka I nemohla bý přejmenovaná na E, protože E nebylo k dispozici. To už jsem párkrát zažil a pomohl restart.
Jenže tantokrát restart nepomohl, písmeno E v nabídce na změnu písmene není. Patrně došlo k chybě kvůli tomu ukončení Správce disků.
Existuje možnost jak opět získat možnost volby písmene E?
...
Měl jsem jednotku s písmenem E, měl jsem jednotku s písmenem I. Chtěl jsem jednotku I změnit na E (a původní E klidně odstranit).
Změnil jsem E na jiné písmeno, ale po nestandardně dlouhé době, kdy se nic nedělo, jsem Správce disků vypnul (Správcem úloh).
Jednotka E správně změnila své písmeno.
Ale jednotka I nemohla bý přejmenovaná na E, protože E nebylo k dispozici. To už jsem párkrát zažil a pomohl restart.
Jenže tantokrát restart nepomohl, písmeno E v nabídce na změnu písmene není. Patrně došlo k chybě kvůli tomu ukončení Správce disků.
Existuje možnost jak opět získat možnost volby písmene E?
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6