Vyběr routeru....

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
maslik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Vyběr routeru....

Příspěvek od maslik »

Požadavky:

1) abych mohl na WAN měnit MAC adresu
2) abych mohl provozovat Wi-Fi
3) spolehlivost
4) nemela by to byt šunka, díky
maslik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maslik »

SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

Mám doma router Ovislink Airlive WT-2000R, maximální spokojenost, dobře se mi s ním dělá, rozhodně nezklame... :)

Umí všechny věci co jsi psal... :wink:

Ale i ten D-link není špatný, kámoš ho má...a prý taky pohoda :oops:
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
BROS
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od BROS »

Já mám doma asi rok a půl WA-2204A 54Mbit AP/KL/Router/Br/Switch (2,4 GHz) a naprostá spokojenost...
cena: 684.96 Kč s DPH
http://i4wifi.cz/default.asp?cls=stoitem&stiid=26

Hlavní předností před konkurencí jsou tyto funkce:
- routující klient: V tomto režimu se zařízení připojí jako klient ke stávající WiFi síti, provede NAT překlad adres a internet je tak k dispozici neomezenému počtu počítačů na LAN portech
- transparentní klient: v tomto režimu se zařízení připojí jako klient ke stávající WiFi síti a transparentně připojí všechny počítače na LAN portech. V tomto režimu je k dispozici všech 5 LAN portů! Poskytovatel internetu "vidí" všechny IP adresy počítačů, ale pouze 1 MAC adresu.
Novinka! Sestavili jsme pro Vás předhlednou tabulku revizí. Podle seriového čísla pohodlně poznáte o jakou revizi se jedná a můžete si stáhnout ten nejaktuálnější fimware.
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

Mno ale pokud má za síť to co má, tak sou mu tyhle věci stejně naprd...

Osobně bych tenhle nebral, mám neblahé zkušenosti s podobnými levnými věcmi, konkrétně levné routery TP-link a to je šílenost... :roll: :)
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
jrk
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jrk »

Při použivání WA-2204A jsem si všimnul periodického prodlužování odpovědi na ping (WA byl jako klient), potom jsme ho vyměnili za Ovislink WL5470 a ten je Ok.... Možná to byl problém konkrétního kusu...
maslik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maslik »

ja ze ten router D-link DI-524 maji v akci za 775,-
S.h.I.t.
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od S.h.I.t. »

mám ho téměř rok a bez problémů. Popsané věci by měl umět, nehřeje, nekouše se.
Ale má trochu slabší Wi-Fi, takže pokud to potřebuješ honit dál, než za 1 zeď, nevyhneš se asi silnější anténě. (se standartní 2dBi na 10m přes 2* cihlová zeď, 30cm silná, rychlost jen 12-18Mbps, při 8dBi anténě 24-36Mbps)
maslik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maslik »

S.h.I.t. píše:
mám ho téměř rok a bez problémů. Popsané věci by měl umět, nehřeje, nekouše se.
Ale má trochu slabší Wi-Fi, takže pokud to potřebuješ honit dál, než za 1 zeď, nevyhneš se asi silnější anténě. (se standartní 2dBi na 10m přes 2* cihlová zeď, 30cm silná, rychlost jen 12-18Mbps, při 8dBi anténě 24-36Mbps)
Ok, tak neni co resit, beru ho za 990,- s DPH i s USB Wifi v akci v mironetu
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“