slovenština

Zde budeme zveřejňovat, co se chystá v časopise - pište náměty, stížnosti, budeme se snažit vyhovět.
Odpovědět

Vadí vám slovenština v novinkách?

Ano, vadí.
60
30%
Ne, je mi ukradená.
41
21%
Naopak, vítám i jiný jazyk.
99
50%

Celkem hlasů: 200
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

Lukfi píše:Polsky rozumíš možná tak polovinu slov, z toho některé si musíš přečíst nahlas, poslechnout se, a pak teprve přijdeš na to, co ta zrůdnost plná spřežek znamená. Slovenština je oproti tomu daleko kompatibilnější, ale pořád ne na 100%, a když musíš přemýšlet nad významem slov, čte se to nepohodlně.
Jak už sem psal slovenština pro mě nepředstavuje problém ( vyjma jednoho nářečí z východního slovenska :? ). Mluvené polštině celkem rozumím i ruštině, ale dost z toho jazyka je naprosto odlišné a čtení vůbec. :)
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
axloth
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od axloth »

Ja teda slovensky rozumim zcela bez problemu, ale polakum jsem fakt moc nerozumel...
Onecar
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Onecar »

Zajímavé, že když jsem před pár lety vplul na internet, regulérně jsem četl slovenské příspěvky na českých fórech a nepodivoval jsem se tomu. Zkrátka mi to přišlo přirozené, v pořádku, nerozčiloval jsem se.

Zajímalo by mě, jak odpůrci slovenštiny řeší příspěvky na fóru psané slovensky. Ignorují je?
CPU: C2D E8200 2.66GHz @ 3.66GHz passively-cooled by Scythe Mugen || MB: Gigabyte P35 DS4 || RAM: Patriot 2x2GB 800MHz CL5 || GK: Gigabyte 8800GTS 512MB (G92) || PSU: Seasonic S12II 500W || HDD: Samsung SpinPoint 500GB || Case: Thermaltake M9 black || OS: Windows Vista x64 || Monitor: Samsung SM 206BW 20'' widescreen || Mouse: Logitech MX Revolution + A4Tech XL-750BF red'n'black
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

neignoruju iba sa nad nimi rozculuju. to iste je to na slovenskych weboch a forach. akonahle tam niekto pise po cesky a niekomu sa nepaci jeho nazor a nema proti nemu ziadny iny argument tak sa do neho zacne navazat ze pokial nevie pisat po slovensky nech nepise, kto to ma lustit a podobne.
.........:::::::::: shit happens ::::::::::...........
Onecar
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Onecar »

Teď jsem koukal na Ondruškovy novinky a už jsou v češtině.

Škoda, demence a dyslektici zvítězili :lol: .
CPU: C2D E8200 2.66GHz @ 3.66GHz passively-cooled by Scythe Mugen || MB: Gigabyte P35 DS4 || RAM: Patriot 2x2GB 800MHz CL5 || GK: Gigabyte 8800GTS 512MB (G92) || PSU: Seasonic S12II 500W || HDD: Samsung SpinPoint 500GB || Case: Thermaltake M9 black || OS: Windows Vista x64 || Monitor: Samsung SM 206BW 20'' widescreen || Mouse: Logitech MX Revolution + A4Tech XL-750BF red'n'black
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

bohuzel tech chyb tam je ale moc. vazne demence zvitezila. :sleepy:
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

To jako dostal příkazem aby psal česki? :roll:
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
ASUSik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ASUSik »

omezenost a lenost opět zvítězila :-D
CPU: Intel Core2Duo E6750 2,66GHz@3,4GHz, Chladič : ASUS Silent Square ; MB: ASUS P5N32-E SLI PLUS ; GPU: ASUS EN8800GTS 640MB 600/1800 MHz ; RAM: Kingston PC6400 2x1024MB ; HDD: 2x WD 250GB, 1x Seagate 120GB ; PWR: ASUS 550W ; DVDRW: Asus DRW-1814BLT, HP DVD-Writer dvd840i ; TV: Leadtek PVR2000XP Expert ; FDD: ??? (černá); CASE: Asus TA21A
Mynas
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mynas »

mozno to nedostal prikazom, mozno si len sam uvedomil, ze to vzhladom na tie komentare(niektore bliziacie sa nacizmu) bude asi lepsie......ale je to dost smutne, podla mna odjakziva nase narody patria k sebe
riXo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od riXo »

Mali by ste pisat tyzden novinky v anglictine nech sa tu pritomna liga proti slovakom p*sere...

Som slovak a na PCT chodim pravidelne, ale ked vidim nazory niektorych uzivatelov na fore, mam chut prestat. Aspon, ze su medzi cechmi aj ludia...

Ale tak nastastie v okoli nemam cechov(tych "normalnych") a do ceska sa nechystam.
Shit-Form-Factor - Ryzen 9800X3D + NH-D15, X870E Aorus Elite, 64GB, MSI 3080Ti, 4TB NVMe, 4TB SSD, Corsair SF750, MSI 321URX + EIZO EV2750 + LG C1 55, Onkyo A-9010, Quadral SM120 II
SFF1 - Intel i7 8700k, MSI GTX970, NR200P SFF2 - Ryzen 5900X, MSI RTX2080, Dan A4 SFX v4.1

/nex
Kamikadze
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kamikadze »

myom píše:bohuzel tech chyb tam je ale moc. vazne demence zvitezila. :sleepy:
Ze by to prekladal jeden nejmenovany novinkar? :roll:

Jinak ano, musim souhlasit s vyse napsanym. Demence zvitezila, na tohle fakt neni co dodat a jak jiz bylo receno, kdo nechce rozumet slovenstine, je jednoduse receno ignorant :stupid:
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
Onecar
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Onecar »

Pro pana Ondruška:

Pokud chcete psát novinky ve svém rodném jazyce na českém serveru, zkuste ExtraHardware.cz, kterému nešéfuje omezená redakce. Pan Jahoda rozhodně je pro to, aby byl jeho web international, viz tento příspěvek.

http://www.extrahardware.cz/forum/viewt ... 6008#p6008

Dost mě mrzí, že to dopadlo jak to dopadlo, doufal jsem, že přibyde více slováků (= uživatelů)..
klemikaze
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od klemikaze »

" již má v ponuce HD-DVD "

ach jo... :-(
Kdo vymyslel překládání článků do češtiny proboha? (a následně kdo je překládal???)

Jestliže je to dobrovolná akce Ondrušky tak ho od toho urychleně odradim, jestli to vymyslel někdo z těch nad námi, pak je to opravdu bída.
A komu se to nelíbí, ať mi klobouk... :-P
Kamikadze
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kamikadze »

Onecar píše: Pokud chcete psát novinky ve svém rodném jazyce na českém serveru, zkuste ExtraHardware.cz, kterému nešéfuje omezená redakce. Pan Jahoda rozhodně je pro to, aby byl jeho web international, viz tento příspěvek.
Daval bych si pozor na jazyk. Dokud nevis kdo a jak tomu veli, tak mlc. Mohu te ujistit, ze na tomto rozhodnuti nema nikdo z normalni redakce vliv.
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Pokud to Ján Ondrušek čte, tak jestli je to jeho vlastní iniciativa, tak ať se vrátí ke slovenštině, ono se těch pár ***** ne****e a pokud je to nějaké nařízení shora, tak ten kdo ho vydal to tam nemá moc v pořádku. Spíš vůbec.

EDIT - a pokud to aktivně někdo úplně jinej aktivně přkládá, tak ať se na to taky vy***e, protože mu to nejde.
Goldnoob team proud member!
ASUSik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ASUSik »

přesně tak, tak čeština je strašně složitá na čtení, v té slovenštině se to čte lépe
CPU: Intel Core2Duo E6750 2,66GHz@3,4GHz, Chladič : ASUS Silent Square ; MB: ASUS P5N32-E SLI PLUS ; GPU: ASUS EN8800GTS 640MB 600/1800 MHz ; RAM: Kingston PC6400 2x1024MB ; HDD: 2x WD 250GB, 1x Seagate 120GB ; PWR: ASUS 550W ; DVDRW: Asus DRW-1814BLT, HP DVD-Writer dvd840i ; TV: Leadtek PVR2000XP Expert ; FDD: ??? (černá); CASE: Asus TA21A
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Onecar píše:Pro pana Ondruška:

Pokud chcete psát novinky ve svém rodném jazyce na českém serveru, zkuste ExtraHardware.cz, kterému nešéfuje omezená redakce. Pan Jahoda rozhodně je pro to, aby byl jeho web international, viz tento příspěvek.

http://www.extrahardware.cz/forum/viewt ... 6008#p6008

Dost mě mrzí, že to dopadlo jak to dopadlo, doufal jsem, že přibyde více slováků (= uživatelů)..
Upřímně řečeno: Extrahardware.cz má diametrálně vyšší úroveň, než PCT :!:

To, že PCT nějak "nestíhá" je holt smutná a pravdivá realita.
Wilik
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Wilik »

Shit píše:To, že PCT nějak "nestíhá" je holt smutná a pravdivá realita.
A ty se od "nizsi urovne" na PCT porad nejak nemuzes odpoutat - asi abys nam tu mohl pripominat jak je to vsechno spatne - dekujeme :)
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Wilik píše:...nejak nemuzes odpoutat...
Prosím uveď pravidlo, které to specifikuje či nařizuje. Pokud takové pravidlo není, tak svým jednáním pouze zneužíváš svoje postavení na fóru, nemyslíš? Je ale jasné, že Ty to nikdy nepřiznáš.
H***o Ti je potom, co kde čtu a k čemu vyjadřuji svůj názor, pokud tím neporušuji pravidla.

Ale jak je vidět, pravidla jsou až na druhém místě, na prvním místě je jedna lidská vlastnost jednoho ****** admina.

Pokud neuneseš fakt, že EH je v současnosti lepší magazín, tak to není můj problém... :P

Pokud existuje pravidlo, že PCT je nejlepší a nelze o tom pochybovat, tak Tě žádám, aby jsi to pravidlo někde uveřejnil popř. linknul.
Wilik píše:...asi abys nam tu mohl pripominat jak je to vsechno spatne...
Pokud někdo má lepší magazín, než ten druhý, tak to je pouze konstatování - ovšem to někdo (Wilik) asi nechápe a hledá jenom důvody pro další vyostření našich nepřátelských vztahů.
Pokud je trestné napsat osobní názor k této problematice a ve správné sekci, tak to asi není zcela normální...

Nikde nepřirovnávám PCT k DD, SH nebo HW => takže PCT je druhý po EH (podle mého mínění), ovšem Wilík to moje osobní hodnocení magazínu nějak neunesl a vyjádřil se na úrovni uraženého děcka, kterému jiné děcko sebralo milovanou hračku, nikoliv z pozice "nezaujatého" admina PCT fóra.
faugusztin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od faugusztin »

[quote="Shit"][/quote]

Preco je to ale nutne neustale vyzdvihovat. Ked si potrebujes zdvihat svoje ego takymito vyhlaseniami, tak to nemusis robit tu (takto to totiz vyznieva ako cielena provokacia pre vyvolanie flame). Nikto tu nie je na tvoje pochvalne reci o inych weboch zvedavy, rovnako ako vacsina ludi tu uz ma po krk Stratosovych "ód" (a to hovorim ako clovek vlastniaci grafiku ATI).
Odpovědět

Zpět na „PCtuning - webový magazín“