slovenština

Zde budeme zveřejňovat, co se chystá v časopise - pište náměty, stížnosti, budeme se snažit vyhovět.
Odpovědět

Vadí vám slovenština v novinkách?

Ano, vadí.
60
30%
Ne, je mi ukradená.
41
21%
Naopak, vítám i jiný jazyk.
99
50%

Celkem hlasů: 200
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

=>Shit: Jako uražené děcko se tady vyjadřuješ ty. Wilik ti naznačil, že PCT nemusíš číst, když se ti nelíbí jeho kvalita (to že to není, co to bývalo, víme všichni). A ty tu hned prskáš něco o pravidlech, "****** adminovi" a vší silou se snažíš vidět někde napsáno něco, co tam prostě není.
Jestli budeš nebo nebudeš nadále číst PCT, je tvoje věc, já osobně bych ti doporučil léky na paranoiu.
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Lukfi píše:...to že to není, co to bývalo, víme všichni...
Zajímavé.
Takže přiznáváš, že jsou lepší sajty, ale nesmí se to říkat nahlas...

Takže ty léky si spíš naordinuj sám.

:blee: :blee: :blee: :blee: :blee: :blee: :blee: :blee: :blee: :blee: :blee: :blee: :blee: :blee: :blee: :blee: :blee: :blee: :blee: :blee: :blee:
faugusztin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od faugusztin »

[quote="Shit"][/quote]

Tu si OT. Zaloz si tema na smetisti a tam si mozes vyplakavat svoje bolesti, ani modi ci Wilik ti to nezatvori.
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Shit píše:Takže přiznáváš, že jsou lepší sajty
Samozřejmě, kam píše Lukfi, tam je lepší sajta :P
Shit píše:...ale nesmí se to říkat nahlas...
V threadu, kde jsi s tím úplně OT, ne. Nevím, co tě na tom tak udivuje.
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

kdo to proboha odhlasoval ten preklad slovenciny do cestiny? Tohle je nejdebilnejsi kretenina co jsem cetl na tohle foru a to ze tu jsou perly ...
killerek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od killerek »

skoda, ze slovenstina zmizela z novinek, bylo to prijemne zpestreni jinak nudneho dne a aspon se zapnuli v mozku i jine zavity :-)

nekdo tu psal, ze by nikdy nekoukal na neco v EN s SK titulky ... skouknul jsem cely serial Babylon 5 s SK titulky a pohodicka ... navic ty CZ, ktere se daly sehnat, mely mizernou kvalitu a jeste k tomu horsi preklad ... co myslite, ze delaji slovaci, kdyz jsou k necemu jen ceske titulky?
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

co delaji je jejich vec... :wink:
Wilik
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Wilik »

OBR píše:kdo to proboha odhlasoval ten preklad slovenciny do cestiny?
Joro... taky jsem byl vcera prekvapeny a mluvil jsem s nim o tom - na zaklade hlasovani, kde drtiva vetsina vyslovila prani mit magazin v cestine. Novinky jsou podle vyjadreni autora psany v "cestine" s tim, ze pote projdou korekturou - coz je potreba jeste doladit.
Shit píše:Takže přiznáváš, že jsou lepší sajty, ale nesmí se to říkat nahlas...
Cetl jsem webove stranky, ktere z meho pohledu mely pro me vetsi prinos nez PCT - ale nemam potrebu to v kazdem svem prispevku sdelovat okoli. Nikdo netvrdi, ze sem nemas chodit, jedine co mas (i podle zdejsich pravidel) je nebyt OT - a to zatim stale jsi.
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Wilik píše:... na zaklade hlasovani, kde drtiva vetsina vyslovila prani mit magazin v cestine ...
Na základně jakého hlasování ? To na stránkách magu určitě nedopadlo poměrem "drtivá většina pro CZ" :?
Goldnoob team proud member!
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Možná byste spíš měli udělat hlasování o tom, kolik % Slováků vůbec čte pctuning.cz a pak by vás možná nenapadlo udělat anketu o tom, jestli mají být články psány česky, nebo "skoro" česky :roll:
Bathory
S.h.I.t.
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od S.h.I.t. »

Thellwin píše:
Wilik píše:... na zaklade hlasovani, kde drtiva vetsina vyslovila prani mit magazin v cestine ...
Na základně jakého hlasování ? To na stránkách magu určitě nedopadlo poměrem "drtivá většina pro CZ" :?
asi tak no... drtivou většinu si představuju jinak než nějakých 40-43%
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Když jsme u nás ve třídě hlasovali o nápisu na šerpy, které se dávají na maturitním plese, často padal argument "jsme velká menšina" :-D (popřípadě "nám to vadí *hodně*")
Wiruss
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wiruss »

Nečetl jsem to přede mnou, ale osobně jsem jen pro češtinu, je to český web tak ať je česky... Proti slovákům se hlavně proto co předvedli po rozdělení a jak se ještě velká většina k čechům chovají pokud přijede na slovensko... Slováci maj taky nějaké počítačové weby, tak mohou autoři psát tam (a já si rád některé přečtu, ale tím, že jdu na ty weby jsem uvědomen s tím, že budou slovensky :twisted: ).
socket
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od socket »

Wiruss píše:.. Proti slovákům se hlavně proto co předvedli po rozdělení...
no za to moze drviva vacsina slovakov :roll:
"Život je ťažký.. jeden z najťažších" Ľ.M.
ignore list: Syntex, Airm@n64, gejmer, Jarysmen, Maranov, Ssnake, jakubom, tielka
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

...a hlavně těch co čtou PCT...
Onecar
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Onecar »

... ti na tom mají lví podíl...
CPU: C2D E8200 2.66GHz @ 3.66GHz passively-cooled by Scythe Mugen || MB: Gigabyte P35 DS4 || RAM: Patriot 2x2GB 800MHz CL5 || GK: Gigabyte 8800GTS 512MB (G92) || PSU: Seasonic S12II 500W || HDD: Samsung SpinPoint 500GB || Case: Thermaltake M9 black || OS: Windows Vista x64 || Monitor: Samsung SM 206BW 20'' widescreen || Mouse: Logitech MX Revolution + A4Tech XL-750BF red'n'black
consider
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od consider »

Podle mne je nesmysl resit psani v SK/CZ. At autor pise jazykem, kterym se mu pise lepe. Slovenstina neni natolik odlisna a ja si ji prectu rad, pokud nekomu vadi, cist ji nemusi, sam se tak ochudi o informace. V dobe, kdy se na nas tlaci weby anglicke a pro malokoho je problem serfovat treba na fudzille nebo tomshardware (sry za reklamu-to snad nevadi), se nad SK snad pozastavovat nemusime. A dalsi jazyky? Ne, myslim, ze ne, ale SK je proste normalni - nevsiml jsem si, ze tu driv nebyla, nebyt popularity, neviml bych si ani ted. Chteli by snad jeji odpurci nutit i SK prispevatele na foru, aby se ptali a odpovidali cesky? :roll:
PC1:Acer TravelMate 7750G-2454G75Mnss, CPU i5 2450,GK HD7670 1GB,RAM 4096MB 1066MHz,HDD 750GB,<104W,17.3" + 25" LG Flatron E2541
PC2:Toshiba Satellite X200-252,CPU C2D T8300,GK M8700GT 512MB,RAM 3072MB 667MHz,HDD 250GB,<180W,17.1"
PC3:MB Asus M2R32-MVP,CPU A64X2 6400+BE,GK HD2600XT 256MB,RAM Transcend 800MHz CL4 2x1GB dc,HDD WD Raptor 36GB 10000rpm,650W CoolerMaster +22"LG
PC4:MB GigaByte K8N-E,CPU S 2800+,GK 9550 256MB,RAM 512MB,HDD WD 80GB,350W EC +17"Fujitsu-Siemens
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

Slovencina vadie dnesni mladezi - proste na ni neni zvykla a co neni cesky, tomu nerozumie. (Natoz nazor vetsiny dnesnich 14 - 15 let starych lidi na Aj a podobne zakladni cizi jazyky je kolikrat drsny..)

Ja, nebyt toho, ze to psal slovensky autor, nevsimol bychom si slovenciny.. Slovencina mi nevadie, v pohode ji prectu (az na nektery exoticky, ked som poprve zaslechol "korytňačka" tak som premyslel co to je velice dlouho)..

Pisat slovensky mi jde uz hure :roll: .
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
stafer
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od stafer »

Viem, že pctuning je server o hardware, ale ešte raz uvidím nejaký "zaručený" príspevok z oblasti histórie (napríklad rozdelenie v 92/93 alebo ešte nebodaj udalosti pred druhou svetovou) tak ma už asi vážne hodí o zem.
Potom asi vážne niekoho požiadam o to, aby som sem mohol hodiť na hlavnú stránku článok o spoločnej histórií Čechov a Slovákov, kludne aj v češtine ak mi to potom niekto opraví.
Teraz nehovorím ani tak o tejto diskusií, ale o tých "špeciálnych" príspevkoch v diskusiách pod článkami.

Keď už by som sa ako Čech ohradzoval, tak by som ukazoval na vyháňanie českých občanov zo slovenského štátu v rámci reslovakizácie (z toho obdobia máme napríklad pečiatku namiesto razítka, ktoré mimochodom stále používam atď.) To by sa dalo použiť, ale to by tí flameri museli vedieť z dejepisu viac ako rozdelenie federácie, o ktorom počuli. Prípadne by si mohli pozrieť tie "masívne" oslavy vzniku Slovenskej republiky v 93. Schválne opýtajte sa väčšiny Slovákov, čo oslavujeme 1.1. - samozrejme nový rok.

Tento "dejepisný" problém však vidím aj značnej časti populácie na Slovensku, kde vám dosť ľudí povie ako nás Maďari utlačovali tisíc rokov ako nás Česi utlačovali atď. Potom sa ani nie je čo diviť, keď divno poškuľujú ak niekto kecne niečo po česky.

Nacionalizmus je fajn, keď sa národ buduje alebo keď je v ohrození, ale aby sa to riešilo ako vo Francii, kde majú namiesto "e-mail" francúzsky preklad. Ja som vždy videl v našej spoločnej histórií výhodu. 15 miliónový trh je lepší ako dva menšie (aj keď samozrejme 10 už je dosť), rovnako 15 miliónov hlasov v EU je lepšie ako keď ide každý zvlášť. Podľa mňa je vždy lepšie, keď si môžem pokecať s 15 mil ľuďmi ako byť ťažký nacionalista. Veď preto sa aj učíme angličtinu a iné cudzie jazyky, aby sme si rozumeli a spojenie slovenčina-čeština je vlastne zadarmo, bez práce a učenia, môžete takmer natívne ovládať dva jazyky za cenu jedného. Kde by som bol keby som napríklad nerozumel českým titulkom vo filme alebo nejaký fanda fantasy keby nerozumel svojmu obľúbenému autorovi na Slovensku.

Výhoda je, že Čech môže mluvit česky a Slovák hovoriť slovensky a budú si rozumieť. Pričom každý vo svojom materinskom jazyku môže povedať myšlienku najlepšie ako vie. Keď bude musieť začať Čech prekladať do slovenčiny, aby mu Slovák rozumel (aj keď častejšie to bude asi naopak), tak už to nebude ono.

Inak ďakujem všetkým, ktorí tento príspevok nepreskočili, lebo nebol písaný v ich materčine. :(
axloth
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od axloth »

stafer píše:Inak ďakujem všetkým, ktorí tento príspevok nepreskočili, lebo nebol písaný v ich materčine. :(
Vetsi problem byla delka :roll:

Kdyz ses u tech slov a slovakizace... tak dodnes jsem nepochopil, co vas vedlo k hárdvéru a softvéru :stupid:
Odpovědět

Zpět na „PCtuning - webový magazín“