Asus P5E (775, X38 + ICH9R)
Moderátor: Eddward
- Jackal
- Mírně pokročilý
mimuzik: nebude žádná chyba a kompatibilita je zaručená. Dobrá mašina to bude.
OT: nakolik tě vyjde a kde Asus EN8800GTS TOP/HTDP/512M, PCI-E ?? Plánuji její nákup na úterý a ještě nejsem stopro rozhudnutý. Zajímá mě TOP verze.
OT: nakolik tě vyjde a kde Asus EN8800GTS TOP/HTDP/512M, PCI-E ?? Plánuji její nákup na úterý a ještě nejsem stopro rozhudnutý. Zajímá mě TOP verze.
Notebook: Acer Nitro 17 AN17-41-R8FE Obsidian Black
Keyboard: Logitech MX Keys S Graphite, Mouse: Logitech G Pro X Superlight 2, Monitor: 27" AOC Q27G2S/EU Gaming QHD, OS: Windows 11 Pro x64, Verze 24H2 (Professional)
Keyboard: Logitech MX Keys S Graphite, Mouse: Logitech G Pro X Superlight 2, Monitor: 27" AOC Q27G2S/EU Gaming QHD, OS: Windows 11 Pro x64, Verze 24H2 (Professional)
- mimuzik
- Nováček
-
- Jackal
- Mírně pokročilý
To doufáme. Koukal jsem po shopech a TOP nevidím, v USA jsou. Mají je na webu. Mají být o 7% rychlejší.mimuzik píše:Jackal: Můj bratr mi jí přiveze z USA za 450 dolarů. Jinak díky Vám oboum za info, až to budu mít doma tak se zase ozvu
- Sicco2
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Potřeboval bych poradit s updatem biosu,na strankach vyrobce http://support.asus.com/download/Downlo ... uage=cs-cz je uveden jako nejnovější verze 0601,ale jsou tam 2 verze různých velikostí,jedna je All OS a druhá DOS a ted lamerská otázka,který z nich stáhnout,každý má jinou velikost.
Dosud sem měl desky od Gigabytu,kde sem si ve Winech nainstaloval Bios Updater a stahl a nainstaloval Bios ve Winech,ale tady mě to trochu zmátlo.
Diky za radu
Dosud sem měl desky od Gigabytu,kde sem si ve Winech nainstaloval Bios Updater a stahl a nainstaloval Bios ve Winech,ale tady mě to trochu zmátlo.
Diky za radu
- BudyCZ
- Mírně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
ALL OS...to znamená že je pro všecky operační systémy
Mobo: ASUS B550-EXTREME / CPU: AMD Ryzen™ 9 5900X @ DEFAULT / Cooling: AMD Wraith Prism RGB LED / RAM: G.SKILL 32GB 3600MHz CL17 (2x16GB) / GPU: PowerColor RX 6800XT 16GB @ DEFAULT / HDDs :2x2TB SAMSUNG 980PRO, 2x2TB SAMSUNG SSD = 8TB SSD / PSU:Corsair HX1000i 1000W / CASE: Phanteks Enthoo Evolv X Tempered Glass stříbrná / Panel: 43" ASUS ROG Strix XG438QR 4K UHD HDR
- Sicco2
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- BudyCZ
- Mírně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
Mobo: ASUS B550-EXTREME / CPU: AMD Ryzen™ 9 5900X @ DEFAULT / Cooling: AMD Wraith Prism RGB LED / RAM: G.SKILL 32GB 3600MHz CL17 (2x16GB) / GPU: PowerColor RX 6800XT 16GB @ DEFAULT / HDDs :2x2TB SAMSUNG 980PRO, 2x2TB SAMSUNG SSD = 8TB SSD / PSU:Corsair HX1000i 1000W / CASE: Phanteks Enthoo Evolv X Tempered Glass stříbrná / Panel: 43" ASUS ROG Strix XG438QR 4K UHD HDR
- Sicco2
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- faugusztin
- Začátečník
-
U Asus-u uz dlhu dobu nepouzivam web, ale FTP :Sicco2 píše:to je nevýhoda webu Asus,přímé linky nefungují,kvůli struktuře výběru desek,socketů a typů
Napiš co tam mělo být a já si to najdu
ftp://ftp.asus.com.tw/pub/asus/mb/socket775/
- Sicco2
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Diky,tady je to všechno pohromadě.faugusztin píše:U Asus-u uz dlhu dobu nepouzivam web, ale FTP :Sicco2 píše:to je nevýhoda webu Asus,přímé linky nefungují,kvůli struktuře výběru desek,socketů a typů
Napiš co tam mělo být a já si to najdu
ftp://ftp.asus.com.tw/pub/asus/mb/socket775/
- miskoboss
- Začátečník
tak pridam zkusenost z taktovani
mam pretaktovany na 4Ghz a 1,34V
prime stable PC byl asi 11hod, coz jsem si rikal, ze je to ok
vsechno jelo jak ma, ale pri restartech se obcas PC neprobudil
proste zustaly cerny obrazovky
pomohlo az maly pridani voltaze na vsech pozicich(nechtelo me me zkoumat kde je problem)
takze ted postim do CPU 1,35V a PC od te doby restartuje uplne normalne
takze ono taky pri taktovani se muze projevit nestabilita jinak nez jen tim, ze pada prime nebo 3Dmark
mam pretaktovany na 4Ghz a 1,34V
prime stable PC byl asi 11hod, coz jsem si rikal, ze je to ok
vsechno jelo jak ma, ale pri restartech se obcas PC neprobudil
proste zustaly cerny obrazovky
pomohlo az maly pridani voltaze na vsech pozicich(nechtelo me me zkoumat kde je problem)
takze ted postim do CPU 1,35V a PC od te doby restartuje uplne normalne
takze ono taky pri taktovani se muze projevit nestabilita jinak nez jen tim, ze pada prime nebo 3Dmark
Apple Macbook Pro 13" late 2011 - přejděte na Apple
- Sicco2
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- miskoboss
- Začátečník
musis si najet na HW monitor a tam jak je CPU fan dat ignoredSicco2 píše:Nevite kde v Biosu vypnout detekci CPU fanu? mam vodnika a při puštění PC mi to hodi CPU Fan Error a musim dat F1 pro pokračování,určitě to půjde někde vypnout,ale nemůžu to najít.
- Sicco2
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- pepper01
- Nováček
zkoušel někdo beta bios 0602 ?
MSI Z77A-GD65, IntelCore i5-3570K, Noctua NH-D14, 2 x 4 GB Corsair Vengeance Low Profile DDR3 1600, GIGABYTE GTX 660 Ultra Durable 2GB, SSD Samsung EVO 850 256 GB, Western Digital Caviar Black 640 GB, Western Digital Caviar Green 2 TB, Seasonic S12II-430 430 W, CoolerMaster Centurion 534 Light Silver, Logitech G15 New, Razer Imperator, 19" LCD Samsung SyncMaster 943NW
- Jackal
- Mírně pokročilý
Už jsem koukal, ale zatím není jasné co opravuje, nebo vylepšuje, já počkám na finální verzi.
- miskoboss
- Začátečník
Re: Bios
tak toto je presne otazka na kristalovou kouli!!haCR píše:Caw lidi potřebuju poradit mam p5e a chcu koupit 45nm cpu q9450 a nvm jestli me to nabehne .
Nemám žádnej jinej procesor než celeron d347 abych udelal update biosu.
Nvm jestli mi to pojede.
no to samozrejmne nevime ani my!!
musis napsat jakej mas bios
a uplne nejlepsi bude, kdyz se podivas na stranky vyrobce desky a zjistis si od jakyho biosu je podporovany tebou chteny CPU
vic poradit nedokazu
http://support.asus.com/cpusupport/cpus ... &model=P5E
- spajdr
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- Radas
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Mam problem kterej se me vyskytoval i na p5b deluxe.
PC obcas vypne a po te samo zapne.
Nekdy pri zapnuti obcas pri tom nahodnem restartu me zastavi pri bootu "overclock failure",abych zmenil nastaveni biosu.
Kdyz najedu do biosu ,nic nezmenim a restartuju uz to nabehne normalne.
Nejaky napady?
Je asi jasny, ze mam neco spatne nastaveno, ale nemuzu zjistit co.
Jinak prime95,metest vsechno slepe nekolik hodin bez chyby.
PC obcas vypne a po te samo zapne.
Nekdy pri zapnuti obcas pri tom nahodnem restartu me zastavi pri bootu "overclock failure",abych zmenil nastaveni biosu.
Kdyz najedu do biosu ,nic nezmenim a restartuju uz to nabehne normalne.
Nejaky napady?
Je asi jasny, ze mam neco spatne nastaveno, ale nemuzu zjistit co.
Jinak prime95,metest vsechno slepe nekolik hodin bez chyby.
MSI X670E Tomahawk, R9-7900X, Thermalright Ultra 120, Kingston DDR5 6000 2x16 CL30,
Sapphire RX6800, X-Fi Titanium Fatal1ty Pro, Samsung 990 2TB,
WD 30EFRX, Antec P180B, Corsair TX750W
Sapphire RX6800, X-Fi Titanium Fatal1ty Pro, Samsung 990 2TB,
WD 30EFRX, Antec P180B, Corsair TX750W