Dovolím si vnést malé semínko pochybností

Čím víc o tom přemýšlím, tím mám intenzivnější pocit pocit, že získám mnohem víc, kdybych repráky prodal, přihodil ještě nějaký pěníz a koupil nějaké vskutku vychytané 2.1. Důvody mohu uvést následující:
1. Velké repro je jistě lepší, ale mám pocit, že hlavně za předpokladu, když jim (a nejen jim, ale vůbec všemu okolo) člověk rozumí a dokáže si sladit veškeré komponenty tak, aby dostal z toho co má vskutku maximum.
2. Velké repro dále slouží k ozvučení velkého prostoru. Jakousi ideální výstupní charakteristiku z nich dostanu, když je samozřejme i ideálně vybudím. Jestli ozvučuju místnost pár metrů krát pár metrů, nemají moc smysl – naopak nějaké 2.1, resp. jakýkoli surround je pro malé prostory defakto navržený.
3. Nakonec, pokud já jako audio laik vyvinu stejné úsilí při hledání ideální 2.1 soustavy, získám rozhodně více (když ne fakticky, tak alespoň pocitově), než když stejné úsilí vložím do „hi-fi“ světa, kterémů prakticky vůbec nerozumím a jsem odkázán pouze na rady druhých – i když nepochybuji, že to jsou rady moudré.
Jsou mé myšlenkové pochody korektní?