Odešel zesilovač-Jaké nejlepší řešení pro poslech hudby?

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Streethawk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Streethawk »

srna píše:vetsi impedance u beden nevadi.....bude to holt mit mensi vykon...horsi je to naopak :twisted:

Streethawk: starejch dobrejch zesilovacu jsou vsude hromady....akorat to chce dobre koupit (pokud se v tom clovek nevyzna, je lepsi si nekoho vzit sebou)
To ano, len, aby clovek natrafil na nieco co bude bez nejakej skrytej vady :wink:
Inak v podstate riesim nieco podobne, akurat mne nic "neodislo", ale prestahovalo sa to :roll: do inej miestnosti.
Moja volba znie : M-AUDIO Studiophile BX5a

PS: Uvidim, dufam, ze budem spokojny, vo stvrtok ich budem mat :)
Naposledy upravil(a) Streethawk dne úte 4. bře 2008, 15:21, celkem upraveno 1 x.
ASUS P5B Deluxe, C2D E6300@3,01Ghz (Scythe Ninja rev.B), 2x2GB DDR2 1000Mhz(PATRIOT), ASUS EAH4850/HTDI 512MB DDR3, SB Audigy4 + M-Audio speakers, WD Caviar SATA3 1TB + WD Caviar SATA2 250GB, DVDRW Samsung SH-S203B, DVD-ROM ASUS, FDD Sony, LCD ASUS VW246H (16:9, 24", 1080p), Zdroj: Seasonic S12, 500W
Wyvern
Nováček
Nováček

Příspěvek od Wyvern »

Raoul Duke píše:Přesně tak, tyhle bedny nejsou nejhořší a proto bych volil i kvalitnější zesilovač. Ten Technics vypadá hodně dobře a výhoda je že dokáže přepínat impedanci 8/16 Ω.
Tak ten Technics se mi taky docela líbí! Možnost přepínat impedanci až na těch 16 Ohmů je vzhledem k bednám co mám určitě výhoda. Zatím to vypadá na hlavního favorita…

Mimochodem, do jaké míry může v tomto případě ovlivňovat kvalitu zvuku samotná zvukovka? Ta sice neodešla (je integrovaná :wink:) ale pokud by to měla být nějaká výrazná „achillova pata“ celé sestavy, tak by asi stálo za to investovat do trochu rozumnějšího řešení… Čistě spekulativně :) Při výběru jsem mimojiné omezenej na nezbytnou plnou podporu ze strany Linuxu (tj. ALSA), ale to už přesahuje rámec této diskuze.
Streethawk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Wyvern píše:
Raoul Duke píše:Přesně tak, tyhle bedny nejsou nejhořší a proto bych volil i kvalitnější zesilovač. Ten Technics vypadá hodně dobře a výhoda je že dokáže přepínat impedanci 8/16 Ω.
Tak ten Technics se mi taky docela líbí! Možnost přepínat impedanci až na těch 16 Ohmů je vzhledem k bednám co mám určitě výhoda. Zatím to vypadá na hlavního favorita…

Mimochodem, do jaké míry může v tomto případě ovlivňovat kvalitu zvuku samotná zvukovka? Ta sice neodešla (je integrovaná :wink:) ale pokud by to měla být nějaká výrazná „achillova pata“ celé sestavy, tak by asi stálo za to investovat do trochu rozumnějšího řešení… Čistě spekulativně :) Při výběru jsem mimojiné omezenej na nezbytnou plnou podporu ze strany Linuxu (tj. ALSA), ale to už přesahuje rámec této diskuze.
V tvojom, teda tomto pripade zvukovka nehra velku rolu, POSTACUJE!!! :wink:
ASUS P5B Deluxe, C2D E6300@3,01Ghz (Scythe Ninja rev.B), 2x2GB DDR2 1000Mhz(PATRIOT), ASUS EAH4850/HTDI 512MB DDR3, SB Audigy4 + M-Audio speakers, WD Caviar SATA3 1TB + WD Caviar SATA2 250GB, DVDRW Samsung SH-S203B, DVD-ROM ASUS, FDD Sony, LCD ASUS VW246H (16:9, 24", 1080p), Zdroj: Seasonic S12, 500W
Wyvern
Nováček
Nováček

Příspěvek od Wyvern »

Streethawk píše:V tvojom, teda tomto pripade zvukovka nehra velku rolu, POSTACUJE!!! :wink:
Oh, to na jednu stranu slyším rád – vyjde to levněji :-D ale nadruhou stranu trpím jako mnozí zde neustálou touhou po zlepšování, takže z tohoto pohledu mě tvá odpověd příliš neuspokojuje ;)
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

Wyvern: zvykej si.....s jidlem roste chut....mensi sum, zkresleni, vetsi vykon :razz:

jinak integrovany zvukovky zrovna ja v lasce nemam, ale na trhu imho neni nic moc lepsiho (co by stalo za nakup) v pomeru cena/vykon.....ale mozna ze novejsi integrovany kodeky jsou na tom lip....moje stara deska A7N8X ma integrovanou zvukovku naprosto otresnou...orizly vejsky i basy, na stredech je hrb jako prase.....proste hnus.....nemysli si ze to nepoznas. ale zalezi jaka je konkretne zvukovka na tvoji desce
Raoul Duke
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Raoul Duke »

Streethawk píše:V tvojom, teda tomto pripade zvukovka nehra velku rolu, POSTACUJE!!! :wink:
S tím že postačuje bych si úplně jistej nebyl, přecejen integrovaný jsou většinou šumítka. Hlavně se mi zdá že jim schází dinamika, znějí dost ploše - hlavně ve spodním pásu. Ale není problém si zvukovku půjčit a vyzkoušet.
Wyvern píše:Oh, to na jednu stranu slyším rád – vyjde to levněji :-D ale nadruhou stranu trpím jako mnozí zde neustálou touhou po zlepšování, takže z tohoto pohledu mě tvá odpověd příliš neuspokojuje ;)
To že máš snahu zvuk neustále zlepšovat je další důvod ke koupi toho Technicse. Do budoucna se nebudeš muset bát toho, že se ze zesilovače stane nejslabší článek.
srna píše:...ale mozna ze novejsi integrovany kodeky jsou na tom lip...
Zvukovka na deske P5N32 E- SLI PLUS - katastorfa, na desce ASUS P5E (tam už by měla bejt nějaká lepší) - nic moc. Beru to s ohleden na moje bedny a receiver.
Jen další blázen, v bláznivém království.
Wyvern
Nováček
Nováček

Příspěvek od Wyvern »

Raoul Duke píše:Ale není problém si zvukovku půjčit a vyzkoušet.
Přesně tak to asi udělám. Kupovat něco naslepo a nebo pro jistotu je myslím zbytečné.
Raoul Duke píše: To že máš snahu zvuk neustále zlepšovat je další důvod ke koupi toho Technicse. Do budoucna se nebudeš muset bát toho, že se ze zesilovače stane nejslabší článek.
Navíc podobnej Technics – akorát novější – mají naši v obýváku a hraje fakt krásně. Teoreticky bych jim ho mohl sebrat a dát jim tam něco jednoduššího, ale takové řešení bych asi neprosadil :wink:
Streethawk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Pozrite sa, hovorte si co chcete, ale ta integrovana zvukovka bude bohato stacit, tie TESLA repraky su natom kvalitativne dost podobne, nieje potrebne ju menit v pripade, ze ostane pri starych reproduktoroch a dokupi bazarovy zosilnovac. Ale ak by vyslovene novu chcel, tak to mu samozrejme odhovarat nebudem :wink:
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

Streethawk píše:hovorte si co chcete
argument jako prase :lol: vzdyt ani nevime na jaky desce to je, nebo jo?
Aspon
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aspon »

Mezi integrovanýma zvukovkama jsou už taky slušné rozdíly, nové Realteky mají příjemnější zvuk jak např. SB Live...
AMD Ryzen 5 9600X || Gigabyte B650 Eagle || Kingston Fury Beast 2x16GB 6000MHz CL30 || XFX Radeon™ RX 6800 XT 16G ||
Arctic Liquid Freezer III 240 Pro Black || Fractal Design Ion+ Platinum 760W ||
Samsung 970 Evo Plus 500GB || WD Blue SN570 500GB || Crucial MX500 2TB || Kingston A400 480GB || Intel 660p 512GB ||
Fractal Design Pop Air || Dark Project ALU87A Midnight || Logitech G403 Hero || LiteOn iHAS124 F || LG GH24NSB0 || MSI Pro MP273QP E2
Edifier R1700BTs
Wyvern
Nováček
Nováček

Příspěvek od Wyvern »

Dovolím si vnést malé semínko pochybností :) Čím víc o tom přemýšlím, tím mám intenzivnější pocit pocit, že získám mnohem víc, kdybych repráky prodal, přihodil ještě nějaký pěníz a koupil nějaké vskutku vychytané 2.1. Důvody mohu uvést následující:

1. Velké repro je jistě lepší, ale mám pocit, že hlavně za předpokladu, když jim (a nejen jim, ale vůbec všemu okolo) člověk rozumí a dokáže si sladit veškeré komponenty tak, aby dostal z toho co má vskutku maximum.

2. Velké repro dále slouží k ozvučení velkého prostoru. Jakousi ideální výstupní charakteristiku z nich dostanu, když je samozřejme i ideálně vybudím. Jestli ozvučuju místnost pár metrů krát pár metrů, nemají moc smysl – naopak nějaké 2.1, resp. jakýkoli surround je pro malé prostory defakto navržený.

3. Nakonec, pokud já jako audio laik vyvinu stejné úsilí při hledání ideální 2.1 soustavy, získám rozhodně více (když ne fakticky, tak alespoň pocitově), než když stejné úsilí vložím do „hi-fi“ světa, kterémů prakticky vůbec nerozumím a jsem odkázán pouze na rady druhých – i když nepochybuji, že to jsou rady moudré. :wink:

Jsou mé myšlenkové pochody korektní? :listen:
Wyvern
Nováček
Nováček

Příspěvek od Wyvern »

srna píše:
Streethawk píše:hovorte si co chcete
argument jako prase :lol: vzdyt ani nevime na jaky desce to je, nebo jo?
Víme :) Resp. nevíme desku ale codec, viz první příspěvěk (HD Realtek ALC883).
Streethawk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

srna píše:argument jako prase :lol: vzdyt ani nevime na jaky desce to je, nebo jo?
Nehnevaj sa, ale toto bola urazka, nemyslis? :?
Najskor si precitaj cely thread a potom kritizuj, dakujem!

2"Wyvern":A nadalej trvam natom, ze tato integrovana postacuje na dane vybavenie.(Ak, ale mas v plane kupit nove reproduktory resp. zosilnovac, samostatna zvukovka by sa hodila)
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

urazka to opravdu neni, stejne jako "rikejte si co chcete" neni argument...jestli si to tak vzal, sory....celej thread jsem cet, ale pri psani tohodle postu jsem v prehledu tematu v rychlosti nenasel co sem potreboval.

zpet k tematu:

1)neprijde mi....kdyz mas repraky, koupis nejakej zes(treba ten Technics), pak staci si jen podle ucha pohrat s EQ....my taky doma nelitame s mericim mikrakem....i kdyz mit ho, asi by mi to na chvili vydrzelo :)

2) 2.1 neni surround, je to jen uspora mista a financi za jeden basak(v levny cenovy kategorii urco)

3)ne....na muziku patri stereo

navic....za ty bedny nedostanes tolik abysis moh koupit opravdu poradny 2.1 nebo 2.0 rozhodne dostanes "vic muziky" za stejny prachy pokud si koupis zes..

[MOJE nazory...chtelo by to at se vyjadri crashPC...ten toho vi o zvuku hodne :) ]
Aspon
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aspon »

Wyvern píše:Dovolím si vnést malé semínko pochybností :) Čím víc o tom přemýšlím, tím mám intenzivnější pocit pocit, že získám mnohem víc, kdybych repráky prodal, přihodil ještě nějaký pěníz a koupil nějaké vskutku vychytané 2.1. Důvody mohu uvést následující:

1. Velké repro je jistě lepší, ale mám pocit, že hlavně za předpokladu, když jim (a nejen jim, ale vůbec všemu okolo) člověk rozumí a dokáže si sladit veškeré komponenty tak, aby dostal z toho co má vskutku maximum.

2. Velké repro dále slouží k ozvučení velkého prostoru. Jakousi ideální výstupní charakteristiku z nich dostanu, když je samozřejme i ideálně vybudím. Jestli ozvučuju místnost pár metrů krát pár metrů, nemají moc smysl – naopak nějaké 2.1, resp. jakýkoli surround je pro malé prostory defakto navržený.

3. Nakonec, pokud já jako audio laik vyvinu stejné úsilí při hledání ideální 2.1 soustavy, získám rozhodně více (když ne fakticky, tak alespoň pocitově), než když stejné úsilí vložím do „hi-fi“ světa, kterémů prakticky vůbec nerozumím a jsem odkázán pouze na rady druhých – i když nepochybuji, že to jsou rady moudré. :wink:

Jsou mé myšlenkové pochody korektní? :listen:
ad1) v tom bych neviděl nějaký problém. Pokud máš vhodnou kombinaci beden + zesilovače (ideálně vybraných poslechem) tak nemůžeš šlápnout vedle. Pak hraje roli už jen umístění, akustika místnosti bývá podceňovaná, ale přitom dokáže naprosto zabit zvuk všech soustav bez ohledu na cenu. Další znalosti myslím potřeba nejsou.

ad2) co je to velké repro? Pokud myslíš ty tvoje Tesly, tak to určitě velké repro není, jsou to ideální bedny (velikostí) na menší místnosti. 2.1 je (jak psal Srna) jen šetření místa a především peněz.

ad3) je pravda, že orientace v "hifi" světě je náročná, ale někdy začít musíš :)
AMD Ryzen 5 9600X || Gigabyte B650 Eagle || Kingston Fury Beast 2x16GB 6000MHz CL30 || XFX Radeon™ RX 6800 XT 16G ||
Arctic Liquid Freezer III 240 Pro Black || Fractal Design Ion+ Platinum 760W ||
Samsung 970 Evo Plus 500GB || WD Blue SN570 500GB || Crucial MX500 2TB || Kingston A400 480GB || Intel 660p 512GB ||
Fractal Design Pop Air || Dark Project ALU87A Midnight || Logitech G403 Hero || LiteOn iHAS124 F || LG GH24NSB0 || MSI Pro MP273QP E2
Edifier R1700BTs
Raoul Duke
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Raoul Duke »

V podstatě souhlasim s tim co napsal srna, ikdyž je fakt že 65l bedny nejsou do malého pokoje úplně nejlepší. Nějaké studiové monitory (samozřejmně 2.0) by taky nebyly špatný, ale počítej s vyžší cenou.
Jen další blázen, v bláznivém království.
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

btw jak je vlastne velkej ten pokoj? 65L neni zas tak moc :)

navic viz Raoul Duke, poradny 2.0 monitory budou drahy....drazsi nez ten zes..
Wyvern
Nováček
Nováček

Příspěvek od Wyvern »

srna píše:btw jak je vlastne velkej ten pokoj? 65L neni zas tak moc :)

navic viz Raoul Duke, poradny 2.0 monitory budou drahy....drazsi nez ten zes..
Pokoj je asi 5x6 s hodně nízkým stropem, až se dostanu domů tak to přeměřím. Mimochodem, jakou zhruba odhadujete cenu za ty monitory, resp. za kolik bych mohl prodat ty stávající?
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

málo....rozhodne ne na ruku v nejakym bazaru..jejich "uzitna hodnota" bude rozhodne vetsi
Streethawk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Wyvern píše: Pokoj je asi 5x6 s hodně nízkým stropem, až se dostanu domů tak to přeměřím. Mimochodem, jakou zhruba odhadujete cenu za ty monitory, resp. za kolik bych mohl prodat ty stávající?
Cena monitorov je rozna, zalezi natom naco ich chces pouzit a kolko si max. ochotny za ne dat, potom uz sa da poradit, ja som sa zaoberal podobnou otazkou pred par dnami (tyzdnami) :)
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?t=116973
Ja akurat na tie moje cakam, zajtra mi dojdu :wink: Sa uz nemozem dockat.
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“