ATi Radeon HD3870 X2 (R680) - Problémy a jejich řešení

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
crux2005
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od crux2005 »

spajdr píše:2.06 rivatuner, ale musíš si otevřít RivaTuner.cfg a najít řádek RV670 a na konec řádku dopsat 950Fh.
díky
---------

@ scotty: áno
s pozdravom, crux.
Godzzila
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Godzzila »

scotty píše:takže je normální, že v ovladačích ta položka není a v gpu-z mám, že crossfire zaplej není...?

Edit:// a že v 3Dmarku 06 mám s C2D na 3.4 a s 4GB ram 15500bodů
v poho
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

faugusztin píše: Ano chce, vydesilo ho totiz skore v 3DMarku (nejakych 13 tisic bodov pre E21x0), co ale nic nenapoveda o tom, ci procesor stiha alebo nestiha krmit kartu - skore je nizke kvoli nizsiemu hodnoteniu CPU a nie kvoli neschopnosti krmit kartu datami :-)
Ano ano :) S E2160 a 3,5GHz + 3870 11800b v 06 a s E8400 pri 4,4GHz 12800b.Ten E2160 za 1500kc to byl strasne pomalej shit :wink:
scotty
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od scotty »

godlike píše:
faugusztin píše: Ano chce, vydesilo ho totiz skore v 3DMarku (nejakych 13 tisic bodov pre E21x0), co ale nic nenapoveda o tom, ci procesor stiha alebo nestiha krmit kartu - skore je nizke kvoli nizsiemu hodnoteniu CPU a nie kvoli neschopnosti krmit kartu datami :-)
Ano ano :) S E2160 a 3,5GHz + 3870 11800b v 06 a s E8400 pri 4,4GHz 12800b.Ten E2160 za 1500kc to byl strasne pomalej shit :wink:
za ty prachy.. super procik
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

Ono taky dělat porovnání cpu když jedno jede o 900Mhz níže, to se to pak hodnotí :?
hazo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od hazo »

spajdr píše:Ono taky dělat porovnání cpu když jedno jede o 900Mhz níže, to se to pak hodnotí :?
taq tak... predsa len 2160 aj ked s OC je niekde inde ako 8400... Ja som s mojou 2160 spokojny... za tie peniaze... nejakeho polroka mozno rok este v mojom kompe urcite vydrzi... a potom kupim mozno aj 8400 (dufam, ze uz bude za ine peniaze, ako je teraz...)... maticna doska aj BIOS ich podporuju... a grafika mi urcite vydrzi minimalne ROK (i ked nemam 3870X2 ale len jednojadrovu... som spokojny)...
ASUS P5K SE; Dual E2160@2700Mhz AC Freezer7 Pro; 4x1GB DDRII A-DATA EE Vitesta 800+dual 160GB SATA HDD IBM 8MB cache; 80GB SATA HDD IBM 8MB cache; ASUS EAH3870 (850/2500) 512MB DDR4 Zalman VF900Cu cooler; DVD-ROM:LG sata ; DVD-RW:LG sata; LG 20" LCD L206WTQ-WF 2ms DVI; 2,5" 20GB HDD IBM Travelstar-USB2.0; TV Tuner WinFast 2000XP DeLuxe; 8x8 glacial silent fan OUT on back, 12x12 glacial silent fan IN on side POWERED BY ThermalTake PUREPOWER 420W Silent W0008

scotty
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od scotty »

Taky se vám někdy hra třeba zasekne, za sekundu zhasne obrazovka a pak to zas jede, když se vrátíte do winů tak to napíše že se ovladače restartovaly (nebo tak něco)??
BudyCZ
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BudyCZ »

dělalo mi to na HD2900XT.....ale na HD3870X2 nikoliv
Mobo: ASUS B550-EXTREME / CPU: AMD Ryzen™ 9 5900X @ DEFAULT / Cooling: AMD Wraith Prism RGB LED / RAM: G.SKILL 32GB 3600MHz CL17 (2x16GB) / GPU: PowerColor RX 6800XT 16GB @ DEFAULT / HDDs :2x2TB SAMSUNG 980PRO, 2x2TB SAMSUNG SSD = 8TB SSD / PSU:Corsair HX1000i 1000W / CASE: Phanteks Enthoo Evolv X Tempered Glass stříbrná / Panel: 43" ASUS ROG Strix XG438QR 4K UHD HDR
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

scotty píše:Taky se vám někdy hra třeba zasekne, za sekundu zhasne obrazovka a pak to zas jede, když se vrátíte do winů tak to napíše že se ovladače restartovaly (nebo tak něco)??
No vlastně někdy ano, např. u Lost Planet, ale to mi pak i krachlo, stejně jako u World in Conflict, ale nějaké změný v nastavení grafiky to opravily.
scotty
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od scotty »

Někdy třeba v 3D marku, když mám zaplej aa, včera to dělalo aj v prostreetu, ale dneska už v poho. (taky mi to na HD2900XT dělalo, tam to ovladače opravily, tak snad to opravěj aj tady..:))
poluxtroj11
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od poluxtroj11 »

Chci se jen zeptat jak je to s funkcí overdrive v catalystech.Mě se tato funkce nezobrazuje.Musí byt napojen ten 8 pin?
Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Sobo »

Ano, zapojeni osmipinu je pro taktovani v CCC nezbytne, nicmene lze taktovat i bez nej pouze s 2*6pin, napriklad pomoci Rivatuneru.
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
scotty
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od scotty »

ta můj problém se pořád zhoršuje: 1. někdy, když počítač "probudim" přes obraz je jako by zelená šachovnice
2. někdy, když pc zapnu v biosu jsou přes obrazovku 4 svislé pruhy, které se skládají z 6 zelených proužků
3. ovladače neustále při hraní her padají (na vistě) na xp se pc zasekne.

uu ji muset asi poslat na reklamačku, bude stačit, když jim tohle napíšu?
nebo neíte, jak tento prolém vyřešit?

sestava: asus p35, 4gb ram cl4, e6750 3,4ghz enermax liberty 500w, monitor 19" crt

Edit://
Obrázek
Obrázek

ve hrách se vždy objeví chyby v obraze (ptoblikne černá křivka přes půl obrazovky) a pak se vždy ovladače restartují.)

Edit:// Obrázek
co to je, když to nejsou artefakty..?
hazo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od hazo »

scotty píše:Taky se vám někdy hra třeba zasekne, za sekundu zhasne obrazovka a pak to zas jede, když se vrátíte do winů tak to napíše že se ovladače restartovaly (nebo tak něco)??
toto sa mi sem tam stane, dokonca sa to asi 2x stalo aj v 2D bud uplne zleti proces CCC alebo sa VPU restartne...
zatial nemam ziadny problem s artefaktami ani nic podobne... dufam, ze ani nebude... zostava viz podpis...
spajdr píše: No vlastně někdy ano, např. u Lost Planet, ale to mi pak i krachlo, stejně jako u World in Conflict, ale nějaké změný v nastavení grafiky to opravily.
zmeny v nastaveni grafiky v hre alebo v CCC ??? mozes tie zmeny trosku konkretizovat ??? vdaka...
ASUS P5K SE; Dual E2160@2700Mhz AC Freezer7 Pro; 4x1GB DDRII A-DATA EE Vitesta 800+dual 160GB SATA HDD IBM 8MB cache; 80GB SATA HDD IBM 8MB cache; ASUS EAH3870 (850/2500) 512MB DDR4 Zalman VF900Cu cooler; DVD-ROM:LG sata ; DVD-RW:LG sata; LG 20" LCD L206WTQ-WF 2ms DVI; 2,5" 20GB HDD IBM Travelstar-USB2.0; TV Tuner WinFast 2000XP DeLuxe; 8x8 glacial silent fan OUT on back, 12x12 glacial silent fan IN on side POWERED BY ThermalTake PUREPOWER 420W Silent W0008

spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

hazo píše:
toto sa mi sem tam stane, dokonca sa to asi 2x stalo aj v 2D bud uplne zleti proces CCC alebo sa VPU restartne...
zatial nemam ziadny problem s artefaktami ani nic podobne... dufam, ze ani nebude... zostava viz podpis...
spajdr píše: No vlastně někdy ano, např. u Lost Planet, ale to mi pak i krachlo, stejně jako u World in Conflict, ale nějaké změný v nastavení grafiky to opravily.
zmeny v nastaveni grafiky v hre alebo v CCC ??? mozes tie zmeny trosku konkretizovat ??? vdaka...
to dělaly ovladače nakonec, s 8.3kama mi už nic neblbne.

Scotty : Máš na grafice nějaký jiný chladič, nebo origoš?
Když si pustíš gpu-z 0.1.7 a dáš si sensors .. nech si to otevřené a pusť tu chlupatou kostku v ati tool a dívej se jak ti VDCC Slave 1 a 2 leze nahoru? pak se podívej na kolik leze teplota u druhého GPU, podle mě se ti tam něco přehřívá.
scotty
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od scotty »

ted jsem ve škole a nemůžu to vyzkoušet, problém s tou obrazovkou v biosu a se sekáním "vyřešil" novej bios na desku (nechápu to). v kostce ty artefakty pořád jsou, a 3D mark do rána nevydržel :-(
JInak jsem včera 5h hrál oblivion a ani jednou se to neseklo...
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

scotty píše:ted jsem ve škole a nemůžu to vyzkoušet, problém s tou obrazovkou v biosu a se sekáním "vyřešil" novej bios na desku (nechápu to). v kostce ty artefakty pořád jsou, a 3D mark do rána nevydržel :-(
JInak jsem včera 5h hrál oblivion a ani jednou se to neseklo...
na ati tool se vyprdni, občas ukazuje nesmysly.
scotty
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od scotty »

takže problém v biosu je zpět :-( asi to byla jenom náhoda že to zrovna nedělalo.... zítra to zkusim na jiným počítači a jesti to bude pořád blbnout, tak jse na reklamaci..:-( sice vůbec nevim co jim napsat :-(

Edit:// k tomu gpu-z
Obrázek
u toho 2. jádra je asi fakt něco špatně..
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

scotty píše:takže problém v biosu je zpět :-( asi to byla jenom náhoda že to zrovna nedělalo.... zítra to zkusim na jiným počítači a jesti to bude pořád blbnout, tak jse na reklamaci..:-( sice vůbec nevim co jim napsat :-(

Edit:// k tomu gpu-z
Obrázek
u toho 2. jádra je asi fakt něco špatně..
To máš nějaké vysoké ty teploty, máš na tom originální chladič? jaký máš průvan kolem grafické karty?
Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Sobo »

No, momentalne nemam v PC ani jeden 120mm vetrak(krom zdroje) a karta beha naprosto bez problemu. V idlu pri 32% otacek mam 44°C na prvnim GPU a 49-50°C na druhem. Jinak bych to reklamoval.
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“