cvakani disku ( seagate )...
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Maxtor
- Začátečník

-
- pedrs
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Souhlasím tady s jedním kolegou.
Pokud disk je v záruce a začne se chovat divně....pocvakávat,začne při čtení nebo zápisu vydávat nepříjemné zvuky,popřípadě dělá problémy při formátování......NELABOROVAT a REKLAMOVAT.
Pač máte velkou pravděpodobnost,že jde do kytek.
Jinak dle mých osobních zkušeností jsou nejspolehlivější disky od Seagatu.
WD,Samsung...těch vadných už jsem viděl dost.
Pokud disk je v záruce a začne se chovat divně....pocvakávat,začne při čtení nebo zápisu vydávat nepříjemné zvuky,popřípadě dělá problémy při formátování......NELABOROVAT a REKLAMOVAT.
Pač máte velkou pravděpodobnost,že jde do kytek.
Jinak dle mých osobních zkušeností jsou nejspolehlivější disky od Seagatu.
WD,Samsung...těch vadných už jsem viděl dost.
- faugusztin
- Začátečník

-
- pedrs
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- faugusztin
- Začátečník

-
- brm
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Moja skúsenosť.. čím dlhšie beží Seagate, tým je hlučnejší.. po niekoľkých rokoch dokonca začínajú revať aj inak úplne tichučké 5400rpm Seagaty. Najnovšie som skúsil presedlať na WDčka.. som zvedavý, či aj s nimi to tak dopadne. 
Intel Core2Duo E6750 | Scythe Ninja Plus Rev. B | ASUS MAXIMUS FORMULA | Corsair 4×1GB DDR2-800 TWIN2X 4-4-4-12 | ASUS EN8800GT/G/HTDP/512M | 3x Western Digital WD6400AAKS 640GB 16MB 3Gb/s + Western Digital WD5001ASYB 500GB 16MB SATA 3Gb/s | Samsung 203D | MSI megaSKY 580 DVB-T | Enermax Liberty ELT500AWT | CoolerMaster CM-690 | Eizo S1731 | default | oc
icq je mŕtve, nech žije jabber
icq je mŕtve, nech žije jabber
- [CZ]mike
- Mírně pokročilý

-
Kód: Vybrat vše
Disk se zrejme snazi setrit energii nebo co a proto kdyz nic nedela, zaparkuje se, jenze v tom system pristoupi k disku, neco provede a disk zase zaparkuje a tak porad dokola, je to docela otravne v tichem prostredi. Tenhle prikaz nastavit disku APM na Max. vykon, cili se disk neparkuje tak casto, resp vubec. Na vydrz to imho nema zadny podstatny vliv, zato uz pak necvaka
1) stáhnout hdparm pro windows, http://hdparm-win32.dyndns.org/hdparm/hdparm-6.9-20070516.win32-setup.exe
2) nainstalovat
3) vytvorit si batak s prikazem
kód:
hdparm.exe -B 254 /dev/hda
4) spustit batak (muze byt treba Po spusteni OS)- freemem
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Lukfi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Moje zkušenost je, že se to stává se všemi disky.brm píše:Moja skúsenosť.. čím dlhšie beží Seagate, tým je hlučnejší.. po niekoľkých rokoch dokonca začínajú revať aj inak úplne tichučké 5400rpm Seagaty. Najnovšie som skúsil presedlať na WDčka.. som zvedavý, či aj s nimi to tak dopadne.
Jinak, pokud se z disku ozývají zvuky, které nepatří k normálnímu provozu, pak je asi nejlepší řešení reklamace. Mně cvakal 320GB Samsung, tipuji že 10-12 cvaknutí za sebou za doprovodu zoufalého vrzání není normální chování. V CzechComputeru mi ho naprosto bez problémů vyměnili.
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
- vitpok
- Nováček

-
Re: cvakani disku ( seagate )...
me neckvaká disc ale zdroj netusim proc
- ATI.Tom
- Nováček

-
Re: cvakani disku ( seagate )...
Mám dva Seagate ST640GB a cvaknou si oba. Při vypnutí, zapnutí a někdy je tak. Ale jinak žádný problémy.