cvakani disku ( seagate )...

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

No tak ono je to taky docela o tom, ze do tech dejme tomu 35° by se prakticky nic dit nemelo.. s nejakou castejsi kalibraci se setkate u disku, ktere opravdu topi..
Na kolika °C to ted mas..?
pedrs
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pedrs »

Souhlasím tady s jedním kolegou.

Pokud disk je v záruce a začne se chovat divně....pocvakávat,začne při čtení nebo zápisu vydávat nepříjemné zvuky,popřípadě dělá problémy při formátování......NELABOROVAT a REKLAMOVAT.

Pač máte velkou pravděpodobnost,že jde do kytek.

Jinak dle mých osobních zkušeností jsou nejspolehlivější disky od Seagatu.

WD,Samsung...těch vadných už jsem viděl dost.
faugusztin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od faugusztin »

pedrs píše:Jinak dle mých osobních zkušeností jsou nejspolehlivější disky od Seagatu.
Skoda, ze Seagate pocut na druhy koniec bytu :-).
pedrs
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pedrs »

faugusztin píše:
pedrs píše:Jinak dle mých osobních zkušeností jsou nejspolehlivější disky od Seagatu.
Skoda, ze Seagate pocut na druhy koniec bytu :-).
Tak to právě že není.Od série 7200.10 jsem se nesetkal s hlučným Seagatem.

Jsou opravdu velmi tichý.
faugusztin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od faugusztin »

Kup si ST3400620AS a uvidis :-).
brm
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od brm »

Moja skúsenosť.. čím dlhšie beží Seagate, tým je hlučnejší.. po niekoľkých rokoch dokonca začínajú revať aj inak úplne tichučké 5400rpm Seagaty. Najnovšie som skúsil presedlať na WDčka.. som zvedavý, či aj s nimi to tak dopadne. :)
Intel Core2Duo E6750 | Scythe Ninja Plus Rev. B | ASUS MAXIMUS FORMULA | Corsair 4×1GB DDR2-800 TWIN2X 4-4-4-12 | ASUS EN8800GT/G/HTDP/512M | 3x Western Digital WD6400AAKS 640GB 16MB 3Gb/s + Western Digital WD5001ASYB 500GB 16MB SATA 3Gb/s | Samsung 203D | MSI megaSKY 580 DVB-T | Enermax Liberty ELT500AWT | CoolerMaster CM-690 | Eizo S1731 | default | oc
icq je mŕtve, nech žije jabber
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

Kód: Vybrat vše

Disk se zrejme snazi setrit energii nebo co a proto kdyz nic nedela, zaparkuje se, jenze v tom system pristoupi k disku, neco provede a disk zase zaparkuje a tak porad dokola, je to docela otravne v tichem prostredi. Tenhle prikaz nastavit disku APM na Max. vykon, cili se disk neparkuje tak casto, resp vubec. Na vydrz to imho nema zadny podstatny vliv, zato uz pak necvaka

1) stáhnout hdparm pro windows, http://hdparm-win32.dyndns.org/hdparm/hdparm-6.9-20070516.win32-setup.exe
2) nainstalovat
3) vytvorit si batak s prikazem
kód:
hdparm.exe -B 254 /dev/hda

4) spustit batak (muze byt treba Po spusteni OS)
freemem
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od freemem »

mam dva stejné disky (Seagate 320gb/16mb) a jeden z nich cvaká úplně stejně. Oba mi jedou v raidu0 a zatím v pohodě, smart všechno v pořádku, zvuk je to kolikrát ale fakt nepříjemnej...problém podle mě je v magnetickym vychylování ramena hlav (podle charakteru zvuku).
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

brm píše:Moja skúsenosť.. čím dlhšie beží Seagate, tým je hlučnejší.. po niekoľkých rokoch dokonca začínajú revať aj inak úplne tichučké 5400rpm Seagaty. Najnovšie som skúsil presedlať na WDčka.. som zvedavý, či aj s nimi to tak dopadne. :)
Moje zkušenost je, že se to stává se všemi disky.

Jinak, pokud se z disku ozývají zvuky, které nepatří k normálnímu provozu, pak je asi nejlepší řešení reklamace. Mně cvakal 320GB Samsung, tipuji že 10-12 cvaknutí za sebou za doprovodu zoufalého vrzání není normální chování. V CzechComputeru mi ho naprosto bez problémů vyměnili.
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
vitpok
Nováček
Nováček

Re: cvakani disku ( seagate )...

Příspěvek od vitpok »

me neckvaká disc ale zdroj netusim proc
ATI.Tom
Nováček
Nováček

Re: cvakani disku ( seagate )...

Příspěvek od ATI.Tom »

Mám dva Seagate ST640GB a cvaknou si oba. Při vypnutí, zapnutí a někdy je tak. Ale jinak žádný problémy.
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“