Obnova RAID 0 na jiném PC?
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Oi!@n
- Začátečník

Obnova RAID 0 na jiném PC?
Zdravím, stala se mi taková nemilá věc. Odešla mi základní deska (Asus Striker Extreme) na které jsem měl dva pevné disky v RAID 0. Teď mi jde o to, že bych potřeboval data z těchto disků nějakým způsobem odzálohovat. Zkoušel jsem disky připojit a zapnout pole na jiných deskách, ale bohužel (pravděpodobně díky odlišným řadičům) vždy neúspěšně. Lze nějákým způsobem toto pole rozeběhnout, aniž bych se musel shánět po stejné desce?
Macbook Pro 13 2020 | i5 / 16 /512
- Caderom
- Začátečník

- Oi!@n
- Začátečník

No ona ta deska pouzivala raid radic od SiL. Objednal jsem si za necelych 400,- pridavny pci radic se stejnym cipem, takze by to snad melo fungovat. Kazdpodane nenapada jeste nekoho jina varianta?Caderom píše:Potřebuješ desku se stejným řadičem, jinak to určitě nezprovozníš, stejná deska to podle mě ale být nemusí. Takže nějakou desku s 680i čipsetem nebo alespoň MCP55PXE southbridgem (nevím, jestli se používá i jinde).
- Raoul Duke
- Mírně pokročilý

- Oi!@n
- Začátečník

Tak jsem si koupil radic do PCI-E x1 se stejnym cipem jako byl na desce a jsem z toho nejakej bezradnej. Automaticky to pole nerozpozna, tvorba noveho pole by vedla k rozpadu toho predchoziho a pak je tu moznost Concatenation, ktera by mela disky spojit, ale bojim se ji pouzit. Nejake zkusenosti?
- X-COM
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Oi!@n
- Začátečník

Mel jsem 2x WD 5000AAKS spojenej v 1TB pole, ktere bylo rozdelene na dva oddily (200 a zbytek). Kdyz disky pripojim, vidi to pouze ten 200GB oddil a ten druhej mi to hlasi jako necitelnej. Proste to vidi informaci o tom poli, ale uz jej nedokaze znovu obnovit. Stahnul jsem si nejakou win utilitu, ale ta vidi uplne to same co bios a moznost re-build neni aktivni.X-COM píše:Zkontroluj, jetsli máš na řadiči RAID zapnutý.
Pole by se mělo rozhodně samo rozpoznat. Nic s ním neprováděj!
- MemphisM
- Začátečník

-
Nevím, jestli ti to pomůže, ale ...
Používám 2x160GB taky v RAIDu. Po flashi BIOSU na desce se mi pole smazalo. Zkusil jsem tedy pole znovu vytvořit s úplně stejnými parametry jako předtím (samozřejmě bez formátu) a systém bez problémů najel.
Udělal jsem to už několikrát a OK. Hlavně nic nemazat!
Tímhle pokusem si ale můžeš data úplně zničit, tak bych doporučil oba disky překlonovat na jiné jako zálohu - pokud máš možnost.
Ber to jako radu, ne jako 100% funkční možnost!!!
Používám 2x160GB taky v RAIDu. Po flashi BIOSU na desce se mi pole smazalo. Zkusil jsem tedy pole znovu vytvořit s úplně stejnými parametry jako předtím (samozřejmě bez formátu) a systém bez problémů najel.
Udělal jsem to už několikrát a OK. Hlavně nic nemazat!
Tímhle pokusem si ale můžeš data úplně zničit, tak bych doporučil oba disky překlonovat na jiné jako zálohu - pokud máš možnost.
Ber to jako radu, ne jako 100% funkční možnost!!!