Half-Life 2 - vista x64 vs XP

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
LoWang
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Half-Life 2 - vista x64 vs XP

Příspěvek od LoWang »

Mám HL2 a spousty modifikací. Testoval jsem zatím Garry's mod a jede asi tak dvakrát rychleji než v mých vista ultimate 64bit! Všecko nastavení stejné - 1600*1200, FSAA4x, anisotropic 4x, HDR full atd, DX9
fps je zhruba dvojnásobné v XP a věřte, že v některých mapách jsou místa kde se jedná buď o 25fps nebo 10, což už je docela zásadní rozdíl :)
DX10 jsem ve vista ještě nezkusil, ale rychlejší to asi nebude...

Zajímavé taky je, že to běží furt jako *32bit v task manageru, i když nový engine má fungovat jako 64bit.
update: teď jsem místo Gmodu zkusil přímo Half-Life2 a ten jede nativně jako 64bit...
Those that are last, may yet be first...
Appleseed: Core2Quad Q6600 @3.7GHz+AC Freezer 7 Pro, 4GB RAM, GeForce GTX275, 2x750GV Samsung, Vista 64bit home
MichiGen
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichiGen »

Ovladace od nV na Vistu stoja za dve veci, mal som Vistu na skusku ani nie mesiac a vratil som sa k XP, az budu poriadne drivery potom si dam mozno Vistu ale tie BSODs to je namna vazne moc.
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300) MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:Palit GTX 260 OC 663/1152/2304MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||
Mirek Koci
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirek Koci »

Nevím o jakých BSOD to mluvíš, já tím , že jsem přešel na Vistu jsem se jich právě zbavil..i když jde podle mě o určitou kombinaci HW a tomu mojemu sedla líp Vista
Naposledy upravil(a) Mirek Koci dne pon 31. bře 2008, 23:06, celkem upraveno 1 x.
alea iacta est
Sledujte PCTuning na Facebooku a Twitteru.
Obrázek Obrázek
MichiGen
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichiGen »

Aj to je mozne, aj tak si myslim ze to bol ale SW problem. Ono posledne vydane oficialne ovladace ktore vyhlada na stranke nV su z decembra roku 2007 :roll: takze som pochopitelne zacal skusat GeForce 9 only drivery a beta drivery, narast vykonu bol citelny, neskor sa vsak zacali problemy... U XP som zatial tento problem nemal.
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300) MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:Palit GTX 260 OC 663/1152/2304MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||
Mirek Koci
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirek Koci »

Mám ted v PC 174.74 a nemůžu si stěžovat
alea iacta est
Sledujte PCTuning na Facebooku a Twitteru.
Obrázek Obrázek
Red Devil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Devil »

Sry za ot ale me uz vista po aplikaci hotfixu pro 4gb ram taky beha jak vino
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Ovladače NVIDIE pro Vistu jsou, pokud jde o stabilitu, zcela bezproblémové, jen je třeba mít updatovaný systém zejména o ty tzv. reliability updates a patřičné systémové hotfixy přímo od NVIDIE. Vše je obsaženo již v novém SP1.
show must go on..
LoWang
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LoWang »

hm, zajímavá diskuse pánové, ale zatím stále čekám na něčí zkušenosti se source hrama ve woknech vista :-]
Appleseed: Core2Quad Q6600 @3.7GHz+AC Freezer 7 Pro, 4GB RAM, GeForce GTX275, 2x750GV Samsung, Vista 64bit home
DeFFzeS
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DeFFzeS »

Zatim sem testoval jen Half-Life 2, Half-Life 2 Deathmatch a Counter Strike: Source. Vsechno bezi stejne jako na XP 8-) Takze plna spokojenost ani FPS nesly dolu.
AMD 4000+ X2, ATI X1950Pro, 2GB RAM
LoWang
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LoWang »

je to v pytli. Strašně mi kolísá fps - v Half-Life 2 jak vystoupím z vlaku v první mapě, tak se mění asi tak každou sekundu mezi 1-100!
forceware 169.25
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

to je zajimave...me vsechny hry jedou v poho, vcetne hl2 :) ... ze by to ze mas nvidiu? nebo to bude rukama? :roll:
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Z her na source engine jsem hrál na Vistách x64 a 8800 GT Dark Messiah of Might and Magic a ačkoliv nemohu porovnat framerate s XP, tak běželo vše na max. bez problémů... Při dnešních ovladačích by se rozdíly v rychlosti měly pohybovat už maximálně v řádech procent (a to na obě dvě strany..), a nikoli desítek procent.

Na tvém místě bych zkusil přeinstalovat ovladače ke grafické kartě, popř. ještě doinstaloval DirectX 9.0c, pokud nemáš...

http://www.microsoft.com/downloads/deta ... layLang=en

edit: snad to tedy je download link pro DirectX 9.0c, nejsem si tím ale 100 % jistej, on to MS nějak v poslední době asi sjednotil do jednoho instalačního balíku, každopádně pokud chceš mít jistotu, tak si vyhledej nějakej starší balík DirectX 9.0c redist., takto výslovně označený, ale už s podporou Vista x64.

popř. si ještě ověřil přes Windows Update, zda mám opravdu updatovaný systém. Pokud máš legální systém, neměl by to být problém..
show must go on..
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“