OC C2D E6750 (only) - rady, voltáž, chlazení atd.

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

Odpovědět
overclocker123
Nováček
Nováček

Příspěvek od overclocker123 »

Tento procesor jsem také vlastnil. Jel jsem stabilně 3.6GHz s voltáří 1.40V.
V klidu jel na 29 stupnů a v zátěži 53 stupnů.
Zatěžován byl programem ORTHOS a měřeno bylo po 1hodině běhu.
izerS18
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od izerS18 »

overclocker123 píše:Tento procesor jsem také vlastnil. Jel jsem stabilně 3.6GHz s voltáří 1.40V.
V klidu jel na 29 stupnů a v zátěži 53 stupnů.
Zatěžován byl programem ORTHOS a měřeno bylo po 1hodině běhu.
ještě je dobré udat, čím si to chladil a čím měřil :wink: Jinak to jsou nicnepomáhající slova :)
AsRock Z370 Taichi | 8700K @ 4,9GHz 1.28v @ Corsair 110i GT | Crucial Ballistix 2 x 16 GB 3200MHz CL 16 | Evga RTX 3080 Ti Ultra | Corsair MP510 1GB + 20TB Capacity | Seasonic Prime 1200 W Platinum | PHANTEKS Enthoo Elite
TomB.
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomB. »

tak zkusím taky trochu něco přidat.
P5K Deluxe
C2D E6750, 0x6FB, rev. G0
3,2 GHz, 8x 400 MHz, 1,28V
chlazení pasivní část z Akasa AK-964 (větrák jsem sundal)
2x 120 mm vepředu, 1x 120 mm, 1x 120 mm zdroj, větráky 700-1000 ot.

v klidu CPU 33°C (speedfan, board), 46°C (Core Temp)
burn orthos - 66°C (SF, MB), 82°C (CoreTemp)

ale docela by mě zajímalo, jak to CoreTemp měří, protože pokud je v místnosti 22°C, tak teplota CPU 25°C po zapnutí by měla být OK, stejně jako cca 33°C bez zátěže
Navíc podle intelácký specifikace má tenhle procesor max. teplotu 72°C, a tomu by odpovídala i ta teplota 66°C pod zátěží.
CoreTemp má nastavenou Tjmax=100°C. Tak nějak mi to nejde vzájemně dohormady.
faugusztin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od faugusztin »

Pani, chcel by som sa spytat na jednu (pre mna) zavaznu vec :-). Dnes som si kupil Scythe Kaze Master. Ak to poznate, tak viete, ze okrem ovladania a zobrazovania otacok ventilatorov ma aj 4 teplotne senzory. No a tu ma zarazila jedna vec. Jeden zo senzorov som prilepil na bok zakladne chladica Thermalright Ultra 120 Extreme. Nasledne som zapol pocitac a pustil Orthos.

Teplota CPU reportovana doskou v Speedfane : 35 stupnov
Teplota jadier CPU reportovana Speedfanom : 33/32 stupnov
Teplota zakladne chladica CPU zobrazovana na displeji Kaze Master : 33 stupnov
Teplota CPU hlasena Coretemp : 48/47 stupnov

Nechce sa mi verit, ze nepretaktovane E6750 ma pri spustenom orthosi iba 35 stupnov. Navyse Nexus 12cm PWM ventilator na nom ide iba na 900 otacok. Je mozne, ze by zakladna chladica bola o tolko chladnejsia ako samotny procesor ? (nehovorte mi, ze mam zle nasadeny chladic, to viem urcite ze je z tohto pohladu vsetko OK). Predtym som si vzdy pridaval k teplote v Speedfane 15 stupnov, teraz ale neviem...
TomB.
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomB. »

faugusztin píše:Pani, chcel by som sa spytat na jednu (pre mna) zavaznu vec :-). Dnes som si kupil Scythe Kaze Master. Ak to poznate, tak viete, ze okrem ovladania a zobrazovania otacok ventilatorov ma aj 4 teplotne senzory. No a tu ma zarazila jedna vec. Jeden zo senzorov som prilepil na bok zakladne chladica Thermalright Ultra 120 Extreme. Nasledne som zapol pocitac a pustil Orthos.

Teplota CPU reportovana doskou v Speedfane : 35 stupnov
Teplota jadier CPU reportovana Speedfanom : 33/32 stupnov
Teplota zakladne chladica CPU zobrazovana na displeji Kaze Master : 33 stupnov
Teplota CPU hlasena Coretemp : 48/47 stupnov

Nechce sa mi verit, ze nepretaktovane E6750 ma pri spustenom orthosi iba 35 stupnov. Navyse Nexus 12cm PWM ventilator na nom ide iba na 900 otacok. Je mozne, ze by zakladna chladica bola o tolko chladnejsia ako samotny procesor ? (nehovorte mi, ze mam zle nasadeny chladic, to viem urcite ze je z tohto pohladu vsetko OK). Predtym som si vzdy pridaval k teplote v Speedfane 15 stupnov, teraz ale neviem...
Jo, tak to je přesně to, co by zajímalo i mě. Ale na rozdíl od tebe, mě se ta teplota cca 35°C v iddle na procesoru zdá vcelku OK. Proto by mě zajímalo proč CoreTemp ukazuje teplotu o 15°C vyšší.
Ví tu někdo, z čeho bere teplotu Coretemp???

Jediný, co mě napadá, tak že teplota z CoreTempu, je opravdu teplota jádra, v místě křemíku, a teplota CPU je na heatspreatru, kde už se přeci jen nějaký ztrátový teplo vyzáří, proto je teplota cpu nižší.

Ale pak by za ukazoval teplotu jader blbě speedfan.

Jestli někdo vládnete anglinou víc jak já, tak se zkuste prokousat tímhle, jednak je tam teplotní specifikace a asi i způsob měření teploty jader.
http://www.penta.ji.cz/TomB/PC/Core2Duo_6xx0.pdf
faugusztin
Začátečník
Začátečník

TomB. píše:Ale na rozdíl od tebe, mě se ta teplota cca 35°C v iddle na procesoru zdá vcelku OK.
To nie je idle, to je s beziacim Orthosom !
TomB.
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomB. »

faugusztin píše:
TomB. píše:Ale na rozdíl od tebe, mě se ta teplota cca 35°C v iddle na procesoru zdá vcelku OK.
To nie je idle, to je s beziacim Orthosom !
Tak to já mám s běžícím orthosem cca 68°C (Speedfan), to by mi sedělo
35 pod zátěží je asi fakt blbě
faugusztin
Začátečník
Začátečník

Vyzera to ale tak, ze ta zakladna chladica ma naozaj iba tych 30-35 stupnov. Heatpipy su trocha teplejsie, ale nie velmi. :-)
TomB.
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomB. »

faugusztin píše:Vyzera to ale tak, ze ta zakladna chladica ma naozaj iba tych 30-35 stupnov. Heatpipy su trocha teplejsie, ale nie velmi. :-)
To je nějaký divný
když vezmu svojí E6750 s AK-964 bez větráku doma, tak když jsem v BIOSu, tak má víc než 36°C, tj. hliníkový žebra na dotyk hřejí, cca 40-42°C
v práci mám ten samý CPU, ale s pasivním chladičem Avance AC-101 (autocont) a tne podle speedfanu má o 7°C míň. Je ale fakt, žr má podstatně větší plochu, tka by to bylo OK.
Pod zátěží jsem na ten chladič nesahal, i proto, že už to bylo v uzavřeným casu, aby v něm proudil vzduch, ale není důvod nevěřit tomu, že se teplota zvýčila o 35°C.

Kdysi, ještě u P4, jsem měl nějaký termistory, který šly připojit na vstupy MB a ukazovaly teplotu konkrétního místa. Měřily dobře, až jsem s nima vyváděl asi něco, co jsem neměl a pak když jsem je dal na HDD, tak ukazovaly 15°C, přesto, že disk měl víc než 36°C (hmatem, hřál).

Nemohla by být chyba v tom monitoringu, co máš. Přesto, že je nový a měl by fungovat?
faugusztin
Začátečník
Začátečník

TomB. píše:Nemohla by být chyba v tom monitoringu, co máš. Přesto, že je nový a měl by fungovat?
Urcite nie, dal som ten isty snimac na northbridge a funguje spravne. Zeby boli heatpipe u TRUE az tak ucinne, ze na boky/vrch zakladne chladica sa uz nedostane dostatok tepla ? :-D
TomB.
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomB. »

faugusztin píše:
TomB. píše:Nemohla by být chyba v tom monitoringu, co máš. Přesto, že je nový a měl by fungovat?
Urcite nie, dal som ten isty snimac na northbridge a funguje spravne. Zeby boli heatpipe u TRUE az tak ucinne, ze na boky/vrch zakladne chladica sa uz nedostane dostatok tepla ? :-D
Hodně zvláštní.... :o
Bofasa
Začátečník
Začátečník

Re: OC C2D E6750 (only) - rady, voltáž, chlazení atd.

Příspěvek od Bofasa »

LOl jsem vysmátej na 2,502Ghz při 1,024V real a je to good teplota je 33C při hrách nebo 43C v orthosu a výkonově je to docela all right. zkoušel jsem to na max, dalo to i 3,680Ghz ale Volty 1,55 a to už topilo skoro na 70Cček a o hovně, pak si na tom surfujte LOL, kdo hraje 90% času na pc ??? já hraju těch 10% jinak user jak má být may be. A kdo pánové rozlišuje a pokaždý de do biosu aby rozlišil: hraju = max a nebo surf = economy LOL pro mě i po těch max testech vyhrálo economy i když bez eist a těch píčovin.

Sory nuda ale C2D na 2,5 není ořezávátko.

jedu na CL 4 při 417 x 6 jo a když teda ripovat tak dám 417 x 8 a je to OK.

no nechci opruzovat s touhle mrtvolkou LOL
E6750 .. P35-DS3.. A-Data Vitesta EE (4x1GB CL4) .. Blue StormII. 500W .. 8800GTS 512 .. HP LP1965 .. Noctua NH U12F.
Octopuss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Octopuss »

Bofasa, za takovýhle projev by se měly dávat koule do svěráku. Předpokládám, žes půl života prožil v USA a druhou půlku na internetech, že spýkuješ takhle allright LOL?
HĘŁŁĘR
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od HĘŁŁĘR »

My jsme opět zkoušeli takt tohoto CPU .. a stabilní hodnota je 3,00GHz ... už při 3,2GHz to dělalo problémy :( Tak nevím, jak to děláte .. kouzelníci :)
CPU: AMD Ryzen 7 9800X3D ; Chladič CPU: ARCTIC Liquid Freezer III 360 Pro ;MB: GIGABYTE X870E AORUS ELITE X3D ; Operační paměť: G.SKILL 32GB KIT DDR5 6000MHz CL30 Trident Z5 NEO AMD EXPO ;Grafická karta: MSI GeForce RTX 3080 VENTUS 3X 10G OC ; Zvuková karta: Sound Blaster Z ; Disky:(1)Samsung 970 EVO PLUS 1TB M.2, (2) SSD Kingston Now A400 480GB, (3) Samsung 960 EVO 250GB M.2, (4) HDD WD 1TB, (5) Seagate BarraCuda 2TB ;Zdroj: Corsair HX1200 80 PLUS Platinum ;OS: Win 11 Pro 64bit. ;Case: Fractal Design Define 7 XL Black - Dark TG ;Monitor: Asus ROG SWIFT PG278QR 27" + ASUS PG329Q LCD 32" ;Sluchátka: Sony WH-1000XM4
tnema
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tnema »

to HĘŁŁĘR:
na takovýdle mobo z toho musíš s prstem v nose vymáčknout min 3,6
hoď semka nastavení biosu, nejlíp to vyfoť at je to jasné a hoď sem miniatury.
ntb alzabook/rtx3070
izerS18
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od izerS18 »

Osobně bych to tipoval na málo napětí CPU a špatný takt RAM(dělička špatná) :)
AsRock Z370 Taichi | 8700K @ 4,9GHz 1.28v @ Corsair 110i GT | Crucial Ballistix 2 x 16 GB 3200MHz CL 16 | Evga RTX 3080 Ti Ultra | Corsair MP510 1GB + 20TB Capacity | Seasonic Prime 1200 W Platinum | PHANTEKS Enthoo Elite
Varimathras
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Varimathras »

Tak jsem přetočil 6750 z 2,66 na 3,5 GHz, chlazeno s Noctua NH-U12P a teploty 33 idle a 51 po dvou hodinách Orthosu, měřeno Everestem 4.20 Ultimate. Napětí podle CPU-Z 1,376V. Super, jsem opravdu hodně spokojenej. MB Gigabyte EX38DS4.
izerS18
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od izerS18 »

Jakou teplotu ukazuje CoreTemp a TAT? :wink: Jen pro zajímavost...
Varimathras
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Varimathras »

Core temp +- 1 st. v podstatě to samý, TAT nemám, nezkoušel jsem.
SETL
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SETL »

Serus, na BOXE som pichol ho na 3550 MHz bez zmeny napätia, ale teplota už akolo 70 stupňou, tak som ho znižil na 3300, uvažujem kupiť Frezzera 7 a potlačiť teplotu, a hodlám ho dať až na 3600 MHz ale nwm jak je to s tymi voltami, teraz mi piše 1,408 V , mam potom zvyšiť alebo jak, moc sa do toho neviznám. :D dufam že som ho nepripekol ked som dal 70 stupňou na BOXe.

http://imgupload.biz/viewer.php?file=db ... hhcmok.png
http://imgupload.biz/files/lsksbpsnwaohdwkqjye5.png
moja "mašina" pred rokom môžno :
MB: ASUS P5KC ; CPU: C2D E6750@3480MHz AC Freezer 7 :D ; RAM: A-DATA 2x1GB 800MHz Vitesta; VGA: ATI (Sapphire) Radeon™ X1950pro 512MB@650,750; HDD1: baracuda 320GBHDD2[/color]:WD 500 GB greenpower TV :Leadtek WinFast TV2000 Expert ; PSU : Enermax Liberty 400W ; LCD: HP w2007v 20,1 = 51cm;Repro : logitech Z-5400 ,mobil : N95 8GB

moj šrot :
MB: ASUS CPU: Celerom 1.1@1.2 GHz; RAM; SDRAM 2X128 MBVGA: NVIDIA geforce 2 MX 400 64MB v tych čosoch to bola revolúcia !; HDD: 20 GB monitor CRT šrot 15-ka ;: o )
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“