CM Geminii II - oficiální thread

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
Vart
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vart »

Flegy píše:Vart: sorry, ale datumy dodani nezalezi jen na nas ale i na nasich dodavatelich. Bohuzel nam je nejsou schopni dodat v terminu. a z nabidky nezmizel :)
Bylo to tak, ze dlouho nebyl skladem, ale objednal jsem... po tydnu mi bylo receno, ze dodavatel momentalne nemuze zarucit zadny termin dodani (nebo tak nejak), po teto odpovedi byla ma obednavka zrusena a GeminII zmizel z internetovych stranek.. sice jsem se podivil, ale lepsi nez marne cekat kdovijak dlouho... po par tydnech jsem se koukl znova a na strankach opet byl a dokonce skladem, tak jsem objednal a uspesne vyzvedl
...jen jsem si myslel, ze kdyz nelezel kdovijakdlouho na sklade, tak to bude nova revize, kde je v baleni i backplate na socket 775.. ale to je veci dodavatele

Dejv Rok 99FPS: Dnes se mi povedlo vydolovat backplate z Intel chladice (plech, ktery drzi ty plastove cvakatka), tak se zanedlouho pustim do lapovani a collaboratory, tak pak napisu rozdily teplot- intel box/geminII s prilozenou pastou/geminII+backplate+Collaboratory+lapovany CPU

//výsledky: http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php? ... &start=153
Naposledy upravil(a) Vart dne pon 7. dub 2008, 01:53, celkem upraveno 1 x.
CPU: Intel Q6600 rev.G0 @3600MHz(9*400), lapped+Collaboratory Liquid Pro+CM GeminII+Xilence fan 120mm MB: MSI Neo2 F(I)R RAM: 4x 1024MB 800MHz DDR2 GK: 9800GT 512MB DDR3 HDD: 2xSeagate 80GB SATA = RAID 0; Seagate 200GB SATA Zdroj: Fortron Epsilon 80plus 600W Monitor: Asus PW201 Další: Nec DVD-RW ND3520A; Nec floppy; 3x Case Fan
Dejv Rok 99FPS
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dejv Rok 99FPS »

OK
CPU Q6600@3,4GHz, GPU HD3870 512MB GPU775MHz@885 VRAM 2250MHz@2530 ASUS P5E x38, RAM Corsair 4x2GB 800MHz cl 4, HDD 250GB Seagate, 640GB Samsung F1 1TB Samsung F3, Zdroj Forton 500W, Monitor Samsung LCD 2243NW 1680*1050
Mrtvola
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mrtvola »

Ahoj, zítra mě přijde backplate a v dnešním testu se píše , že se musí nejprve nějak upravit. Tak se ptám jak. Díky.
i5 3570K, Asus P8Z77 M-Pro, Kingston HyperX XMP 1600Mhz 8GB, GB HD7870, Crucial M4 128GB, Cosmos S (díky Pejsku :-) ), Seasonic X560W
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

Mrtvola píše:Ahoj, zítra mě přijde backplate a v dnešním testu se píše , že se musí nejprve nějak upravit. Tak se ptám jak. Díky.
V backplatu od Thermalrightu jsou udělané zavity (přesne rečeno je tam vlisovana matka se zavitem), takže nejlepe prevrtat na vetší diru, aby ti prosel kus toho sroubku skrz a mohl jsi to dotahnout matkou.
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

muzu se te zeptat, jak si to vyresil u Zipanga? Vejdou se tam ty srouby z Bolt-Thru kitu?
.
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Holda píše:muzu se te zeptat, jak si to vyresil u Zipanga? Vejdou se tam ty srouby z Bolt-Thru kitu?
vejdou, ale ta instalace je o nervy ...Daleko lepši je použit samotné kratší srouby (stačili by M4x15) s pružinkou a na konci křidlouvou matici ;-)
Mrtvola
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mrtvola »

Já mám objednán univerzální backplate z JSC ( http://www.alphacool.cz/produkt/EK_Sock ... rg1=010607& ), takže se mě ta úprava nějak netýká chápu. Jenom nevím zda budou stačit šrouby. Budu tam možná muset dát Ty od AM2 a trochu je říznout.

Jinak Highlander: Super recenze. Já jsem s Geminem plně spokojen. mám jenom E4400, takže mě bohatě s Noctuama stačí a deska je krásně ofukovaná. Ale některé rdíly v testu oproti TR120 jsou rapidní, ale jak říkám točit QuadCore neplánuji.
i5 3570K, Asus P8Z77 M-Pro, Kingston HyperX XMP 1600Mhz 8GB, GB HD7870, Crucial M4 128GB, Cosmos S (díky Pejsku :-) ), Seasonic X560W
scotty
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od scotty »

To je divný, všichni píšete, že jste backplate nedostali a přitom já ho kupoval cca před půl rokem v bohemce a mám ho tam (jak na am2, tak 775) holt, asi štěstí.. :)
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Mrtvola píše:Já mám objednán univerzální backplate z JSC ( http://www.alphacool.cz/produkt/EK_Sock ... rg1=010607& )
jo tak tenhle backplate jsem nikdy nevidel ani v ruce neměl, takže až ti prijde tak uvidis jak to na to dostanes ;-)
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

scotty píše:To je divný, všichni píšete, že jste backplate nedostali a přitom já ho kupoval cca před půl rokem v bohemce a mám ho tam (jak na am2, tak 775) holt, asi štěstí.. :)
asi jiná serie...težko říct, proč ho tam já neměl... každopadně to je problém výrobce :-P
womacka
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: CM Geminii II - oficiální thread

Příspěvek od womacka »

Čau, dneska mi došel GeminII a kupodivu byl v balení i backplate na socket 775. Objednával jsem ho na CZC. Ale měl bych otázku. S mým procesorem v nepřetaktovaným stavu a v biosu s napětím na AUTO mám při nevytíženém CPU teplotu 60-65st. Pokud zapnu orthos,tak už po 40sec jde teplota na 78stup. Dýl jsem to radši nezkoušel. Měřil jsem teplotu na chladiči na horním žebrování a tam má teplotu 42stup. Mám na něm zatím jen 80mm ventilátor a v pondělí běžím koupit 120mm. Ale chci se zeptat, jestli je to normální. Mě se totiž ty teploty vůbec nezdají a navíc se mi ani nelíbí :( s boxovým chladičem jsem měl taky v idle kolem 60stup. A ve skříni mám 2x120mm a 2x80mm ventilátory.
Díky za vaše názory.
CPU: C2D E8400 3GHz@3,6GHz + CM GeminII MB: Gigabyte GA-EP35-DS4 RAM: 2x2GB A-DATA DDRII 800MHz Extreme Edition VGA: Gigabyte HD4870 512MB PSU: Seasonic 550W Disky: WD800AAJS+WD7501AALS Mechanika: Teac DV-W520GS Case: Thermaltake VI1000BWS M9
Monitor: Samsung Sync Master 226BW
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

klasika- sáhnout na základnu jestli je teplá nebo rozpálená
podle toho poznáš jestli je dobře nasazenej

ale zkoušel bych to až s tou 120kou
womacka
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od womacka »

Tak základna je celkem horká,ale ještě se na ní udržet ruka dá. Jinak teď jsem hrál Race Drive: Grid a při jízdě to vylezlo na 79stupňů.
CPU: C2D E8400 3GHz@3,6GHz + CM GeminII MB: Gigabyte GA-EP35-DS4 RAM: 2x2GB A-DATA DDRII 800MHz Extreme Edition VGA: Gigabyte HD4870 512MB PSU: Seasonic 550W Disky: WD800AAJS+WD7501AALS Mechanika: Teac DV-W520GS Case: Thermaltake VI1000BWS M9
Nism0
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nism0 »

a co žebrování chladiče? sou taky rozpálený?
Bla bla bla, stejně to nikoho nezajímá :D
womacka
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od womacka »

No nahoře na žebrování mi to ukazuje 45stupňů a dole na základně bych to viděl tak 50-55,tam už se s měřákem nedostanu.
Darsilius
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Darsilius »

Mno 79°C v burnu je trochu hodně, ja mam c2d E6750, tzn. 65nm a v burnu mam max 56 :-), v idle i pod 40, ale to bude asi dobrej kousek :-)
Motherboard: Gigabyte P35-DS3..F10
Procesor: C2D E6750 3,2 Ghz, cooler: cm gemin II
Vga: His Ati HD3870 854/2450, cooler: accelero S1
HDDs: samsung F1 640GB+ WD 250 GB,
Ram: A-data vitesta extreme edition 4GB cl4 800Mhz
Case: Sharkoon Rebel 9 (Ati casemod)
bonavox
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od bonavox »

womacka píše:... S mým procesorem v nepřetaktovaným stavu a v biosu s napětím na AUTO mám při nevytíženém CPU teplotu 60-65st. Pokud zapnu orthos,tak už po 40sec jde teplota na 78stup. Dýl jsem to radši nezkoušel. ...
Koukám že máš desku Gigabyte, teploty předpokládám odečítáš ve SpeedFanu? S tímhle jsem teď taky zápasil. Koupil jsem Celerona 430 a k němu CM Gemini II S (tu menší verzi), ventilátor zdroje saje vzduch ze skříně přímo skrze ten chladič.
SpeedFan mi taky ukazoval stále tak 55 stupňů v klidu, kolikrát až 68 stupňů při zátěži. Zároveň přes něj nešly regulovat otáčky ventilátorů, což ve mě budilo podezření, že si s Gigabyte zrovna moc nerozumí. Na dotek byl chladič vlažný, patice procesoru taky.
Nainstaloval jsem zkusmo jakýsi monitorovací program od Gigabyte a ejhle teplotu při zátěži to ukazovalo 40 stupňů, když restartnu a vlezu do BIOSu, tak v PC health je teplota CPU 35 stupňů. Takže si myslím, že SpeedFan ukazuje na deskách Gigabyte totální hovadiny ...

PS: Jestli běžíš koupit 120mm fan, tak já mám jeden volnej z této skříně (viz obrázek).
Podpis může být maximálně “50 bodů vysoký”, akorát že už nikdo neřekne, kolik řádků těch 50 bodů je. Tak raději pro jistotu nic … PRAVIDLA VIVAT!
martinnovak8
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martinnovak8 »

:? Asi si pořídím tento chladič,ale chtěl bych se zeptat jestli pasuje na desku ASUS P5Q-E ? :D
Mrtvola
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mrtvola »

martinnovak8 píše::? Asi si pořídím tento chladič,ale chtěl bych se zeptat jestli pasuje na desku ASUS P5Q-E ? :D
S jistotou Ti to neřeknu, ale myslím, že ano, jelikož základnu má malou a ta plotna s větráky je až nad všemi pasivy. Já ho mám na Maximus Formula, který má board plný pasivů a je to v klidu. A hezky to chladí právě ony pasivy a paměti. Dobrý chladič.
bonavox
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od bonavox »

Neřešili jste někdo redukci na 1156?
Je toto bezproblémové http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=72709?
Podpis může být maximálně “50 bodů vysoký”, akorát že už nikdo neřekne, kolik řádků těch 50 bodů je. Tak raději pro jistotu nic … PRAVIDLA VIVAT!
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“