Logitech Z-5500

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Exp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Exp »

crashPC píše: 1) začnu těmi satelity.
jsou opravdu malé, a v plastu. to i levný geniusky jsou v nějakém tvrzeném papíru nebo dřevotřísce. Ani plast ani dřevotříska nejsou absolutně pevné, ale dozvuky z dřeva zní o mnoho lépe. Navíc konkrétní konstrukce těch bedniček vypadá jako kdyby se reproduktorky nechovaly správně nebo neměli moc velký výkon - jsou jakoby dost zapuštěny, to znamená že chtějí aby víc směrovali výkon přímo před sebe. Psaný výkon, to je samozřejmě blud nad bludy. pustit do toho 60W pro dva, tak se oba proletí po pokoji. cívka jaksi hýbe s membránou a ta se vzduchem, a velikost membrány spolu s její výchylkou naznačuje, že na rozhýbání tak malého množství vzduchu stačí pár wattů, a pak už začíná omezovat malá lineární výchylka kterou neradno překračovat o moc...
Aneb můj post o kousek výše - použité Tangbandy nejsou žádné rachotiny, ale freq.char. začíná na 110Hz. Výkon imho netřeba komentovat - mají udávaný cca 12W s celkem standardní citlivostí - nic překvapivého.
To o chybějících středech nemusím opakovat, krom toho že subwoofer má být použit na frekvence kde není možná jeho lokalizace, tudíž by satelit měl zahrát i středobas - kolem/něco pod 80-90 Hz. Za ty peníze se to překousnout dá, ale poplácávat se po zádech jak je to dobrý, to tedy ne.
Sub Velodyne SPL 1000 za cca 43k hraje frekvence nad 50Hz hůř, než regálové repro za 20k (konkrétně např. populární Xavian XN 125). Proto aby tyhle vyšší basy/nižší středy zněly opravdu pěkně, je potřeba mnohem většího reproduktoru v satelitech/regálech, který by zvládal rozsah od cca 50Hz - tedy něco kolem 6.5". Logicky by pak bedýnky od Logitechu musely být několikanásobně větší, a to Logitech určitě nechce.
2)Ti, komu tyto reproduktory kvalitativně stačí, můžou býti šťastni. ale třeba to digitální připojení je podle mě jasnej žrout prachů za nepotřebnou věc.
Aneb 95% jejich majitelů, protože nikdy nic lepšího neslyšeli / neuslyší / neslyší rozdíly v kvalitě zvuku, ale jen hlasitosti.
3) Taky by mě zajímala kabeláž a vnitřní provedení propojení zesilovače. odhaduju(nepamatuju) že satelitky jsou propojeny šmejdskou 0.5mm2 dvojlinkou, která je určitě dost dlouhá aby na zadních satelitech přidělala skoro jeden další Ohm k impedanci reproduktorků. myslím že tady to taky není nic supr, ale hraje to jasně, tak co by jsme se vzrušovali.
V praxi nezajímavé, kvalitní kabely využije poněkud jiná kategorie repro.
4)subwoofer - na ten mám vzhledem k jeho konstrukci poměrně málo výhrad, a na to co tam narvali se jim to povedlo dost. Nemůžu si ale odpustit jeho projev, co se frekvenčního rozsahu týká. Když s ním poslouchám hudbu, mám takovej pocit, jako by ten reprák uměl jen dva tóny. jeden hlubší, druhej vyšší, a prostě jen pulzoval a rezonoval do taktu - hu hu, hu..... hu bu hu... hu..... ale nehučí, a reaguje velmi přesně a rychle, to se musí uznat a mám to tak rád.
Kvalitní suby, které by opravdu jen doplňovaly nejnižší frekvence do sterea lowendové hifi sestavy a měly rychlý, přesný bas, začínají na ceně cca 200% Z-5500.
suma sumárum jen opakuju dokola co jsem řekl, a můj názor je takovej že na to nabalili moc featurek, a kdyby ta soustava je neměla a byla tak levnější, tak bych neměl nic proti, a snad si to taky koupil.
Nabídka se řídí poptávkou, aneb Logitech dobře ví, na co lidi naláká. Za svým názorem si stojím, a sice, že za tyhle peníze srovnatelná sestava k počítači prostě není.
hnizdo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hnizdo »

2crashPC: Receiver s digitálními vstupy, subwoofer a pět diskrétnich repro za 8 tisíc? Prosimtě už nepij.
Už jenom to, jak obhajuješ dřevěné bedny u satelitů s tímto objemem, přičemž jediné na čem záleží je tuhost skříně, na materiál sere pes. MDF, beton, dřevo, sklo, kompozity, plnivove plasty, všechno jedno. Pokud tedy zrovna nestavíš ty Nautily.
Prostě kdekoli se někdo baví o PC repro, objeví se někdo takový.
Takže pro ty ostatní: kašlete na hifisty a jděte si ty repráky poslechnout. To je stejně nejlepší rada u jakéhokoliv audia. A pokud nemůžete, věřte mi, Beethovenova sedmá symfonie na nich zní tak dobře. HOWGH.
MB: Asrock Z690 Extreme CPU: Core i9-12900K cooler: Be quiet! Dark Rock PRO 4 RAM: 32GB 2x16 DDR4-3600 CL16 Kingston Renegade, VGA: MSI 4090 Suprim Liquid SSD: Samsung 960Pro 1TB + EK-M.2 HS HDD: 3TB Toshiba, 18TB WD DC HC550, 8TB Seagate SMR, 2x12TB HGST DC HC520 - RAID1, Optical: LG BH16NS55 BR-RW , Mouse: Logitech G502X Keyb.: Logitech G15+G13+F710, Case: BQ Dark Base PRO 900 r2 PSU: Seasonic Platinum 860W SS-860XP2, Monitor: Asus ROG Swift PG32UCDP, Repro: Logitech Z-5500, Headset: Logitech G935, OS: Win11/64 Pro

>>>>Fórum pro much VRAM much doge věrozvěsty otevřeno! Vstup ZDARMA<<<<
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

ty jsi zase chytrolín. že jsi určitě slyšel patery betonový sterea, nebo sklo.
o ceně jsem se nebavil, ale nemelte tu blbosti že je to to nejlepší co se dá sehnat. neni. Navíc kvalitní subwoofer se za 5000 bez zesilovače postavit dá. Zesilovač rozumných kvalit za 2500taky. Pokud bych měl ale 8000, nekupoval bych 5.1 ale 2.0. o fanatismus nejde. stačí jen uznat že je to bum-cink obyčejná reprosoustava.

EXP: je uplně jedno jaký tangbandy jsou. motor z poršáka ve felícii taky tahne, ale že by se využil, to asi ne.
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
Exp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Exp »

Aneb jeden o koze, druhý o voze. Já bych si taky raději koupil Audi A6 než Ford Transit, ale necpal bych to někomu, kdo potřebuje užitkové auto.
hnizdo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hnizdo »

crashPC píše:ty jsi zase chytrolín. že jsi určitě slyšel patery betonový sterea, nebo sklo.
o ceně jsem se nebavil, ale nemelte tu blbosti že je to to nejlepší co se dá sehnat. neni. Navíc kvalitní subwoofer se za 5000 bez zesilovače postavit dá. Zesilovač rozumných kvalit za 2500taky. Pokud bych měl ale 8000, nekupoval bych 5.1 ale 2.0. o fanatismus nejde. stačí jen uznat že je to bum-cink obyčejná reprosoustava.

EXP: je uplně jedno jaký tangbandy jsou. motor z poršáka ve felícii taky tahne, ale že by se využil, to asi ne.
Kristepane ty ses komik, ja uz nemuzu. :cry: Zesik za dvaapul tisice? Co to je? 2xMBA810? Ted jsem vysolil 1200 za 160VA toroid, a 700Kc za hlinikovy profily chladicu, 600Kc za skrin, 500Kc elektrolyty a 300Kc koncove tranzistory a je z toho primitivni diskretni 50VA stereo zesik bez korekci a ochran. Plosnaky delam sam, jinak plus 500. Nic jednodussiho s danym vykonem snad postavit nejde. To co je zasite v Z5500 ho sezere k snidani. Bizuterii uz radsi nepocitam.
Navic - bavime se tu o PC 5.1 repro, vzpominas? Co tu komu tlacis stereo? A proc by nekdo mel neco stavet prokrista? :o
Clovece, uniklo ti, ze tyhle repro stoji pod 8000? To jsou repro k PC a zakladni domaci kino, HALOOO, je tam nekdo? To neni pro poslechovy sal akademie muzickych umeni, to je nadoma, tuktuk hola, je mne slyset? Pro normalni lidi, co hrajou hry, koukaj na filmy a poslouchaji vetsinou mp3, obcas i nejake to CD. A chteji dobry dynamicky zvuk a komfort ovladani. Tohle nema byt repro k SACD. :roll:
A k tem bumcink reprakum - jeste jednou i pro ty vzadu: toto jsou nejlepsi repro pro PC, provedeni 5.1, ktere lze za cenu pod 8000Kc vcetne dph koupit v cr a nove, mam se tu i vykakat nebo je to jasne? :x
MB: Asrock Z690 Extreme CPU: Core i9-12900K cooler: Be quiet! Dark Rock PRO 4 RAM: 32GB 2x16 DDR4-3600 CL16 Kingston Renegade, VGA: MSI 4090 Suprim Liquid SSD: Samsung 960Pro 1TB + EK-M.2 HS HDD: 3TB Toshiba, 18TB WD DC HC550, 8TB Seagate SMR, 2x12TB HGST DC HC520 - RAID1, Optical: LG BH16NS55 BR-RW , Mouse: Logitech G502X Keyb.: Logitech G15+G13+F710, Case: BQ Dark Base PRO 900 r2 PSU: Seasonic Platinum 860W SS-860XP2, Monitor: Asus ROG Swift PG32UCDP, Repro: Logitech Z-5500, Headset: Logitech G935, OS: Win11/64 Pro

Exp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Exp »

hnizdo: Zas tolik bych to neprožíval :)
Jen tak mimochodem, na čem doma posloucháš?

Faktem zůstává, že za tyhle peníze, co ty repro stojí, to DIY ve stejné nebo vyšší kvalitě postavit nejde ani omylem.
Aspon
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aspon »

že vás to baví....pro někoho je to skvělá sestava, pro někoho shity, tak to bylo a tak to bude a tahle debata to nezmění :baa:
AMD Ryzen 5 9600X || Gigabyte B650 Eagle || Kingston Fury Beast 2x16GB 6000MHz CL30 || XFX Radeon™ RX 6800 XT 16G ||
Arctic Liquid Freezer III 240 Pro Black || Fractal Design Ion+ Platinum 760W ||
Samsung 970 Evo Plus 500GB || WD Blue SN570 500GB || Crucial MX500 2TB || Kingston A400 480GB || Intel 660p 512GB ||
Fractal Design Pop Air || Dark Project ALU87A Midnight || Logitech G403 Hero || LiteOn iHAS124 F || LG GH24NSB0 || MSI Pro MP273QP E2
Edifier R1700BTs
hnizdo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hnizdo »

Exp píše:hnizdo: Zas tolik bych to neprožíval :)
Jen tak mimochodem, na čem doma posloucháš?

Faktem zůstává, že za tyhle peníze, co ty repro stojí, to DIY ve stejné nebo vyšší kvalitě postavit nejde ani omylem.
Repro u PC: Z-5500 (viz podpis), mam je asi dva roky, sluchatka Ergo Model 2 (http://www.precide.ch/eng/eergo/ergo.htm) pro poslech skutecne kvalitnich zdroju, na stereo systemu se pracuje, hudba budoucnosti.

Aspon
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aspon »

hnizdo píše:sluchatka Ergo Model 2 (http://www.precide.ch/eng/eergo/ergo.htm) pro poslech skutecne kvalitnich zdroju, na stereo systemu se pracuje, hudba budoucnosti.
Ty sluchátka jsou fajn, pokud člověk překousne ten plastový vzhled, tak musí být spokojený. :)
AMD Ryzen 5 9600X || Gigabyte B650 Eagle || Kingston Fury Beast 2x16GB 6000MHz CL30 || XFX Radeon™ RX 6800 XT 16G ||
Arctic Liquid Freezer III 240 Pro Black || Fractal Design Ion+ Platinum 760W ||
Samsung 970 Evo Plus 500GB || WD Blue SN570 500GB || Crucial MX500 2TB || Kingston A400 480GB || Intel 660p 512GB ||
Fractal Design Pop Air || Dark Project ALU87A Midnight || Logitech G403 Hero || LiteOn iHAS124 F || LG GH24NSB0 || MSI Pro MP273QP E2
Edifier R1700BTs
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

to co je zašitý za zesilovač v tom subwooferu je prachsprostá čína, nějaký zmůstkovaný TDAčka, tak nemel že se to nedá za 1000-1500 i se zdrojem postavit. 2X 50W se správně citlivejma reproduktorama by tomu dalo nafrak možná v maximální hlasitosti, ale stoprocentně v kvalitě. ochrany v tom subu odhaduju na několik ks diod, a jeden subsonic za 20kč z tipy :D Nikdo ti nebral že to jsou ty nejlepší repra pro PC. sám jsem to několikrát odkejval. JSOU. Je mi ale hodně líto že to opravdu jsou ty nejlepší co se daj koupit.

Skvělá sestava je to pro toho, kdo neví co je vevnitř a neviděl to na vlastní oči, neví jak funguje reproduktor, a za celý jeho život ho nepustili k poslechu kvalitních reproduktorů. Já to štěstí měl, a suše oznamuji, že je to za ty prachy pěkný svinstvo. Proč?
1) nehraje to dobře
2)nehraje to tak nahlas jak by mělo/mohlo
3)jsou tam zbytečnosti co se musej platit.
4)kvalita použitejch materiálů je docela bídná, z toho vyplývá další bod
5)je to spotřebka, se zárukou na dva-tři roky. reálná životnost, bezpečnost a trvanlivost při častém používání pár málo let.
Je to strašně jednoduchý. Je potřeba zaplatit halu kterou postavěj aby tam ty repráky mohli stavět, je potřeba zaměstnat lidi, zaměstnance, který potřebujou plat, je potřeba zaplatit dovoz zboží do a z fabriky, je potřeba počítat s marží několika rukou pod kolika to zboží projde, zbytečnosti co přidávaj na ceně, cla a bůhví co ještě, a na konci vám musí vyjít že to co kupujete je poměrně šrot. Ano, kvalitního povrchu subwooferu za 1000kč si asi neužijete, ale ty sr**** co vám z tý hmoty nalezou do kůže, to jak se ten sub za dva roky lehce ošoupe, to už nikdo nevidí, on si koupí repráky nový... Ten zesilovač co umí dělat rachot, ale je za pokrajem svejch možností, pomalu umíraj na přetížení jak výkonový tak tepelný, hřejou tak, že se často o ten pěknej chladič i spálíte, ale to je v pohodě, na ten jste přece neměli šahat, vaše blbost, někdy tam něco hoří tak strašně moc, až se začne pálit a hořet samotnej tišťák, takže se může stát že vám vyhoří byt, ale to se vám přece nemůže stát, šance je jedna ku 10000, a proto ve zprávách jednou za měsíc slyšíte jak zas někdo vyhořel. byl to asi blbeček, nebo starej člověk co s tim neuměl...

nechtěl jsem po někom ať si kupuje soustavy za 50k, jenom a't si tu lidi uvědoměj, že za 8000Kč jednoduše není možné koupit nic kvalitního - to slovo kvalitní dneska píšou snad na každičkej existující produkt.
tím to pro mě asi hasne.
Exp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Exp »

Navrhni nám tu prosím už konečně za 7500 5.1 sestavu v DIY se stejným feature setem a stejnou či (jak propaguješ) lepší kvalitou zvuku, pak tě budu považovat za věrohodného. Jinak jsi pro mě obyčejný žvanil.

Btw, nepůjčil bys mi svojí křišťálovou kouli? Taky bych ji rád pohladil a poznal tak podle zevnějšku reprobedny/zesilovače co se skrývá uvnitř :)
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

Expe, už mě před rokem přešlo nějaký vysvětlování tisícům lidem co a jak. Nestojí mi za to být věrohodný, ať si každej dělá co chce, manipulace je nekonoečná.

Ani se nebudu snažit o kolenovrtství, a koumat nad nějakou soustavou, protože by to vedlo jen k přehnaným úsporám až ojebávkám takové soustavy - tedy NEJSEM SCHOPEN POSTAVIT TAKOVOU SOUSTAVU, a zarazit tak jedovatej kůl do srdce těch repráků. My se tu ale bavíme o konkrétní soustavě, a tou jsou ty logitechy. nic jiného.

Pořád mi ale nějak uniká, co teda z těch repráků dělá repráky úžasný a nejlepší. Pořád jsi nepochopil princip toho, jaká je to ojebávka, hlavně že to dělá TUS jak sviňa :-) Za 8000 nekoupíš ani dobrý repráky, ani dobrý auto, ani dobrej počítač. Co je na tom tak divnýho? jen hnusnou tlející spotřebku, kterou na vagóny nakládaj (bagrama) utlačovaný číňani za hrst rejže ročně. Kvalitní produkt není kvalitní jen tím že kvalitně vypadá nebo hraje, ale tím že je bezpečný sobě i okolí, že dlouho vydrží, je odolný, a bohužel i drahý. něco za něco. každá z těchhle věcí se dá ojebat, a tím stahnout cena.

K tý věštecký kouli - ne, stačí se o to zajmat, pokud tě tedy hudební aparatury zajímají. Mě zajímají, a tak se mi pod ruce, nebo alespoň pod oči dostávají vnitřnosti mnoha reproduktorů a zesilovačů, a dovoluju si tvrdit, že ve spotřebce už z obrázků a jména poznám, o co jde, a jak konkrétní firma prasí a ojebává. To se týká hlavně a jmenovitě Logitechu, Creative, Genius, RedStar, Koss, Sennheiser, Typhoon, Trust, Sony, JBL, Manta, a dalších firem, od kterých jsem měl pod rukama rozebrané produkty, a dalších firem, který nevyráběj pro PC a domácí odvětví. Pokud tě to ale nezajmá, tak se to asi nedozvíš, tím pádem o tom víš kulový, tak nevim co řešíš. Ty jsi totiž ještě nepodal žádnej fakt ani návrh proč to tak je nebo není, a děláš si tu ze mě klauny, protože k tématu nemáš nic jinýho než napadání mý věrohodnosti, nebo psaní o věšteckejch koulích.
hnizdo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hnizdo »

2CrashPC: To tak zavidis, ze nekdo muze mit za tyhle prachy po vsech strankach kvalitni sestavu? Nebo si chces dokazat, jaky ses nad temi ubozaky s plastovymi bednickami ruler?

Za 1500 postavis tak zesik do auta holenku. Trafo uvnitr ma 700W prikon (rating, ne trvale, abych predesel dementnim pripominkam), ceny na zakazku zde:
http://www.pselectronic.cz/trafa.php?se ... bf541e2892
Pro velkovyrobu vydel cenu tak dvema, med je draha. Rekneme tak 1000-1500 jen za trafo.

Uvnitr techhle repraku je krome toroidu jak krava filtracni kapacita celkem dvacet giga, 2x10 000uF/50V. To neni zrovna malo, samozrejme na 500VA RMS to nestaci. Pocita se s tim, ze zesik nebude tento vykon davat trvale, coz je v poradku, na dynamiku CD 60dB je pro stredni hodnotu 5VA potreba 600VA system, aby do repro dorazilo opravdu vse, ale to az na vyjimky neznamena, ze zesik doda 600VA sinus trvale (ackoli jsem videl veci...).

V tomhle je sest mono TDA7293V, jeden tam ma viditelne okolo tranzistory jako buffer, to je sub. Parametry: 100W, +-50V, spickovy neopakovatelny proud 10A (tj. 400W spicka do 4ohm), omezeni na 6.5A, zkresleni pri 80W je 1% (zadny klasicky elektromagneticky membranovy reprak nema THD pod 1%, a ty pouzite tuplem, cili pohodicka). Napajeni ma myslim 2x40V. Celkem sikovny svabik, a je dost levny, nestoji u TME ani kilo.

Cela masina ma ceritfikat THX, coz zahrnuje pomerne narocna kriteria, jako vykon na kanal, frekvencni rozsahy a dalsi (mj. schopnost zpracovat DTS).

Tohle vsechno ale neznamena nic, dulezite je, jak ty repraky hrajou. A hrajou skvele. Pro cloveka, co se mu nepostavi, kdyz si ho nemasiruje dvema rytyma lpckama nad gramofonem od Clearaudio za tri miliony, je to holt lowend. Zase to nevyzaduje poslechove upravy mistnosti a vyztuzenou podlahu kvuli zavazi :)

crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

Stačí se bavit na téma a ne o tom kdo je jakej ruler. takovouhle diskusi nemusíme pokračovat, na to je pauza.

Příkon trafa je reprákům platnej jako mrtvýmu zimník. Jednak tomu číslu není proč věřit, druhak to bude nepovedená čína, a ne kvalitní zakázkové trafo co si někde objednáš, a do třetice se po cestě k těm švábům ztratí tolik energie, že pro celou soustavu to bude kolem 250W, víc ani prd.

Velká filtrace se začala k PC reproduktorům dávat, aby jakžtakš pokryla nedostatky výkonu trafa, to je známá věc, a krom toho že 2x10000uF je takovej lepší standard je to akorát berlička pro to chípající trafo, protože by nepřežilo tak hustý nárazový proudy po delší dobu. Je skoro jedno pro jakej je to výkon. důležitý je, na jakym ten zesilovač běží napětí, páč uplně jinou energii jímá kapacita 10000uF na 10V a na 100V.

a Už jsme u toho. zkreslení 80W a jedno procento, pravděpodobně při 1kHz že?
to je kámen úrazu na který narážím.
1) 80W je nějak málo oproti tomu co píšou
2)zkreslení 1% už je docela slyšet a je za hranicí pěkné poslouchatelnosti.
3) zkreslení je měřený při 1kHz, při 50Hz - tam kde se sub používá, to se zesilovačem dělá uplně jiný věci - zkresluje to víc, takže se dostáváme kolem/pod 50Watt výkonu tak aby se to dalo na basech poslouchat.

Norem THX je několik, a nejsou zdaleka tak přísné.

tudíž tenhleten zesík
http://www.aldax.cz/index.php?tab=1&show=sps50
ho rozmetá na kusy, to máme prosím 500Kč. Výrobce není žádnej kripl, je to zároveň i prodejce / servisák, a neprodává žádnej ojeb.

cejtim ale v kostech že by to byla hádka nekonečná, tak nebudu pokračovat.

nejsem žádnej high-endista, ale netoleruju šmejd každým coulem - jak jsem psal, nejde jen o zvuk.
Exp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Exp »

Když se koukneš nahoru, tak uvidíš, že jsem ti to pěkně rozepsal. Na ten post jsi nezareagoval, předpokládám tedy, že souhlasíš. Pak nevím, co je dál potřeba řešit. Pokud za tyto peníze nejde postavit min. srovnatelně kvalitní sestava, pak nechápu, proč bych o těchto repro měl prohlašovat, že jsou nekvalitní.

Pokud jsi to viděl uvnitř, pak nechápu přechozí posty, ze kterých jasně vyplývá, že tipuješ, co tam je (navíc ještě viz hnizdo, který to uvnitř zcela evidentně viděl a zkoumal). Jsi pro mě obyčejný žvanil, tak jak jsem napsal před chvílí, protože to nedokážeš ničím vyvrátit, jen pořád dokola píšeš teoretické informace. Nevěřil bys, kolikrát už museli zarytí teoretici ustoupit v hifi čistokrevným praktikům, kdy uznali, že mají pravdu (kavlitní síťové/signálové/repro kabely, bi-amping, v některých případech bi-wiring, síťová pračka...), ačkoliv teorie hovořila jinak. Proto už mě nikdo, kdo mi vysype hromádku teorie, absolutně nerozhodí, protože ve výsledku může být hudebně poněkud nahluchlý.

Zajímá mě rovněž tvá poznámka o tom, že víš, jak má zvuk znít - mohu znát sestavu, na které jsi poslouchal tento "referenční" zvuk?
hnizdo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hnizdo »

po ceste se ztrati... nekolik set W.... ucinnost toroidu odhadujes na 30%... neprezilo narazovy proudy... preslechl jsi ze napajeni je symetrickych 40V... 1% je dost slyset, ale nevadi ti, ze ten zesik subu vlastne jen budi koncaky, takze zkresleni je mensi.... nevadi ti, ze zesik pracuje prumerne ani ne na 5% vykonu, cili zkresleni je nizsi.... poprve v zivote slysim, ze zkresleni zesilovace v modu AB roste neprimo umerne frekvenci... zesik za 500 je hezkej, bez chlazeni a zdroje ovsem....

crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

Expe, v tom je tvůj problém. nedokážeš pochopit že jediná soustava v tý ceně stejně neni kvalitní. "stojí 8000Kč", a "je kvalitní", to je uplně něco jinýho. samotný kvalitní basový reproduktor stojí kolem 8000Kč, tak kdepak celá soustava....

na tvůj post jsem reagoval. Z5500 jsem otevřený neměl. Z2300 jo, a nemám důvod věřit, že to u 5500 nebude o moc lepší. je to jako pustit z ruky kámen a nevěřit že dopadne. To co někdo vyčte z podrobnějších prospektů nebo ze štítku trafa stále neznamená vůbec nic, a pokud to nevíš, tak jsi nevzdělaný. on ten šutr dopadne, i když je to jen teorie.
Kabely je potřeba mít kvalitní adekvátně, ale jinak je to poměrně zažitej mýtus a lidi to šíleně přeháněj. na kabely za 3000kč/m napojené na soustavu za víc jak 100k jsem se ale nikdy nedostal, a ani nechci dostat, tak si nedovolím do high-endu mluvit.

přečti si ještě jednou to co jsem napsal o tom jak má zvuk znít. je to roztahané na dva-tři příspěvky. Zvuk má znít tak, jak se posluchači líbí, není žádné "jak má být", obzvláště ne pro domácí audio. Doma si nemůžu dovolit žádnou rozumnou soustavu, snad jednou dostavím to v autě.

tam je zatím rozhodnutá a "postavená" jen basová část. Zesilovač Mac Audio Z2100, a reproduktor B&C 12TBX100. V platě je nižší řada 16cm DLS 126 napojená přímo na rádio Pioneer DEH P40MP. přední reproduktory ještě nekoupeny.
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

hnizdo
účinnost toroidu, a celého napájení už asi nikdo nezjistí. jestli jsi těch 30% vypočítal z nějakejch 700W, tak blbě. těch 700W to vživotě nemůže mít, tam je ten zakopaný pes špatného výpočtu. 1% je slyšet dost, ale uvedl jsi ho jako zkreslení zesilovače, ne samotného TDAčka, ale tuším že se toho moc nezmění. zesík na 5% výkonu pracuje, protože 50% už se nedá poslouchat, a ten zesilovač to stejně neni schopnej dlouhodobě přežívat, tak k čemu tam jsou psány ty stovky wattů. Zkreslení teoretickýho zesilovače v AB tříde je věc uplně jiná. V praxi se do toho montuje nekvalitní zdroj, který je na nízkejch frekvencích zatěžovanej o stovky procent jinak, než na 1kHz, tak proto.

Ano, zesík za 500 bez chladiče a zdroje je hezkej, obzvlášť když má napsáno 50W výkonu, a on těch 50W výkonu opravdu podá, při zkreslení 0.1%, narozdíl od zesilovače co má psáno X stovek wattů, a pak podá výkon 50W při zkreslení 1% a ještě je na tom hustonálepla THX, za kterou platíš a ještě platíš toho negra co jí tam lepí. v tom je ten rozdíl, a vy to jednoduše nejste schopný vydejchat. Je hezký že si mě chcete vyvěsit na nástěnku, tak buď tak laskav a můj text aspoň neupravuj.
Exp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Exp »

Ne, Z-5500 doma opravdu nemám a onanovat nad nima nebudu - zvuk, který mě zajímá, stojí řádově nekolikanásobek Z-5500 a opravdu nezahrnuje reproduktory TVM.

Když už porovnáváš co je a není kvalitní - nenapadlo tě někdy, že to je subjektivní? Pro tebe může být kvalitní basák za 8k, pro jiného může být kvalitní basák na stereo za 100k a pro úplně jiného za 300Kč. Pro posouzení kvality pak samozřejmě logicky musíme porovnávat produkty ze stejné cenové kategorie, protože jinak by se mohlo stát, že všechno, co stojí míň než nejvyšší high-end, je nekvalitní.

Stejně tak nejde porovnávat stereo za 8k a šestikanál za 8k, protože jsou to diametrálně odlišné cílové skupiny. Je všeobecně známé, že aby dom. kino dosáhlo stejné kvality jako stereo za cenu X, musí stát řádově násobky X. Tedy srovnání se stereem je naprosto nesmyslné.
hnizdo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hnizdo »

2Exp: diky, usetrils mi vetsinu faktickeho obsahu dalsiho prispevku :)

Odpovědět

Zpět na „Zvuk“