Problém s montáží Katany II

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
Coffei
Nováček
Nováček

Problém s montáží Katany II

Příspěvek od Coffei »

Nedávno (v lednu) sem montoval Scythe Katanu II na desku MSI K9A2 s AMD 5k+ BE. Narazil jsem ovšem na jeden nemalý problém. Když sem nechal nastavitelné nožičky chladiče na defaultní hodnoty tam sem tam ten chladič prostě nenarval, ať jsem rval sebevíc tak tam prostě nešel (jednu nožičku jsem zacvakl ale druhá byla krátká), když sem obě nožičky snížil o 1 stupeň tak se chadič v patici zase vyklal. Nakonec jsem situaci vyřešil tak, že jsem 1 nožičku nechal na default a jednu nožičku jsem snížil, tak chladič je přitisknutý na procesoru jakoby 1 stranou víc. Myslíte že by to mohlo způsobit že chladič nechladí tak jak by měl.? Případně jak jinak nainstalovat tento chladič když nesedí.? Popř. proč tam nesedí (to bych ale asi chtěl moc :-D ) ??
glu
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od glu »

Mam stejnej chladic i procesor zhruba od prosince a co si matne vybavuju, tak jsem to na jedny strane taky musel snizit. Ten procesor mam taktovanej na 2,9 GHz a i na nejnizsi otacky je ten procesor stabilni a pokud ho mas taky stabilni, tak bych to neresil.
Coffei
Nováček
Nováček

Příspěvek od Coffei »

no.. chtěl sem začít víc taktovat (přes 2.9GHz ho bez zvedání napětí nedám) a tudíž taky zvedat napětí, a bojím se aby neuhořel.. SpeedFan ukazuje hodnoty ne zrovna příznivé..
glu
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od glu »

Ja ho pres 2,9 GHz nedam stabilne ani se zvysenym napetim, mozna na jiny desce, ale staci mi to. Speedfanu a coretempu ja neverim ani "cislo", ukazujou mi kraviny (speedfan ted v klidu 12 stupnu a coretemp 12 a 1 stupen na kazdy jadro pri podtaktovani na 1 GHz). Pri vyssim napeti bych spis zkousel stabilitu nez hlidal teploty.
Coffei
Nováček
Nováček

Příspěvek od Coffei »

hmm. njn.. ale budu hlídat stabilitu a uhoří to.. není nějaký důvěryhodný program.?
M4r1hu4n3
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od M4r1hu4n3 »

Zkusil jsi Motherboard Monitor? Me funguje spolehlive na sestavev podpisu, ale nezarucuji nic na tvem stroji.
"Lepší než za ženštinami hampejznými se píditi, jest plodníkem svým dvakrát týdně řádně zatřásti." Jan Amos Komenský
Coffei
Nováček
Nováček

Příspěvek od Coffei »

no tak motherboard monitor mi ukazuje samé nuly. :D
ale díval jsem se na teplotu v biosu (= v klidu) a ukazovalo okolo 40°C.. není to trochu moc na 5k+BE@2.8GHz chlazený katanou II??
NEONET
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NEONET »

ano je to trochu moc, zkus jestli se dotyka cela plocha chladice...

jinak samozrejme, pri zvedani napeti sleduj hlavne teploty ale hled i na stabilnoust, myslim si ale ze procaky maj teplotni ochranu a kdyz dosahnout urcite teploty zacnou throtlovat (nebo jenom u ikntelu?) jinak teplotni ochrana by mela byt a mela by procak vypnout

ALE pri zvedani napeti a frekvence hraje roli prurazne napeti pri urcite teplote
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64
Coffei
Nováček
Nováček

Příspěvek od Coffei »

zkus jestli se dotyka cela plocha chladice...
jenže jak to mám zkusit.. vidět tam není a jen tak to nepoznám, i když si myslím že sedí jen částečně tou jednou stranou.. to by vyvstávala otázka, jak to tam mám nasadit aby to bylo rovnoměrné (když sou ty nožičky "blbých" rozměrů)...
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“