Problém s montáží Katany II
Moderátor: morke
- Coffei
- Nováček

-
Problém s montáží Katany II
Nedávno (v lednu) sem montoval Scythe Katanu II na desku MSI K9A2 s AMD 5k+ BE. Narazil jsem ovšem na jeden nemalý problém. Když sem nechal nastavitelné nožičky chladiče na defaultní hodnoty tam sem tam ten chladič prostě nenarval, ať jsem rval sebevíc tak tam prostě nešel (jednu nožičku jsem zacvakl ale druhá byla krátká), když sem obě nožičky snížil o 1 stupeň tak se chadič v patici zase vyklal. Nakonec jsem situaci vyřešil tak, že jsem 1 nožičku nechal na default a jednu nožičku jsem snížil, tak chladič je přitisknutý na procesoru jakoby 1 stranou víc. Myslíte že by to mohlo způsobit že chladič nechladí tak jak by měl.? Případně jak jinak nainstalovat tento chladič když nesedí.? Popř. proč tam nesedí (to bych ale asi chtěl moc
) ??
- glu
- Začátečník

-
- Coffei
- Nováček

-
- glu
- Začátečník

-
Ja ho pres 2,9 GHz nedam stabilne ani se zvysenym napetim, mozna na jiny desce, ale staci mi to. Speedfanu a coretempu ja neverim ani "cislo", ukazujou mi kraviny (speedfan ted v klidu 12 stupnu a coretemp 12 a 1 stupen na kazdy jadro pri podtaktovani na 1 GHz). Pri vyssim napeti bych spis zkousel stabilitu nez hlidal teploty.
- Coffei
- Nováček

-
- M4r1hu4n3
- Mírně pokročilý

- Coffei
- Nováček

-
- NEONET
- Středně pokročilý

ano je to trochu moc, zkus jestli se dotyka cela plocha chladice...
jinak samozrejme, pri zvedani napeti sleduj hlavne teploty ale hled i na stabilnoust, myslim si ale ze procaky maj teplotni ochranu a kdyz dosahnout urcite teploty zacnou throtlovat (nebo jenom u ikntelu?) jinak teplotni ochrana by mela byt a mela by procak vypnout
ALE pri zvedani napeti a frekvence hraje roli prurazne napeti pri urcite teplote
jinak samozrejme, pri zvedani napeti sleduj hlavne teploty ale hled i na stabilnoust, myslim si ale ze procaky maj teplotni ochranu a kdyz dosahnout urcite teploty zacnou throtlovat (nebo jenom u ikntelu?) jinak teplotni ochrana by mela byt a mela by procak vypnout
ALE pri zvedani napeti a frekvence hraje roli prurazne napeti pri urcite teplote
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64
- Coffei
- Nováček

-