Asus P5K /-E /P5KR /Deluxe /Premium (775, P35 + ICH9 /R)
Moderátor: Eddward
- 00Inferno00
- Začátečník

Zdarec, co si myslite o chladici chipu (konkretne na wifi ap), dneska sem ho mel dole a imho to nemuze fungovat (aspon sem pod nej naplacal trochu pasty
)
ASUS ROG Strix G10DK 27L Gray = ASUS PRIME B550M-K, AMD Ryzen7 5800X undervolted, GeForce RTX 3060, 2x Kingston FURY 32GB DDR4 3200MHz CL16 + ASUS ROG STRIX LC II 120 ARGB
- DALE
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Mate nekdo zkusenosti s eSATA na P5K (radic od Jmicron)? Mam externi box pro esata a kdyz ho zapojim na teto desce a zacnu delat vic veci najednou (napr. kopirovani dat + video) tak se to zacne sekat a v prohlizeci udalosti naskakovat chyby radice a disku... Kdyz pouziju redukci z normalniho interniho SATA na eSATA a tam pripojim box, tak vse jede normalne (disk je v poradku, kontrolovan pres EStool - samsung).
Mam dve desky Asus P5K a dela to na obou, takze bych rekl ze to zkratka jmicron nezvlada (jo jeste dodam ze pouzivam Samsung 750GB 32MB cache) - osobne si myslim ze to blbne prave kvuli te 32MB cache.
Mate nekdo podobne zkusenosti? nejake reseni? (flash biosu jmicron radice asi nepujde jinak nez pres flash biosu cele desky co? a to taky nemusi asus udelat vubec.. )
Pokud nekdo pouzivate esata na teto desce tak prosim dejte vedet, chtel bych vedet nekolik podrobnosti.
Mam dve desky Asus P5K a dela to na obou, takze bych rekl ze to zkratka jmicron nezvlada (jo jeste dodam ze pouzivam Samsung 750GB 32MB cache) - osobne si myslim ze to blbne prave kvuli te 32MB cache.
Mate nekdo podobne zkusenosti? nejake reseni? (flash biosu jmicron radice asi nepujde jinak nez pres flash biosu cele desky co? a to taky nemusi asus udelat vubec.. )
Pokud nekdo pouzivate esata na teto desce tak prosim dejte vedet, chtel bych vedet nekolik podrobnosti.
- bystryi
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- martysik
- Nováček

-
- Kotoucek
- Nováček

-
Po přetaktu nejde sitovka v PCI
Zdravím všechny,
tenhle dotaz už mám jinde, ale myslím, že tohle je to spravné místo.
Dělal jsem první pokusy s taktováním mého Q6600 na ASUS P5K-E, ale potýkám se s malým problémem. Jakmile přetaktuju tak mi nejede net - myslím, že je to kvůli tomu, že systém neveme síťovku kvuli frekvenci PCI. Prohledal jsem snad celý BIOS i manual a nikde jsem nenašel položku kde bych mohl nastavit frekvenci PCI na 33. PCIE na 100 jsem našel, ale PCI mi nějak zůstává skryto.
Neví někdo z vás kde bych to mohl najít?
Předem dík.
tenhle dotaz už mám jinde, ale myslím, že tohle je to spravné místo.
Dělal jsem první pokusy s taktováním mého Q6600 na ASUS P5K-E, ale potýkám se s malým problémem. Jakmile přetaktuju tak mi nejede net - myslím, že je to kvůli tomu, že systém neveme síťovku kvuli frekvenci PCI. Prohledal jsem snad celý BIOS i manual a nikde jsem nenašel položku kde bych mohl nastavit frekvenci PCI na 33. PCIE na 100 jsem našel, ale PCI mi nějak zůstává skryto.
Neví někdo z vás kde bych to mohl najít?
Předem dík.
- SWE
- Začátečník

Re: Po přetaktu nejde sitovka v PCI
psal jsem ti to do OC intelu - podle me je PCI sbernice zamcena na 33MHz, v dnesni dobe to je nejlogictejsi reseni, problem bude imho jinde.Kotoucek píše:...
- Merlinn
- Žlutá karta

-
Hoja vsem kdo maj P5K DLX.......z nejakych duvodu mi pada cely PC do modre kdyz prohlizim net.Mam firefox....ale nedela to pravidelne,ale stava se to pri surfovani po netu...Bios mam 603....nepomuze ani reinstal a ruzne ovladace.....slysel sem ze snad integrovane sitovky si nejak nerozumi s deskou ci co....a maj stejny IRQ jak grafika treba....chtel sem zkusit zmenit IRQ ,a ve winwch to nejde..a v biosu sem to nenasel...ve winech to je sedy...musi se to v biosu nekde povolit?? nebo to jde menit v biosu...ja to tam nenasel....Ma nekdo taky tento problem ??...delalo mi to i na nizsich verzich biosu...
Dik za radu........
Dik za radu........
- faugusztin
- Začátečník

-
- Kotoucek
- Nováček

-
Předpokládám, že ta odpověď patřila mně.faugusztin píše:Mas zapnute EIST alebo C1E ? Tak potom mas nestabilne OC, ked pri zmene nasobica sa ti nahodi prilis nizke napatie.
A navíc jsem zjsitil (omluvám se už to mám i v jinem topicu), že když zvednu v BIOSu CPU Voltage tak všude (CPU-Z, CoreTemp, Bios pod polozkou Hardware monitor) vidím pořad to puvodni.. už jsem z toho jelen.
- Necroman
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Byl vydan novy BIOS pro P5K Deluxe
Description P5K Deluxe BIOS 0812
Improve ATAPI CD-ROM's compatibility with EZ-Flash
Support new CPUs. Please refer to our website at: http://support.asus.com/cpusupport/cpusupport.aspx
Add [7 DRAM Clocks] in [CAS# Latency] option
Add some items for [REF Cycle Time]
Enable better support for FSB1600/DDR-1200 combination
Enable CPR support for CPU Ratio control
Fix C1E, TM and EIST can't be disabled issue
Add option [60 DRAM Clocks] into [REF Cycle Time] setup item.
http://support.asus.com/download/
Description P5K Deluxe BIOS 0812
Improve ATAPI CD-ROM's compatibility with EZ-Flash
Support new CPUs. Please refer to our website at: http://support.asus.com/cpusupport/cpusupport.aspx
Add [7 DRAM Clocks] in [CAS# Latency] option
Add some items for [REF Cycle Time]
Enable better support for FSB1600/DDR-1200 combination
Enable CPR support for CPU Ratio control
Fix C1E, TM and EIST can't be disabled issue
Add option [60 DRAM Clocks] into [REF Cycle Time] setup item.
http://support.asus.com/download/
So sayeth the Wise Alaundo
ASUS P5K Deluxe WiFi | Intel Core2Quad Q9300 + Noctua NH-U12F | Patriot 4GB DDR2 800MHz CL4 | Sapphire AMD Radeon HD7770 1024MB GDDR5 | OCZ Agility 3 120GB + WD Blue 640GB | Cooler Master Centurion 534 Light | Enermax Liberty 500W DXX | Samsung SM 226BW
ASUS P5K Deluxe WiFi | Intel Core2Quad Q9300 + Noctua NH-U12F | Patriot 4GB DDR2 800MHz CL4 | Sapphire AMD Radeon HD7770 1024MB GDDR5 | OCZ Agility 3 120GB + WD Blue 640GB | Cooler Master Centurion 534 Light | Enermax Liberty 500W DXX | Samsung SM 226BW
- hEav0
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- Merlinn
- Žlutá karta

-
- Necroman
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
re
Predchozi verzi jsem mel 0603, ta fungovala v pohode. Po upgradu na aktualni vse zatim v pohode, trochu se zmenilly polozky v menu pro pretaktovani, ale nic vyznamneho. Aktualni pretaktovani, viz podpis, stale funguje stabilne (7 hodin Orthos). Takze u me bez problemu.Merlinn píše:ahoj......jak vypada ten bios P5K Deluxe BIOS 0812 ??? nejake problemy???? vyresil neco????
- bystryi
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
zdravim tak jsem si koupil ASUS P5K-E/WIFI AP repas a přišlo několik problémů:
1.stáhnul jsem si a nainstaloval ovladače zvukovky,pak jsem něco pustil,ale jedna bedýnka nefachá,ale když tam připojim MP3 tak jde??
2.ve správci se mi hlásí,že nemam nainstalovanej SM Bus controller a ani jsem ho nenašel,pls poraďte kde to mam stahnout
diky

1.stáhnul jsem si a nainstaloval ovladače zvukovky,pak jsem něco pustil,ale jedna bedýnka nefachá,ale když tam připojim MP3 tak jde??
2.ve správci se mi hlásí,že nemam nainstalovanej SM Bus controller a ani jsem ho nenašel,pls poraďte kde to mam stahnout
diky
- Surgical
- Začátečník

-
- bystryi
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Necroman
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
re
http://support.asus.com/download/bystryi píše:von je to lae repas takže je bez cd a vlastně všeho
tam najdes vse, co potrebujes.
- bystryi
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Merlinn
- Žlutá karta

-
- bystryi
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele: