Asus P5K /-E /P5KR /Deluxe /Premium (775, P35 + ICH9 /R)

Základní desky firmy Asus.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
00Inferno00
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od 00Inferno00 »

Zdarec, co si myslite o chladici chipu (konkretne na wifi ap), dneska sem ho mel dole a imho to nemuze fungovat (aspon sem pod nej naplacal trochu pasty :) )
ASUS ROG Strix G10DK 27L Gray = ASUS PRIME B550M-K, AMD Ryzen7 5800X undervolted, GeForce RTX 3060, 2x Kingston FURY 32GB DDR4 3200MHz CL16 + ASUS ROG STRIX LC II 120 ARGB
DALE
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DALE »

Mate nekdo zkusenosti s eSATA na P5K (radic od Jmicron)? Mam externi box pro esata a kdyz ho zapojim na teto desce a zacnu delat vic veci najednou (napr. kopirovani dat + video) tak se to zacne sekat a v prohlizeci udalosti naskakovat chyby radice a disku... Kdyz pouziju redukci z normalniho interniho SATA na eSATA a tam pripojim box, tak vse jede normalne (disk je v poradku, kontrolovan pres EStool - samsung).
Mam dve desky Asus P5K a dela to na obou, takze bych rekl ze to zkratka jmicron nezvlada (jo jeste dodam ze pouzivam Samsung 750GB 32MB cache) - osobne si myslim ze to blbne prave kvuli te 32MB cache.
Mate nekdo podobne zkusenosti? nejake reseni? (flash biosu jmicron radice asi nepujde jinak nez pres flash biosu cele desky co? a to taky nemusi asus udelat vubec.. )
Pokud nekdo pouzivate esata na teto desce tak prosim dejte vedet, chtel bych vedet nekolik podrobnosti.
bystryi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bystryi »

tak jak to je s tou zvukovkou na tý PK-E/WI-FI AP?je horší jak na mé MSI?diky

EDIT:/ a u tý ASUS P5K/EPU,je stejný ta šetřící funkce jako u GB,že když chceš ušetřit tak nesmíš taktovat?
martysik
Nováček
Nováček

Příspěvek od martysik »

ahoj mam problem s napetim cpu pres bios.Kdyz nastavim v biosu auto tak everest a cpu-z ukazuje 1.22,kdyz dam 1.3 tak uz je tam jenom1.18.Mam vypnute vsechny setrici funkce deska asus p5k-e, proc.e2160,zdroj fortron 400w.proc. mam pretaktovany na 9x280.nevite cim to muze byt.
Kotoucek
Nováček
Nováček

Po přetaktu nejde sitovka v PCI

Příspěvek od Kotoucek »

Zdravím všechny,

tenhle dotaz už mám jinde, ale myslím, že tohle je to spravné místo.

Dělal jsem první pokusy s taktováním mého Q6600 na ASUS P5K-E, ale potýkám se s malým problémem. Jakmile přetaktuju tak mi nejede net - myslím, že je to kvůli tomu, že systém neveme síťovku kvuli frekvenci PCI. Prohledal jsem snad celý BIOS i manual a nikde jsem nenašel položku kde bych mohl nastavit frekvenci PCI na 33. PCIE na 100 jsem našel, ale PCI mi nějak zůstává skryto.

Neví někdo z vás kde bych to mohl najít?

Předem dík.
SWE
Začátečník
Začátečník

Re: Po přetaktu nejde sitovka v PCI

Příspěvek od SWE »

Kotoucek píše:...
psal jsem ti to do OC intelu - podle me je PCI sbernice zamcena na 33MHz, v dnesni dobe to je nejlogictejsi reseni, problem bude imho jinde.
Merlinn
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od Merlinn »

Hoja vsem kdo maj P5K DLX.......z nejakych duvodu mi pada cely PC do modre kdyz prohlizim net.Mam firefox....ale nedela to pravidelne,ale stava se to pri surfovani po netu...Bios mam 603....nepomuze ani reinstal a ruzne ovladace.....slysel sem ze snad integrovane sitovky si nejak nerozumi s deskou ci co....a maj stejny IRQ jak grafika treba....chtel sem zkusit zmenit IRQ ,a ve winwch to nejde..a v biosu sem to nenasel...ve winech to je sedy...musi se to v biosu nekde povolit?? nebo to jde menit v biosu...ja to tam nenasel....Ma nekdo taky tento problem ??...delalo mi to i na nizsich verzich biosu...
Dik za radu........
faugusztin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od faugusztin »

Mas zapnute EIST alebo C1E ? Tak potom mas nestabilne OC, ked pri zmene nasobica sa ti nahodi prilis nizke napatie.
Kotoucek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kotoucek »

faugusztin píše:Mas zapnute EIST alebo C1E ? Tak potom mas nestabilne OC, ked pri zmene nasobica sa ti nahodi prilis nizke napatie.
Předpokládám, že ta odpověď patřila mně. :) C1E vyplé mám..EIST - nevím, že bych to v BIOSu někde viděl.. ale problém bude asi fakt jinde, protože se mi to samé už dnes stalo v deafault- nepřetaktovaném stavu. Provedu tvrdej restart a NET najede to v poho..

A navíc jsem zjsitil (omluvám se už to mám i v jinem topicu), že když zvednu v BIOSu CPU Voltage tak všude (CPU-Z, CoreTemp, Bios pod polozkou Hardware monitor) vidím pořad to puvodni.. už jsem z toho jelen. :o
Necroman
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Necroman »

Byl vydan novy BIOS pro P5K Deluxe

Description P5K Deluxe BIOS 0812
Improve ATAPI CD-ROM's compatibility with EZ-Flash
Support new CPUs. Please refer to our website at: http://support.asus.com/cpusupport/cpusupport.aspx
Add [7 DRAM Clocks] in [CAS# Latency] option
Add some items for [REF Cycle Time]
Enable better support for FSB1600/DDR-1200 combination
Enable CPR support for CPU Ratio control
Fix C1E, TM and EIST can't be disabled issue
Add option [60 DRAM Clocks] into [REF Cycle Time] setup item.

http://support.asus.com/download/
So sayeth the Wise Alaundo
ASUS P5K Deluxe WiFi | Intel Core2Quad Q9300 + Noctua NH-U12F | Patriot 4GB DDR2 800MHz CL4 | Sapphire AMD Radeon HD7770 1024MB GDDR5 | OCZ Agility 3 120GB + WD Blue 640GB | Cooler Master Centurion 534 Light | Enermax Liberty 500W DXX | Samsung SM 226BW
hEav0
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hEav0 »

caf, chci se zeptat jak je to na desce p5ke wifi/ap s crossfirem. Deska ma totiz Pci-e slot jeden 16x, ale pro druhou grafiku je uz jen 4x. Mate s tim nekdo nejake zkusenosti?? Nebude to zpusobovat nejakou nestabilitu, pojede to vsechno v poradku?? Chtel bych tam dat dve 3870. Dik moc
Merlinn
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od Merlinn »

8) ahoj......jak vypada ten bios P5K Deluxe BIOS 0812 ??? nejake problemy???? vyresil neco????
Necroman
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

re

Příspěvek od Necroman »

Merlinn píše:8) ahoj......jak vypada ten bios P5K Deluxe BIOS 0812 ??? nejake problemy???? vyresil neco????
Predchozi verzi jsem mel 0603, ta fungovala v pohode. Po upgradu na aktualni vse zatim v pohode, trochu se zmenilly polozky v menu pro pretaktovani, ale nic vyznamneho. Aktualni pretaktovani, viz podpis, stale funguje stabilne (7 hodin Orthos). Takze u me bez problemu. :)
ASUS P5K Deluxe WiFi | Intel Core2Quad Q9300 + Noctua NH-U12F | Patriot 4GB DDR2 800MHz CL4 | Sapphire AMD Radeon HD7770 1024MB GDDR5 | OCZ Agility 3 120GB + WD Blue 640GB | Cooler Master Centurion 534 Light | Enermax Liberty 500W DXX | Samsung SM 226BW
bystryi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bystryi »

zdravim tak jsem si koupil ASUS P5K-E/WIFI AP repas a přišlo několik problémů:
1.stáhnul jsem si a nainstaloval ovladače zvukovky,pak jsem něco pustil,ale jedna bedýnka nefachá,ale když tam připojim MP3 tak jde??
2.ve správci se mi hlásí,že nemam nainstalovanej SM Bus controller a ani jsem ho nenašel,pls poraďte kde to mam stahnout
diky
:wink:
Surgical
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Surgical »

Nainstaluj systémové ovladače z CD přiloženého k tvojí desce....
bystryi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bystryi »

von je to lae repas takže je bez cd a vlastně všeho :oops:
Necroman
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

re

Příspěvek od Necroman »

bystryi píše:von je to lae repas takže je bez cd a vlastně všeho :oops:
http://support.asus.com/download/
tam najdes vse, co potrebujes.
bystryi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bystryi »

tak ten SM Bus Controller jsem stahnul ze stranek intelu a uz to jde,ale stale mi nefacha ta jedna bedynka,když dam test tak jde,ale když spustim Mp3 nebo film tak nejde,je to celkem záhada :?
Merlinn
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od Merlinn »

8) ...hojky....chci se zeptat...kde mate zasunutou grafiku u P5K DLX...hned pod RAM nebo az dole ??? nebo je to jedno???? dik za odpoved
......
bystryi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bystryi »

je jedno :wink:
Odpovědět

Zpět na „Asus“