Exp píše:Sattero píše:Popravdě chtěl sem ti napsat, že 2.1 na hudbu není...
Takto negeneralizuj, protože to zdaleka není pravda
Redstary vypadají provedením hezky, ale jsem si téměř jistý, že basy jako z Logitechů z nich nepolezou. Budu se opakovat, ale basy jsou stěžejní pro taneční muziku, tedy tam se sub opravdu vyplatí, protože půjde hlouběji než ty Redstary. Nicméně finální volba je na tobě

Ale je to pravda, na hudbu prostě 2.1 nebude nikdy. U PC je to vcelku jedno, protože PC bedničky ani za 10000kč nejsou nikterak závratně kvalitní, ale pro kvalitní poslech určitě subwoofer ne. Poslechni si někdy kvalitní sloupy nebo monitory a poznáš, že basů mají dost a hrajou je přesně. Subwoofery u těchto malých PC bedniček jen vydávají "brum" a hrajou velice nepřesně, ale co taky chtít v této cenové relaci. Je to jen konstatování zřejmých faktů, ale zase musíme přihlédnou k ceně a účelu. 3000kč a PC repro je prostě zřejmé, že nic jiného než 2.1 nemá smysl kupovat, 5.1 až na Genius HT5xxx je chabé v této cenové relaci a firmy jako Redstar produkují otřesné kousky i v 2.1. Logitech, Altec Lansing, M-Audio (2.0), a další kvalitnější značky už máš smysl koupit. Logitech a Altec dělají spíše repro za menší peníze, prostě kompromisní. M-Audio už za 5 tisíc podává moc pěkné výkony a na nějakej subwoofer člověk aspoň na chvíli zapomene.
Jan Machalík píše:Cekal jsem, ze to napises.Procital jsem tu diskuzi Very Happy Z-2300 se mi libi, ale bojim se tech malych satelitu.Zda se mi totiz, ze vsechen bass bude zaviset jen a jen na wooferu, ale pokud ma ten woofer prirozeny basy, tak by nemel byt takovej problem.
Jak sem už psal, přirozené (přesné) basy to mít nemůže a opravdu satelitky hrají výšky a jen málo sředů a subwoofer zase skoro žádné středy... Je to opravdu spíš na syntetickou hudbu (elektronickou - techno, trance...)

Holt za tu cenu musíš očekávat kompromisy, ale já bych se na tvém místě už nerozmýšlel. Víc peněz nemáš na jiný výběr, v této cenové relaci jsou Z-2300 hodně kvalitní, tak co víc řešit