Jake repro do 3000Kc ?

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Jan Machalík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Jake repro do 3000Kc ?

Příspěvek od Jan Machalík »

Zdravim, predem se omlouvam ze zakladam tento thread, mozna uz tu nekde je, ale nemam zrovna ted moc casu na hledani :oops:

Takze k tematu, momentalne mam starou verzy Genius 5.1 HT a rozhodl jsem se vymenit je za neco lepsiho.Muj dotaz tedy zni, zda-li je neco lepsiho v cenove relaci do 3k, je mi jedno jestli to budou 2.1 nebo 5.1, spis se tedy priklanim k 2.1.Repro bude slouzit primarne na poslech hudby z PC a samozrejme nejaky ty filmy a hry, ale jak rikam, predevsim hudba(Trance,Dance,DNB,a vlastne temer vsechny ruzny zanry :) ).Mam zalusk na Logitech Z-2300, ale z jedny strany slysim jak jsou super, z druhy zase ze stoji za prd, kvuli slabsim stredum a nevyvazenosti, takze nevim co si mam myslet.Zvukovou kartu mam pomerne slusnou, Audigy 2 Platinum, takze zvukovkou bych nemel byt omezen, jsem omezen pouze rozpoctem 3000Kc.

Diky :)
SilentiumPC Regnum RG6V ARGB | Asus TUF Gaming B550M-Plus | AMD Ryzen 5 3600X | 16GB DDR4 Patriot Blackout 3600MHz CL17@3733MHz CL16 | ASRock Radeon RX 5600 XT D2 | Samsung 980 Pro Nvme 512GB | Crucial MX500 1TB SATA | Toshiba 3TB | Corsair TX750 | ARCTIC Liquid Freezer II 360 |
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

Hoja. Pokud vím tak geniusy v tý době stáli skoro 5000Kč, takže teď to s rozpočtem 3000kč budeš mít hodně těžký když bys rád vyšší kvalitu. poslouchám stejný hudební žánry a asi bych bejt tebou do těch Z-2300 šel. Má je soused, byl jsem uněj, poslouchal jsem je, měl jsem je i rozebraný, fotky už asi nenajdu a stejně ti nebudou k ničemu... V PC repro není žádná jiná výkonnější nebo kvalitnější soustava, tak si je poslechni jestli můžeš a pak do nich jdi :-)
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

nebo se dej cestou pomalejsi upgradu bazarovej zesik + casem bedny, nebo prisetri na nejaky aktivni monitory
.
Jan Machalík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Holda píše:nebo se dej cestou pomalejsi upgradu bazarovej zesik + casem bedny, nebo prisetri na nejaky aktivni monitory
Pokukoval jsem po nejakych monitorech, ale vubec nejlevnejsi jsou snad M-Audia za 3500, jenze zacinaj hrat az od 70Hz coz sice neni tak hrozny, ale u Trancu a jemu podobnym stylum je dulezita jeste o kousek nizsi hranice...Rikal jsem si,monitory a pak nasterti na nejakej aktivni woofer, ale to je moc penez a ja nemam v zadku tiskarnu na penize :oops:

to crashPC : bohuzel nemam kde si je poslechnout, ale urcite se poptam :) Nevis prosimte, jak je dlouhej ten ,,dalkovej" ovladac ? Diky :wink:
SilentiumPC Regnum RG6V ARGB | Asus TUF Gaming B550M-Plus | AMD Ryzen 5 3600X | 16GB DDR4 Patriot Blackout 3600MHz CL17@3733MHz CL16 | ASRock Radeon RX 5600 XT D2 | Samsung 980 Pro Nvme 512GB | Crucial MX500 1TB SATA | Toshiba 3TB | Corsair TX750 | ARCTIC Liquid Freezer II 360 |
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

odhadem dva celé metry. jinak není problém změřit. až to zjistím tak sem napíšu.
Exp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Exp »

Do 3k je to jasné a souhlasím s crashem, nic lepšího než Z-2300 nepůjde sehnat. Nejlevnější monitory nezahrají ani zdaleka takový bas jako Z-2300, což je u tvých žánrů imho stěžejní - právě proto bych je ani do kandidátů nezařazoval.
Jan Machalík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Ok, vypada to tedy,ze Z-2300 jsou jasnou volbou :) Nicmene objednavat budu az v pondeli rano, takze pokud mate jeste nejaky tipy tak sem s nima :)
Aspon
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aspon »

A co tak Altec Lansing MX5021? Podle všeho by měli být o fous lepší na hudbu, ale neslyšel sem je, takže nevím. Z-2300 jsou fajn, chce to nechat rozehrát satelitky a pomoct jim ekvalizérem na výškách (16khz,20khz), pak hrají v rámci možností pěkně.
AMD Ryzen 5 9600X || Gigabyte B650 Eagle || Kingston Fury Beast 2x16GB 6000MHz CL30 || XFX Radeon™ RX 6800 XT 16G ||
Arctic Liquid Freezer III 240 Pro Black || Fractal Design Ion+ Platinum 760W ||
Samsung 970 Evo Plus 500GB || WD Blue SN570 500GB || Crucial MX500 2TB || Kingston A400 480GB || Intel 660p 512GB ||
Fractal Design Pop Air || Dark Project ALU87A Midnight || Logitech G403 Hero || LiteOn iHAS124 F || LG GH24NSB0 || MSI Pro MP273QP E2
Edifier R1700BTs
Sattero
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Sattero »

Popravdě chtěl sem ti napsat, že 2.1 na hudbu není a navíc v této cenové relaci a ještě navíc, když se jedná o PC repro, ale pak jsem si uvědomil, že v této cenové relaci hraje vše příšerně a ten subwoofer alespoň něco zakryje. Z-2300 si kup, víceméně stejně není nic jiného na výběr... Jen se divím, že chceš kupovat jiné bedny s tak "malým" rozpočtem, když Genius HT5000 (či jak je přesně název toho modelu) jsou dobré bedny na svoji cenu a zas až tak si nepolepšíš...

//Edit: Altec Lansing MX5021 nevypadají špatně, ale podle toho co o nich píšou recenzenti, bych tyto bedny na tvé styly nebral... Altec se snaží udělat neutrálnější přednes a vylepšit středy, ale to u Trance, D'n'B atd. není potřeba (víceméně jen výšky a basy), a trpí na to výšky v satelitech...
Pracovní násroj: Sony VAIO Duo 13
Jan Machalík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Sattero píše:když Genius HT5000 (či jak je přesně název toho modelu) jsou dobré bedny na svoji cenu a zas až tak si nepolepšíš...

Mam tu starsi verzy tj. HT3600, kdyz jsem slysel 5000 tak je tam podstatny rozdil, a to ve wooferu a zadnich satelitech...Navic tyhle repro mam uz od sameho pocatku, maj neco za sebou, pri zvysovani hlasitosti se z repro line prskani, potenciometry jsou dost vytoceny a ja to nechci resit :oops:

Ted me ale jeden clovek privedl na :

http://www.redstar.cz/katalog/repro-rs-217-black-p83/
http://www.redstar.cz/katalog/repro-rs-213bs-black-p9/

Ty 217ky vypadaj hodne zajimave, nema je nekdo ?
Exp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Exp »

Sattero píše:Popravdě chtěl sem ti napsat, že 2.1 na hudbu není...
Takto negeneralizuj, protože to zdaleka není pravda :)

Redstary vypadají provedením hezky, ale jsem si téměř jistý, že basy jako z Logitechů z nich nepolezou. Budu se opakovat, ale basy jsou stěžejní pro taneční muziku, tedy tam se sub opravdu vyplatí, protože půjde hlouběji než ty Redstary. Nicméně finální volba je na tobě ;)
Jan Machalík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Exp píše:

Redstary vypadají provedením hezky, ale jsem si téměř jistý, že basy jako z Logitechů z nich nepolezou. Budu se opakovat, ale basy jsou stěžejní pro taneční muziku, tedy tam se sub opravdu vyplatí, protože půjde hlouběji než ty Redstary. Nicméně finální volba je na tobě ;)
No me se ty Redstary docela libi, ale bojim se, ze dojem na me delaj pouze svoji robustnosti, protoze to co jsem cetl me zrovna neuchvatilo.Nakonec to vypada, ze stejne koupim ty Z-2300 :)
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

na redstar zapomeň. je to otřes a bída s nouzí. Jedny jsme domů taky pořídili, páč rodičům se nelíbilo profláklý jméno Genius, a dopadlo to hrozně.
Jan Machalík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

crashPC píše:na redstar zapomeň. je to otřes a bída s nouzí. Jedny jsme domů taky pořídili, páč rodičům se nelíbilo profláklý jméno Genius, a dopadlo to hrozně.

Cekal jsem, ze to napises.Procital jsem tu diskuzi :-D Z-2300 se mi libi, ale bojim se tech malych satelitu.Zda se mi totiz, ze vsechen bass bude zaviset jen a jen na wooferu, ale pokud ma ten woofer prirozeny basy, tak by nemel byt takovej problem :)
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

Jak se to veme. Bojíš se +- oprávněně ale je to asi nejlepší verze řešení problému. Ostatní řešení dopadají otřesným zvukem s nedostatečným výkonem. Tady nic takového nehrozí. jen je málo středů, což na moderní hudbu nevadí.
Sattero
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Sattero »

Exp píše:

Ale je to pravda, na hudbu prostě 2.1 nebude nikdy. U PC je to vcelku jedno, protože PC bedničky ani za 10000kč nejsou nikterak závratně kvalitní, ale pro kvalitní poslech určitě subwoofer ne. Poslechni si někdy kvalitní sloupy nebo monitory a poznáš, že basů mají dost a hrajou je přesně. Subwoofery u těchto malých PC bedniček jen vydávají "brum" a hrajou velice nepřesně, ale co taky chtít v této cenové relaci. Je to jen konstatování zřejmých faktů, ale zase musíme přihlédnou k ceně a účelu. 3000kč a PC repro je prostě zřejmé, že nic jiného než 2.1 nemá smysl kupovat, 5.1 až na Genius HT5xxx je chabé v této cenové relaci a firmy jako Redstar produkují otřesné kousky i v 2.1. Logitech, Altec Lansing, M-Audio (2.0), a další kvalitnější značky už máš smysl koupit. Logitech a Altec dělají spíše repro za menší peníze, prostě kompromisní. M-Audio už za 5 tisíc podává moc pěkné výkony a na nějakej subwoofer člověk aspoň na chvíli zapomene.
Jan Machalík píše:Cekal jsem, ze to napises.Procital jsem tu diskuzi Very Happy Z-2300 se mi libi, ale bojim se tech malych satelitu.Zda se mi totiz, ze vsechen bass bude zaviset jen a jen na wooferu, ale pokud ma ten woofer prirozeny basy, tak by nemel byt takovej problem.
Jak sem už psal, přirozené (přesné) basy to mít nemůže a opravdu satelitky hrají výšky a jen málo sředů a subwoofer zase skoro žádné středy... Je to opravdu spíš na syntetickou hudbu (elektronickou - techno, trance...) :) Holt za tu cenu musíš očekávat kompromisy, ale já bych se na tvém místě už nerozmýšlel. Víc peněz nemáš na jiný výběr, v této cenové relaci jsou Z-2300 hodně kvalitní, tak co víc řešit :)
Jan Machalík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Sattero píše:ale já bych se na tvém místě už nerozmýšlel. Víc peněz nemáš na jiný výběr, v této cenové relaci jsou Z-2300 hodně kvalitní, tak co víc řešit :)
Dobre, dam na Vas a objednavam Z-2300, snad me nezklamou :)
Sattero
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Sattero »

Podle mě nezklamou, když víš do čeho jdeš :) (teda odhadem přes naše hádání se a popichování :) )
Exp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Exp »

Sattero píše: Ale je to pravda, na hudbu prostě 2.1 nebude nikdy. U PC je to vcelku jedno, protože PC bedničky ani za 10000kč nejsou nikterak závratně kvalitní, ale pro kvalitní poslech určitě subwoofer ne. Poslechni si někdy kvalitní sloupy nebo monitory a poznáš, že basů mají dost a hrajou je přesně. Subwoofery u těchto malých PC bedniček jen vydávají "brum" a hrajou velice nepřesně, ale co taky chtít v této cenové relaci. Je to jen konstatování zřejmých faktů, ale zase musíme přihlédnou k ceně a účelu. 3000kč a PC repro je prostě zřejmé, že nic jiného než 2.1 nemá smysl kupovat, 5.1 až na Genius HT5xxx je chabé v této cenové relaci a firmy jako Redstar produkují otřesné kousky i v 2.1. Logitech, Altec Lansing, M-Audio (2.0), a další kvalitnější značky už máš smysl koupit. Logitech a Altec dělají spíše repro za menší peníze, prostě kompromisní. M-Audio už za 5 tisíc podává moc pěkné výkony a na nějakej subwoofer člověk aspoň na chvíli zapomene.
Jsi opravdu mimo. Nevím, co máš naposloucháno (asi nic extra, dle tohoto příspěvku), ale kdybys slyšel dobře sladěnou sestavu se solidním subem, pak bys mluvil jinak. Samozřejmě sub na stereo nestojí 5k, ale jako MINIMUM je cca 15k, za které se dají pořídit Velodyne řady CHT nebo např. výborný Xavian Basso. Stereo velice dobře doplňují např. Velodyne řady SPL (800,1000 a 1200), ale to jsou cenovky přes 30k. Jediné, co jsem ti chtěl sdělit, bylo, že je nesmysl to takto generalizovat, protože to prostě pravda není. Dobře zvolený, nastavený a umístěný sub je jako doplnění sterea o nejspodnější kmitočty (schválně se koukni, co jsou schopny zahrát Velodyne řady SPL) výborným společníkem.
Aspon
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aspon »

tak tak :)
např. tahle http://www.f-sport.cz/hifinazory/strank ... enesch.jpg sestavička hrála famózně, sub byl naprosto nepoznatelný. Cenu ale nemá smysl zmiňovat.
AMD Ryzen 5 9600X || Gigabyte B650 Eagle || Kingston Fury Beast 2x16GB 6000MHz CL30 || XFX Radeon™ RX 6800 XT 16G ||
Arctic Liquid Freezer III 240 Pro Black || Fractal Design Ion+ Platinum 760W ||
Samsung 970 Evo Plus 500GB || WD Blue SN570 500GB || Crucial MX500 2TB || Kingston A400 480GB || Intel 660p 512GB ||
Fractal Design Pop Air || Dark Project ALU87A Midnight || Logitech G403 Hero || LiteOn iHAS124 F || LG GH24NSB0 || MSI Pro MP273QP E2
Edifier R1700BTs
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“