ATi Radeon HD3850/3870 (RV670) - problemy a jejich reseni

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Zamčeno
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

panove, as nevite moc o elektronice co... jak chces zmerit odpor nakresleny cary kdyz se ti do toho bude michat odpor toho odporu na pcb . a jinak, i kdyz zmeris odpor ty cary od tuzky, k cemu ti to je kdyz ho nemuzes presne menit...
Myslím, že o elektronice vim celkem dost. Odpor nakreslený čáry samozřejmě změnit nelze, ale měřit jde celkem dobře, pokud vím že daný odpor (R1222) má mít cca. 1,5KΩ a vím že se chci dostat na cca. 1KΩ (cca. 1.44V na GPU ve 3D) ...pak už to jde samo a nemusiš se bát při případný reklamaci jak podotkl Baris

PS: Myslím, že jsme zabředli trochu mimo téma diskuze, ale snad to bude ku prospěchu :)
spacekmilan
Nováček
Nováček

Příspěvek od spacekmilan »

Divian píše:mám HIS radeon HD 3870 a ne moc dlouho asi prvni mesic vse jelo jak melo ale posledni dobou me zacla pekne sr*t newim cim to je ale kdyz zapnu hru chvili jede a pak pc jakoby zamrzne monitor napise no signal detected a musim kompa resetnout nahral sem si nejnovejsi ovladace od hisu flashnul sem bios ale nic nepomaha po restartu se pak obcas i prenastavi rozliseni a z 32bitovych barev to cvakne na 16 uz sem celkem zoufalej a newim co s tim prosim o kazdou radu jinak moje sestava: Procak: AMD athlon X2 6400+ 3,2Ghz GPU: HIS Radeon HD 3870 512MB DDR4 RAM: OCZ 2*2GB prosim poradte Sad
konecne mam i já svou novou grafarnu, ale netusil jsem jak bude tezke vyladit ji dle moznosti (doted to nemam). Nejhorsi je ale to ze pri hrani singlu CoD4 se mi to trha a seka a nevim co s tim, pracne jsem rozchodil zvuky, ale potrebuju POMOC jak nastavit kartu k tomu co udajne nabizi, před tím jsem měl také ATI, odinstal před vykopnutím staré GK proběhl, ale nějak to nefunguje a nefunguje.
DEKUJI za pomoc.

Win XP Home 32-bit, CPU AMD Dual-Core Athlon A64 X2 3800+ EE (65W) 64-bit, 2x 1Gb RAM (dual 667), MB GA-M55S-S3 no a kýžená Grafická karta - SAPPHIRE HD 3870, 512MB DDR4 (2250MHz), ATI Radeon HD 3870 (775MHz), PCIe x16, CrossFire, 256bit, 2xDVI, single slot

Můžete se někdo podělit o zkušenosti co s tím !!! PLS.
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

spacekmilan píše:...
Tohle se řeší ZDE. Sám jsi ten thread zalozil :? .

//EDIT: sorry, nevšimnul jsem si, že je LOCK :oops:
Naposledy upravil(a) Krteq dne stř 7. kvě 2008, 10:48, celkem upraveno 1 x.
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

jaky pouzivas catalysty? nejnovejsi jsou 8.4, dale mas docela slabej cpu. taky s detailama a af a aa rozumne :wink:
Dejv Rok 99FPS
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dejv Rok 99FPS »

Flegy píše:jaky pouzivas catalysty? nejnovejsi jsou 8.4, dale mas docela slabej cpu. taky s detailama a af a aa rozumne :wink:
v detailech to neni ja sem COD4 na plne rozběhl sP4 na3GHz +ati x1950 512MB
RE: spacekmilan - ja jsem taky před nedavnem přecházel z x1950 na 3870 a nepovedlo se :) ze začátku to vypadalo slibně ale nakonec sem skončil s plochou v rozlišeni 800*600 a6 bitovými barvami :) pomohl až reinstal windousu
EDIT samozdřejmě sem neměnil jen grafiku ale cele střeva
CPU Q6600@3,4GHz, GPU HD3870 512MB GPU775MHz@885 VRAM 2250MHz@2530 ASUS P5E x38, RAM Corsair 4x2GB 800MHz cl 4, HDD 250GB Seagate, 640GB Samsung F1 1TB Samsung F3, Zdroj Forton 500W, Monitor Samsung LCD 2243NW 1680*1050
spacekmilan
Nováček
Nováček

Dejv Rok 99FPS píše:
Flegy píše:jaky pouzivas catalysty? nejnovejsi jsou 8.4, dale mas docela slabej cpu. taky s detailama a af a aa rozumne :wink:
v detailech to neni ja sem COD4 na plne rozběhl sP4 na3GHz +ati x1950 512MB
RE: spacekmilan - ja jsem taky před nedavnem přecházel z x1950 na 3870 a nepovedlo se :) ze začátku to vypadalo slibně ale nakonec sem skončil s plochou v rozlišeni 800*600 a6 bitovými barvami :) pomohl až reinstal windousu
EDIT samozdřejmě sem neměnil jen grafiku ale cele střeva
ted uz mám catalysti 8.4 po odebrani starych po stare karte pomoci driver sweeperu a pak jsem nakopl nove 8.4, ale stale to neni ono tak patram, jelikoz sice prave Win mam, ale nechavam to jako posledni moznost, protoze jsem reinstal delal pomerne nedavno. :-(

tak snad to ten CPU utahne....
spacekmilan
Nováček
Nováček

4 Krteq: To je OK... ja to take hned nevidel
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

2 spacekmilan: Jak jsi vůbec dopadl s Dual-core optimalizerem? a v jakým rozlišení a detailech chceš hrát CoD4?
Hoď sem pls screenshot z GPU-Z (link), ať se o tvé HD3870 dozvíme víc.
dexx narsil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dexx narsil »

je to jeste v norme 90stupnu v zatezi u HD3870 default takty s default 2slotovym chladicem ?
faugusztin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od faugusztin »

dexx narsil píše:je to jeste v norme 90stupnu v zatezi u HD3870 default takty s default 2slotovym chladicem ?
Uplne normalne.
LtK.Tomas
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od LtK.Tomas »

Kupte si lidi Accelero S1, fakt lidi- 28-35°C v normálu a 35-45°C v zátěži.

S takovýma teplotama ty karty odejdou za půl, max. za rok. :wink:

Nemluvě o chlazení napajecích mosfetů, ty se vaří ve vlastní šťávě s tím mini pasivem. :sad:
faugusztin
Začátečník
Začátečník

LtK.Tomas píše:Nemluvě o chlazení napajecích mosfetů, ty se vaří ve vlastní šťávě s tím mini pasivem. :sad:
Citas co vobec pise ? Citujem : "s default 2slotovym chladicem ?" tam ziadny mininpasiv nie je, tam je vcelku velky pasiv na tych par mosfetov. Nemozes porovnavat chladenie a riadenie otacok dvojslotovej verzie s jednoslotovou.
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

Přiznám se, že jsem neprošel celou tuhle diskusi, je to moooc stránek, proto se ptám, přes jaký program (pokud se to dá že..) jde změnit softwarově napájení karty? Něco jako overcloker u řady ATi 1800 :oops:
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
LtK.Tomas
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od LtK.Tomas »

faugusztin píše:
LtK.Tomas píše:Nemluvě o chlazení napajecích mosfetů, ty se vaří ve vlastní šťávě s tím mini pasivem. :sad:
Citas co vobec pise ? Citujem : "s default 2slotovym chladicem ?" tam ziadny mininpasiv nie je, tam je vcelku velky pasiv na tych par mosfetov. Nemozes porovnavat chladenie a riadenie otacok dvojslotovej verzie s jednoslotovou.
Promiň mistře :lol:

Ale i tak- jádro to rozžhavý a pak do toho ještě ty mosfety a ... prostě nic moc no :wink:

Proto si třeba myslím, že je lepší tato grafika s tím jednoslotem- jelikož když už si tam dáš nějakej chladič a na něm ventilátor, tak pak ten vzduchu bude procházet i kolem mosfetů a bude je chladit :)
Eandril
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eandril »

mam dve HD3870 v provedeni od sapphire s tim jednoslotovym chladicem, prave z toho duvodu ze je tam na mosfetech peknej pasiv a mam vodu ...grafiky sou naprosto stabilni s mirnym ofukem tech mosfetu 80tkou papstem ani ne z nejaky jo vzdalenosti, takze vyhledove pokud clovek chce menit chladic mi prijdou ty jednoslotovy lepsi.
I have come, to bring him back with me. The whole world mourns his death. Please set Balder free, give him back his breath! \m/
dexx narsil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dexx narsil »

no ikdyz tam mam "jen 2slotovy" chladic, tak sem me to zda prece jen moc tech 90stupnu
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

Hm, s tím Dual-Core optimizerem a CoD jsem měl taky obrovské problémy - jak jak jsem se natrápil, než jsem přišel na to, že to dělá on... Musel jsem ho vyhodit z programů po startu, protože do té doby se to děsně sekalo... U mě to bylo ale záhadně jen v Multiplayeru...
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
faugusztin
Začátečník
Začátečník

LtK.Tomas píše:Ale i tak- jádro to rozžhavý a pak do toho ještě ty mosfety a ... prostě nic moc no :wink:

Proto si třeba myslím, že je lepší tato grafika s tím jednoslotem- jelikož když už si tam dáš nějakej chladič a na něm ventilátor, tak pak ten vzduchu bude procházet i kolem mosfetů a bude je chladit :)
U dvojslotu bolo 90 stupnov v zatazi normalne. Tie cipy su na ovela vacsiu teplotu. A mosfety mali samostatny chladic mimochodom. A dvojslot je tiez velmi dobry vyber na Accelero, nemusis riesit chladenie RAM ani Mosfetov - jedine co musis urobit je odstranit hlavny chladic a nahodit Accelero. V PC-A09 som mal teploty okolo 58 stupnov pri pasivnom behu, v PC-V1000 mam 42-45 stupnov pri aktivnom chladeni jednym 12cm ventilatorom.

A tie karty za pol, max rok neodidu. Tie karty su na to stavane, inac by to chladenie nebolo tak nastavene, nemyslis ? Naco by potom vyrobca daval zaruku 2 roky, ked by za kazdy jeden predany kus musel dat zakaznikovi dalsi 1 az 3 kusy ?
LtK.Tomas
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od LtK.Tomas »

No, třeba jen, že těm kondíkům to teplo nedělá moc dobře :lol:

Každopádně- v tom případě, proč se HDD (skoro ze stejnějch součástek) ničí už při 50°C ?

Já mám zlaté pravidlo, že když je něco v PC nad 50°C (kromě mosfetů na MB, ty jsou na to stavěný) tak to potřebuje lépe chladit.
Myslím, že díky tomu se mi v PC ještě nikdy nic nespálilo ani při extrémním overclockingu.

A co se týče toho Accelera- chladiče pamětí tam jsou, mosfety jsou chlazený taky a GPU samozřejmě taky, teplota u mě na grafice nikdy nepřesáhla 48°C a už mi ani nelaguje...
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

S tímhle pravidlem 50°C, nevím jak bych měl chladit moje přetaktovaný Q6600 :-D

Teplota grafickýho čipu 90°C a více taky není moc kritická na samotný čip (který může zvládnout podle výrobní technologie i mnohem více - kdysi jsem omylem vyvařil 7900GT na 150°C - při výměně chaldiče jsem nezapojil větráček :oops: , pak sice zatuhla, ale ta karta funguje dodnes), jako na okolní součástky, pokud jsou kondenzátory (elektrolity) blízko zdroje tepla, tak jde životnost prudce dolů, protože elektrolity maj max. udávanou teplotu cca 80°C, pak jde životnost extrémě dolů.
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Zamčeno

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“