Potíže s FireFox 2.0.0.14

Instalace, nastavení, řešení problémů, rady... apod.
Odpovědět
Ekkar Zvídavý
Nováček
Nováček

Potíže s FireFox 2.0.0.14

Příspěvek od Ekkar Zvídavý »

Po reinstalu Woken XP jsem si stáhl z odkazu na www.firefox.cz poslední aktuální verzi FF - označenou 2.0.0.14 . Po jejím nainstalování a spuštění mi načetla úvodní stránku s uvítáním a tím veškerá funkce skončila - při pokusu přejít na jinou webovou stránku systém zatuhl a odmítal se hnout. Vše vyřešil až tvrdý RESET z panelu case. Při dalším pokusu o spuštění FF komp zatuhl opět - a ještě dřív, než se vůbec zobrazila úvodní stránka. Přitom Opera funguje OK a i ten mizera Explodér se chová relativně stabilně - jenže jako otevřený zadní vrata do systému ho jaksi principiálně odmítám dlouhodoběji používat. A s Operou se bohužel nedostanu na internetbanking a některé další speciální stránky. Prosím proto nějakého místního odborníka na podobné kolize, aby mi třeba formou SZ zanechal na sebe kontakt nebo mi přímo napsal na ICQ 446 471 029 - řešit to takhle na fóru je na příliš dlouhé lokte.
Díky předem.
...nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Explodér taky nemám rád :-) Ostran zbytky FF, a naisntaluj kompletni verzi, nekdy je v kolizi plugin ve firefoxu.
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Ekkar Zvídavý
Nováček
Nováček

Udělal jsem uninstal FF, restart PC, aby se vyčistily registry a nainstalil FF v.2.0 - a je to stejné, seká se to pořád. Bojím bojím, že jsem nakoupil nějaké breberky do kompu, prý teď řádí nějaká viróza na ICQ serverech, jmenuje se to prý SUSPENSOR.PC a prý to lze odstranit softem COMBOFIX.exe - stáhnul jsem, nainstalil a spustil, po vymazání 11 souborů nový pokus - a se stejným výsledkem, FF sekne komp. Jestli to není nějaká breberka, tak jedině nějaká softwarová kolize s něčím, co mám na kompu nainstalené a co mi běží - nemám odvahu sám ve Správci úloh postupně deaktivovat jednotlivé procesy a čekat, co to udělá, když přesně neznám jejich funkci - uvítal bych byť i jen vzdálenou asistenci po ICQ... Nejsem zase tak zdatný sofťák, abych se bez váhání pustil do "vnitřností" kompu...
...nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Restartem nevyčistiš registry. Zkus vrátit bod obnoveni a pak uvidíš. Neob odinstaluj FF a vyčisti to regcleanerem.
Ekkar Zvídavý
Nováček
Nováček

Co CCleaner? Pomůže? Mám verzi 2.06, čerstvou...
tst
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tst »

spis bych zkusil vymazat profil firefoxu v C:\Documents and Settings\Uzivatel\Data aplikací\Mozilla\Firefox\Profiles
just me
Ekkar Zvídavý
Nováček
Nováček

Takže pomohl až důkladný odvšivovací proces - nalezeno několik Trójanů řady GENERIC - po jejich vymetení a natažení nenakažené verze FireFoxu je vše, jak má být. Je ale zajímavé, že jeden z Trójanů byl ukryt i v oficiálním instalátoru FireFoxu v.2.0.0.14, který jsem stáhl z odkazu na Stahuj.cz - a mám takový neblahý dojem, že jedna z částí domény, ze které jsem infikovaný instalátor stahoval, byla "cvut" - tak si všichni dávejme pozor...
blekota je boss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od blekota je boss »

cus, mam problem s prehravanim videa ve FF
stava se, ze poustim nabafrovany video ale po par vterinach se zastavi... abych ho zas rozjel musim posunout posuvnikem na videu ale zas se po chvili zastavi a takhle furt. prehravany je to pomoci adobe flash player 9
kul1k
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kul1k »

sry autoroj ale polozim dotaz sem

jak lze rozsirit panel se zalozkama? potreboval bych jeste jeden radek :(
NB:Acer Aspire V3 571G
Ekkar Zvídavý
Nováček
Nováček

Udělej si další podsložky a do nich si rozděl jednotlivé záložky - anebo se vybodni na FireFox a stáhni si Operu - ta tohle umožňuje taky a je "taková vychytanější" - aspoň osobně bych to tak popsal, FireFox je spíš free náhrada za Explodér...
kul1k
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kul1k »

nejaka dalsi rada?
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Ku!1k píše:sry autoroj ale polozim dotaz sem

jak lze rozsirit panel se zalozkama? potreboval bych jeste jeden radek :(
Se záložkama tam dáš přidat složku, nemyslel jsi s otevřenýma záložkama?
TO jde taky, podivej se na pluginy :)
kul1k
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kul1k »

jop asi to budou otevreny zalozky ty se mi tam nevejdou kdystak zde je to co myslim a chci pridat dalsi radek

http://free-image-hosting.uzdroje.cz/im ... eoxfw9.png

edit: up nekdo nevi?? :(
kul1k
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kul1k »

fakt nikdo nevi? je to uz celkem nalehave :( menit prohlizec nechci
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Ekkar Zvídavý píše:Takže pomohl až důkladný odvšivovací proces - nalezeno několik Trójanů řady GENERIC - po jejich vymetení a natažení nenakažené verze FireFoxu je vše, jak má být. Je ale zajímavé, že jeden z Trójanů byl ukryt i v oficiálním instalátoru FireFoxu v.2.0.0.14, který jsem stáhl z odkazu na Stahuj.cz - a mám takový neblahý dojem, že jedna z částí domény, ze které jsem infikovaný instalátor stahoval, byla "cvut" - tak si všichni dávejme pozor...
já bych řekl že to je nesmysl, spíš to je planý poplach, jestli používáš nějaké AVG nebo podobnou verbež, tam se to stává běžně.
ignorelist: kremrole a dezoláti
Ekkar Zvídavý
Nováček
Nováček

Zombuxi - právě až tím AVGčkem jsem ty Trójany dostal, do té doby Avast Profi i NOD32 držely hubu jak Fučíkové, takže jsem ho*no věděl. A AVG našlo právě Trójany i v instalačním souboru, uloženém na ploše po uninstalu FireFoxu - a protože předtím jsem musel systémový partition HDD sformátovat v jiném kompu a znovu nainstalovat Wokna, nemohl ten vir být na disku dlouho. Stejný problém s FF postihl i kamaráda - který stahoval Lišku stejný den ze stejného serveru - a taky jen AVG pomohlo vyhnat vši kompu z kožichu... Nebyl jediný, bylo jich víc v různých souborech, ale dokud se neaktivoval FF, komp běžel - po otevření FF se rafnul jak přehřátá zetka...
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

jak říkám, to je blbost. AVG je na falešný poplachy expert
ignorelist: kremrole a dezoláti
Ekkar Zvídavý
Nováček
Nováček

Proč se potom teda po odmazání AVGčkem označených souborů problémy jako zázrakem ztratily? Já to nevím, já nejsem sofťák - ale výsledky vidím na vlastním screenu. Nechci se hádat - ale pokud ty třeba i sebenevinnějším trackerem infikované soubory TAKHLE blokovaly činnost kompu, proč je neidentifikoval a neodstranil jak NOD32, tak Avast Profi???
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

zombux píše:jak říkám, to je blbost. AVG je na falešný poplachy expert
Bejvávalo, já taky nedám dopustit na AVG, každej tu má NODA apod. a pak tam hodim avg vyrvu viry ( žádny planý poplachy ) a pak je klid :)

Jinak k problemu: Jde pridat i dalsi lista, na to jsou preci pluginy :)
Odpovědět

Zpět na „Ostatní programy“