Potíže s FireFox 2.0.0.14
- Ekkar Zvídavý
- Nováček

-
Potíže s FireFox 2.0.0.14
Po reinstalu Woken XP jsem si stáhl z odkazu na www.firefox.cz poslední aktuální verzi FF - označenou 2.0.0.14 . Po jejím nainstalování a spuštění mi načetla úvodní stránku s uvítáním a tím veškerá funkce skončila - při pokusu přejít na jinou webovou stránku systém zatuhl a odmítal se hnout. Vše vyřešil až tvrdý RESET z panelu case. Při dalším pokusu o spuštění FF komp zatuhl opět - a ještě dřív, než se vůbec zobrazila úvodní stránka. Přitom Opera funguje OK a i ten mizera Explodér se chová relativně stabilně - jenže jako otevřený zadní vrata do systému ho jaksi principiálně odmítám dlouhodoběji používat. A s Operou se bohužel nedostanu na internetbanking a některé další speciální stránky. Prosím proto nějakého místního odborníka na podobné kolize, aby mi třeba formou SZ zanechal na sebe kontakt nebo mi přímo napsal na ICQ 446 471 029 - řešit to takhle na fóru je na příliš dlouhé lokte.
Díky předem.
Díky předem.
...nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
- Ekkar Zvídavý
- Nováček

-
Udělal jsem uninstal FF, restart PC, aby se vyčistily registry a nainstalil FF v.2.0 - a je to stejné, seká se to pořád. Bojím bojím, že jsem nakoupil nějaké breberky do kompu, prý teď řádí nějaká viróza na ICQ serverech, jmenuje se to prý SUSPENSOR.PC a prý to lze odstranit softem COMBOFIX.exe - stáhnul jsem, nainstalil a spustil, po vymazání 11 souborů nový pokus - a se stejným výsledkem, FF sekne komp. Jestli to není nějaká breberka, tak jedině nějaká softwarová kolize s něčím, co mám na kompu nainstalené a co mi běží - nemám odvahu sám ve Správci úloh postupně deaktivovat jednotlivé procesy a čekat, co to udělá, když přesně neznám jejich funkci - uvítal bych byť i jen vzdálenou asistenci po ICQ... Nejsem zase tak zdatný sofťák, abych se bez váhání pustil do "vnitřností" kompu...
...nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
- Ekkar Zvídavý
- Nováček

-
- tst
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Ekkar Zvídavý
- Nováček

-
Takže pomohl až důkladný odvšivovací proces - nalezeno několik Trójanů řady GENERIC - po jejich vymetení a natažení nenakažené verze FireFoxu je vše, jak má být. Je ale zajímavé, že jeden z Trójanů byl ukryt i v oficiálním instalátoru FireFoxu v.2.0.0.14, který jsem stáhl z odkazu na Stahuj.cz - a mám takový neblahý dojem, že jedna z částí domény, ze které jsem infikovaný instalátor stahoval, byla "cvut" - tak si všichni dávejme pozor...
- blekota je boss
- Začátečník

- kul1k
- Mírně pokročilý

- Ekkar Zvídavý
- Nováček

-
Udělej si další podsložky a do nich si rozděl jednotlivé záložky - anebo se vybodni na FireFox a stáhni si Operu - ta tohle umožňuje taky a je "taková vychytanější" - aspoň osobně bych to tak popsal, FireFox je spíš free náhrada za Explodér...
- kul1k
- Mírně pokročilý

- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
- kul1k
- Mírně pokročilý

jop asi to budou otevreny zalozky ty se mi tam nevejdou kdystak zde je to co myslim a chci pridat dalsi radek
http://free-image-hosting.uzdroje.cz/im ... eoxfw9.png
edit: up nekdo nevi??
http://free-image-hosting.uzdroje.cz/im ... eoxfw9.png
edit: up nekdo nevi??
NB:Acer Aspire V3 571G
- kul1k
- Mírně pokročilý

- zombux
- Odborník PCT

já bych řekl že to je nesmysl, spíš to je planý poplach, jestli používáš nějaké AVG nebo podobnou verbež, tam se to stává běžně.Ekkar Zvídavý píše:Takže pomohl až důkladný odvšivovací proces - nalezeno několik Trójanů řady GENERIC - po jejich vymetení a natažení nenakažené verze FireFoxu je vše, jak má být. Je ale zajímavé, že jeden z Trójanů byl ukryt i v oficiálním instalátoru FireFoxu v.2.0.0.14, který jsem stáhl z odkazu na Stahuj.cz - a mám takový neblahý dojem, že jedna z částí domény, ze které jsem infikovaný instalátor stahoval, byla "cvut" - tak si všichni dávejme pozor...
ignorelist: kremrole a dezoláti
- Ekkar Zvídavý
- Nováček

-
Zombuxi - právě až tím AVGčkem jsem ty Trójany dostal, do té doby Avast Profi i NOD32 držely hubu jak Fučíkové, takže jsem ho*no věděl. A AVG našlo právě Trójany i v instalačním souboru, uloženém na ploše po uninstalu FireFoxu - a protože předtím jsem musel systémový partition HDD sformátovat v jiném kompu a znovu nainstalovat Wokna, nemohl ten vir být na disku dlouho. Stejný problém s FF postihl i kamaráda - který stahoval Lišku stejný den ze stejného serveru - a taky jen AVG pomohlo vyhnat vši kompu z kožichu... Nebyl jediný, bylo jich víc v různých souborech, ale dokud se neaktivoval FF, komp běžel - po otevření FF se rafnul jak přehřátá zetka...
- zombux
- Odborník PCT

- Ekkar Zvídavý
- Nováček

-
Proč se potom teda po odmazání AVGčkem označených souborů problémy jako zázrakem ztratily? Já to nevím, já nejsem sofťák - ale výsledky vidím na vlastním screenu. Nechci se hádat - ale pokud ty třeba i sebenevinnějším trackerem infikované soubory TAKHLE blokovaly činnost kompu, proč je neidentifikoval a neodstranil jak NOD32, tak Avast Profi???
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele: