výpadky netu
Moderátor: Don
- Lexx
- Nováček

výpadky netu
mam net od upc (3 Mbit/s) a po byte to mam rozhozeny routerem netgear kwgr614 (http://www.netgear.com/Products/Routers ... GR614.aspx), muj problem: pokud je komp pripojenej primo z modemu tak to slape jak hodinky, ale jakmile to jde pres router (jak kabelem tak wifi) tak v nepravidelnych intervalech spadne icq, irc, download, web (vsecko naraz) nenabiha proste nic, ackoliv kdyz necham jet ping na centrum.cz, ktery mi prave spadlo tak zadnej packet lost, nic...stane se to tak 4-5x do hodiny
taky se cas od casu stane, ze to proste prestane jit vsechno a kdyz vlitnu do nastaveni routeru tak to detekuje statickou IP, ale od upc mam dynamickou, a pak mi nezbyva nic jineho nez obnovit tovarni nastaveni routeru a nainstalovat router znova
takze se ptam, je to routerem nebo to muze byt jeste neco jineho?
taky se cas od casu stane, ze to proste prestane jit vsechno a kdyz vlitnu do nastaveni routeru tak to detekuje statickou IP, ale od upc mam dynamickou, a pak mi nezbyva nic jineho nez obnovit tovarni nastaveni routeru a nainstalovat router znova
takze se ptam, je to routerem nebo to muze byt jeste neco jineho?
- mina
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
Tenhle router nemam, je mozny ze je v nem neco spatne, ale spis bych rekl, ze je blbe nastavenej. Ujisti se, ze mas na routeru na WAN naklonovanou MAC adresu z compu, taky nahod jinej adresni rozsah vnitrni site jak maj UPC.
Jinac ten ping na xxx nech bezet schvalne do ty doby nez to psadne, na pozadi, uvidis, ze spadne taky.
Jinac ten ping na xxx nech bezet schvalne do ty doby nez to psadne, na pozadi, uvidis, ze spadne taky.
Windows 2008 "Workstation" >>> Vista Ultimate 
- Lexx
- Nováček

- mina
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
Divny az nejdivnejsi... Po tom, co to ICQ spadne, kdyz ho das znovy se pripojit, ihned se pripoji? Nemas v PC nakej soft co by mrvil routy? Jinak napis jaky pouzivas IP adresy na routeru a tim notebooku (dratu a bezdratu). Co myslis pod pojmem, ze je tam rozsah 255 adres nevim. bezi tam DHCP?
Windows 2008 "Workstation" >>> Vista Ultimate 
- Lexx
- Nováček

- mina
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
- Weslo
- Středně pokročilý

jelikož jejich modem ho má nastavený jako default pokud nemá signál.Když signál mám tak bridguje veřejnou IP.mina píše:proc, nevim, neco s tim jejich modemem...
AMD Ryzen 7 8700F 4100Mhz| XPG Levante X 240 | ASUS TUF GAMING B650M |64GB Corsair DDR5 5000Mhz | Gigabyte Radeon RX7600 16GB OC | 2x Samsung 980PRO 512GB + 2x2TB WDC WD20EZFX | Lian-Li O11 Dynamic Mini | Corsair SF-450 | 32" Dell S3222DGM | Synology DS223j + 2x6TB WD Red RAID1