ntb do 25000kc
Moderátor: Don
- Master1
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
ntb do 25000kc
cau, potreboval bych poradit s vyber ntb. Vybral sem jen to co je pro me nejdulezitejsi, zbytek je takovej bonus
Jaký je váš rozpočet? 25000kc
Jakou velikost notebooku preferujete? mainstream (15“ – 16“)
Preferujete nějaké značky? dell, ale nebranim se temer nicemu
Co budete na notebooku nejčastěji dělat? starsi hry, filmy,office
Budete ho nosit stále s sebou nebo nechávat doma na stole? skola...
Kvalita zpracování a design
Jak dlouho má laptop vydržet (dokud nebudete kupovat nový)? min 1,5roku (novy budu kupovat az se me tenhle rozpadne)
Displej
Preferujete širokoúhlý nebo klasický poměr stran? sirokouhly
Komponenty
Jak velká má být operační paměť? aspon 2gb
Jak velký má být pevný disk? 200gb a vic
Potřebujete optickou mechaniku? A pokud ano tak jakou? minimalne DVD vypalku
Jaký je váš rozpočet? 25000kc
Jakou velikost notebooku preferujete? mainstream (15“ – 16“)
Preferujete nějaké značky? dell, ale nebranim se temer nicemu
Co budete na notebooku nejčastěji dělat? starsi hry, filmy,office
Budete ho nosit stále s sebou nebo nechávat doma na stole? skola...
Kvalita zpracování a design
Jak dlouho má laptop vydržet (dokud nebudete kupovat nový)? min 1,5roku (novy budu kupovat az se me tenhle rozpadne)
Displej
Preferujete širokoúhlý nebo klasický poměr stran? sirokouhly
Komponenty
Jak velká má být operační paměť? aspon 2gb
Jak velký má být pevný disk? 200gb a vic
Potřebujete optickou mechaniku? A pokud ano tak jakou? minimalne DVD vypalku
- JanHavlicek
- Středně pokročilý
IBM Lenovo R61, HP 6710b
Dell snad jen Inspiron 1525, ale tento levný model není tak kvalitní, plasty jsou měkčí a celkově to není ono narozdíl od ostatních Dellů. To Lenovo nebo HP ti za podobné peníze nabídne víc. Akorát nevím, proč 15", když to budeš nosit do školy, z vlastní zkušenosti bych šel do něčeho menšího
Dell snad jen Inspiron 1525, ale tento levný model není tak kvalitní, plasty jsou měkčí a celkově to není ono narozdíl od ostatních Dellů. To Lenovo nebo HP ti za podobné peníze nabídne víc. Akorát nevím, proč 15", když to budeš nosit do školy, z vlastní zkušenosti bych šel do něčeho menšího
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
- SS_Rambo
- Mírně pokročilý
- Master1
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
diky za tipy, jeste se na ne musim poradne podivat mezi tim nez ste me odpovedeli tak sem prohledal snad vsechny mozny vyrobce pc(no jeste par chybi...) a vzesli me z toho dva kandidati a to Aspire 5520G-603G25Bi a HP Pavilion dv6840ec. No a proc 15,4" - protoze po pristich prazdninach pojedu do ameriky, takze to bude i takova nahrada za stolni pc. Budu ho nosit v batohu.
SS rambo: nemuzes doporucit nejakej batoh do ktery se vejde s ntb a nabijeckou i par sesitu?
EDIT: udelal sem si takovou tabulku kandidatu se zakladnima informacema (je to premium link tak nemusite cekat)
SS rambo: nemuzes doporucit nejakej batoh do ktery se vejde s ntb a nabijeckou i par sesitu?
EDIT: udelal sem si takovou tabulku kandidatu se zakladnima informacema
Kód: Vybrat vše
http://rs291tl2.rapidshare.com/files/115742843/milan-ntbs.xls
- SS_Rambo
- Mírně pokročilý
Osobně mám TopGal HIT 591 a jsem naprosto spokojen.
Ani HP Pavilion a už vůbec né Acer nejsou vhodné na pravidelné přenášení.
Od té doby co jsme si koupil ThikPada tak neznám jinou značku booku...
- Master1
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
No tak to jsi me moc nepotesil sem se dival na to lenovo a za tu cenu... ale je fakt ze zpracovani je urcite lepsi nez acer . Jinak co si u toho ntb mam predstavit pod "Sound emissions:40dB"? dit to je snad hlucnejsi nez ten raketoplan se 3 HDD co mam pod stolemSS_Rambo píše:Osobně mám TopGal HIT 591 a jsem naprosto spokojen.
btw dik za tip na batoh.
- SS_Rambo
- Mírně pokročilý
- Master1
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
- SS_Rambo
- Mírně pokročilý
Mám několik kámošu s acerama a po roce nedělali nic jiného než že neustále řešily záruky... Fakt nebrat. Připlať si radši neco málo a vem pořádné Rko, budeš spokoje. http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=52939 tohle doporučuju, sám mám podobné, liší se 120tkovým diskem a 1,8GHt C2D 7100. A jsem nadměrně spokojen. A krom trošku vyleštěnější klávesnice na něm není poznat 3/4 roční denodenní používáni. A to se k němu nechovám jako v rukavičkách, ale nechovám se k němu jako prase. A minimálně 5* týdne semnou cestuje v báglu do školy, ke kámošoví, k přítulce atd. A jezdím z 95% busem.
- Master1
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
rambo diky za tipy urcite to zvazim, ale jeste jeden dotaz - co za znacku ntb bys jeste doporucil? ten lenovo je sice dobry, ale za tu cenu je s tou jeho vybavou trochu predrazeny (vim ze se tam plati za zpracovani a znacku, ale...), takze bych se jeste rad podival na dalsi ntb
EDIT: jak je na tom treba sony se svymi vaio? Sony Vaio VGN-NR21M/S
EDIT: jak je na tom treba sony se svymi vaio? Sony Vaio VGN-NR21M/S
- Don Martinez
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Vaia jsou dobrý, konkrétně tohle je sice základní model, ale myslím, že by měl být ok... Díval jsi se po HP Compaq 6710b, resp. jeho dvojčeti s AMD HP Compaq 6715b?
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
- SS_Rambo
- Mírně pokročilý
No viděl jsem mnoho booku a rozohdně vem ThinkPada. Ono se to jen zdá že je předražený, protože to má i DTM čip atd, ale ty to stejně nejspíš bohužel nevyužiješ, a to taky něco stojí. A navíc neviděl jsem lepší klávesníci na booku než mají ThinkPady.
Pokud chceš něco jiného tak se podívej po HPčku, ale NE pavillionu.
Pokud chceš něco jiného tak se podívej po HPčku, ale NE pavillionu.
- JanHavlicek
- Středně pokročilý
Koukal jsem na ten xls dokument, ty tam máš vypsané papírové hodnoty z obchodů, ale to většinou není moc podstatné. Mělo by se brát na zřetel hlavně zpracování šasi, hlučnost notebooku a hlavně zkušenosti uživatelů (ale nějaké objektivní, ne když to má někdo jako 1. notebook a je hotovej)
Z těch noutů co tam máš bych nebral ani jeden, možná tu novou A300, Toshiby jsou dobré notebooky. Pak bych se podíval na to Lenovo R61, to opravdu doporučuju, nebo pak to HP 6710b. Lenovo má grafiku s podobným výkonem jak 8400GS (vychází z ní), HP má integrovanou. Na starší hry to ale stačí a zase ti vydrží podstatně dýl baterka
Z těch noutů co tam máš bych nebral ani jeden, možná tu novou A300, Toshiby jsou dobré notebooky. Pak bych se podíval na to Lenovo R61, to opravdu doporučuju, nebo pak to HP 6710b. Lenovo má grafiku s podobným výkonem jak 8400GS (vychází z ní), HP má integrovanou. Na starší hry to ale stačí a zase ti vydrží podstatně dýl baterka
- Master1
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
ano, mam tam pouze ty "obchodove" informace a prave proto jsem zalozil toto vlakno abych ziskal i jiny pohled na vec nez ten prodejcuv zvazuji i jiz zminovane (toshiba, lenovo a ten navrhovany HP) ale je to tezky rozhodovani.... porad samej kompromis :/ btw co takovej dell inspirion 1525?(jeho upravena verze by vysla na cca 25000kc
- JanHavlicek
- Středně pokročilý
No nevím, ač mám Delly rád, tak ten inspiron 1525 bych asi nedoporučil. Podle zkušeností má měkké plasty, je hodně hlučný, pískají různé komponenty (disk, audio výstup...), zkrátka je to to nejlevnější co se dělá. Kdybych se měl rozhodnout, asi bych šel do toho Lenova, nebo HP, to pak záleží na tom, jestli potřebuju dedik. grafiku nebo ne
- Master1
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele: