ntb do 25000kc

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
Master1
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

ntb do 25000kc

Příspěvek od Master1 »

cau, potreboval bych poradit s vyber ntb. Vybral sem jen to co je pro me nejdulezitejsi, zbytek je takovej bonus :P

Jaký je váš rozpočet? 25000kc
Jakou velikost notebooku preferujete? mainstream (15“ – 16“)
Preferujete nějaké značky? dell, ale nebranim se temer nicemu
Co budete na notebooku nejčastěji dělat? starsi hry, filmy,office
Budete ho nosit stále s sebou nebo nechávat doma na stole? skola...

Kvalita zpracování a design
Jak dlouho má laptop vydržet (dokud nebudete kupovat nový)? min 1,5roku (novy budu kupovat az se me tenhle rozpadne)

Displej
Preferujete širokoúhlý nebo klasický poměr stran? sirokouhly

Komponenty
Jak velká má být operační paměť? aspon 2gb
Jak velký má být pevný disk? 200gb a vic
Potřebujete optickou mechaniku? A pokud ano tak jakou? minimalne DVD vypalku
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od JanHavlicek »

IBM Lenovo R61, HP 6710b

Dell snad jen Inspiron 1525, ale tento levný model není tak kvalitní, plasty jsou měkčí a celkově to není ono narozdíl od ostatních Dellů. To Lenovo nebo HP ti za podobné peníze nabídne víc. Akorát nevím, proč 15", když to budeš nosit do školy, z vlastní zkušenosti bych šel do něčeho menšího :wink:
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
SS_Rambo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od SS_Rambo »

Taky doporučuju Lenovo ThinkPad R61.
Ad.: A proč ne 15,4ku? Mi to příjde vcelku dobrá volba, taky ji mám, skoro deněn s ním cestuji a jsme spokojen, ale pořídil jsem si bagl a o booku a na zádech skoro ani nevím.
Od té doby co jsme si koupil ThikPada tak neznám jinou značku booku...
Master1
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Master1 »

diky za tipy, jeste se na ne musim poradne podivat :) mezi tim nez ste me odpovedeli tak sem prohledal snad vsechny mozny vyrobce pc(no jeste par chybi...) a vzesli me z toho dva kandidati a to Aspire 5520G-603G25Bi a HP Pavilion dv6840ec. No a proc 15,4" - protoze po pristich prazdninach pojedu do ameriky, takze to bude i takova nahrada za stolni pc. Budu ho nosit v batohu.
SS rambo: nemuzes doporucit nejakej batoh do ktery se vejde s ntb a nabijeckou i par sesitu? :)
EDIT: udelal sem si takovou tabulku kandidatu se zakladnima informacema

Kód: Vybrat vše

http://rs291tl2.rapidshare.com/files/115742843/milan-ntbs.xls
(je to premium link tak nemusite cekat)
SS_Rambo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od SS_Rambo »

Osobně mám TopGal HIT 591 a jsem naprosto spokojen.
Ani HP Pavilion a už vůbec né Acer nejsou vhodné na pravidelné přenášení.
Master1
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Master1 »

SS_Rambo píše:Osobně mám TopGal HIT 591 a jsem naprosto spokojen.
Ani HP Pavilion a už vůbec né Acer nejsou vhodné na pravidelné přenášení.
No tak to jsi me moc nepotesil :( sem se dival na to lenovo a za tu cenu... ale je fakt ze zpracovani je urcite lepsi nez acer :). Jinak co si u toho ntb mam predstavit pod "Sound emissions:40dB"? dit to je snad hlucnejsi nez ten raketoplan se 3 HDD co mam pod stolem :lol:
btw dik za tip na batoh.
SS_Rambo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od SS_Rambo »

Abych řekl pravdu, tak rozumě výkoný tichší book než je T/R61čková řada od Lenova jsem neviděl. A to že ve škole vidávám mnoho různách značek booku.
Master1
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Master1 »

ok, takze ten jejich udaj teda budu brat jenom jako nejakej ulet... btw jeste sem se dival na ty acery a co rada travelmate? taky je na 2 veci nebo uz se to da prezit? (konkretne TravelMate 5520G-401G25Mi)
SS_Rambo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od SS_Rambo »

Mám několik kámošu s acerama a po roce nedělali nic jiného než že neustále řešily záruky... Fakt nebrat. Připlať si radši neco málo a vem pořádné Rko, budeš spokoje. http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=52939 tohle doporučuju, sám mám podobné, liší se 120tkovým diskem a 1,8GHt C2D 7100. A jsem nadměrně spokojen. A krom trošku vyleštěnější klávesnice na něm není poznat 3/4 roční denodenní používáni. A to se k němu nechovám jako v rukavičkách, ale nechovám se k němu jako prase. A minimálně 5* týdne semnou cestuje v báglu do školy, ke kámošoví, k přítulce atd. A jezdím z 95% busem.
Master1
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Master1 »

rambo diky za tipy urcite to zvazim, ale jeste jeden dotaz - co za znacku ntb bys jeste doporucil? ten lenovo je sice dobry, ale za tu cenu je s tou jeho vybavou trochu predrazeny (vim ze se tam plati za zpracovani a znacku, ale...), takze bych se jeste rad podival na dalsi ntb :)
EDIT: jak je na tom treba sony se svymi vaio? Sony Vaio VGN-NR21M/S
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don Martinez »

Vaia jsou dobrý, konkrétně tohle je sice základní model, ale myslím, že by měl být ok... Díval jsi se po HP Compaq 6710b, resp. jeho dvojčeti s AMD HP Compaq 6715b?
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek
SS_Rambo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od SS_Rambo »

No viděl jsem mnoho booku a rozohdně vem ThinkPada. Ono se to jen zdá že je předražený, protože to má i DTM čip atd, ale ty to stejně nejspíš bohužel nevyužiješ, a to taky něco stojí. A navíc neviděl jsem lepší klávesníci na booku než mají ThinkPady.
Pokud chceš něco jiného tak se podívej po HPčku, ale NE pavillionu.
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Koukal jsem na ten xls dokument, ty tam máš vypsané papírové hodnoty z obchodů, ale to většinou není moc podstatné. Mělo by se brát na zřetel hlavně zpracování šasi, hlučnost notebooku a hlavně zkušenosti uživatelů (ale nějaké objektivní, ne když to má někdo jako 1. notebook a je hotovej)

Z těch noutů co tam máš bych nebral ani jeden, možná tu novou A300, Toshiby jsou dobré notebooky. Pak bych se podíval na to Lenovo R61, to opravdu doporučuju, nebo pak to HP 6710b. Lenovo má grafiku s podobným výkonem jak 8400GS (vychází z ní), HP má integrovanou. Na starší hry to ale stačí a zase ti vydrží podstatně dýl baterka
Master1
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Master1 »

ano, mam tam pouze ty "obchodove" informace a prave proto jsem zalozil toto vlakno abych ziskal i jiny pohled na vec nez ten prodejcuv ;) zvazuji i jiz zminovane (toshiba, lenovo a ten navrhovany HP) ale je to tezky rozhodovani.... porad samej kompromis :/ btw co takovej dell inspirion 1525?(jeho upravena verze by vysla na cca 25000kc
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

No nevím, ač mám Delly rád, tak ten inspiron 1525 bych asi nedoporučil. Podle zkušeností má měkké plasty, je hodně hlučný, pískají různé komponenty (disk, audio výstup...), zkrátka je to to nejlevnější co se dělá. Kdybych se měl rozhodnout, asi bych šel do toho Lenova, nebo HP, to pak záleží na tom, jestli potřebuju dedik. grafiku nebo ne
Master1
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Master1 »

dobre, diky za rady a potvrzeni/vyvraceni nekterych pravd a polopravd :P jeste zkusim najit recenze na to lenovo a na ty compaqy a nejak se rozhodnu ;)
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“