problém s nabíjením baterie Li-on notebook

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
Kingpin087
Nováček
Nováček

problém s nabíjením baterie Li-on notebook

Příspěvek od Kingpin087 »

Dobrý den , mám problém , dlouhodobým nepoužívaním se mi vybila na 1 volt a v notebooku se nenabíjí .
Ve win notebook idikuje že je baterie není přítomna . :o

Poradte prosím ..
Kingpin087
Nováček
Nováček

re

Problém vyřešen
:wink:
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don Martinez »

Tak napište jak, pane kolego :) ...
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek
Kingpin087
Nováček
Nováček

re oprava ....

Problém jsem vyřešil ...On to vlastně nebyl problém ale zapoměl jsem při sestavování notebooku .zapojit takovým malý konektorem kterej propojuje zakladní desku s tím modulem kterej vede k baterce . ..

Ted vše běží přes sít funguje na baterku taky jede , Ve win je baterka online (jsou tam informaceo výrobci atd..) ale book cca po 40 min nenabil baterku ani o 1% .

Tak nenvím jestli to třeba nemůže bejt něčím ještě v booku nebo mám KO baterku . (bateka za 5 min nic nedělání na booku klesne o 2 % )
Ještě mě napadá , jestl ijak jsem tam propoji l ten malej konektor jestli jsem náhodou neohnul trochu pin a on ted nemá kontakt ,který vede + do baterky ...protože jinak vše funguje--- 8)
Kingpin087
Nováček
Nováček

doplněno

Tak jsem dneska změřil výstupní konektory v notebooku který se spojí s baterii ... při vložení . A na nich je cca 15,5V baterie je 14.8V .. takže to nabíjí ,,ale baterie je as tedy asi KO je cca 3 roky stará ... z toho cca rok byla nepoužívaná...

Akorát to nevím jistě protože se mi nechce kupovat za 2000kč novou baterii aby to zas nedobíjelo :(

Jde o notebook ACER Travelmate 2001fxc
kocourleo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kocourleo »

3 roky je docela dost, Lithium-Iontové baterky stárnou i "věkem" (skladováním), takže radši šetři na novou.
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518
Kingpin087
Nováček
Nováček

re

Hmm chtěl bych se ještě zeptat jestli je lepší mit takovou baterku vyndanou a nebo ji mít booku a "nabíjet "...
kao
Začátečník
Začátečník

Re: re

Příspěvek od kao »

Kingpin087 píše:Hmm chtěl bych se ještě zeptat jestli je lepší mit takovou baterku vyndanou a nebo ji mít booku a "nabíjet "...
.. to výjde skoro na stejno.. baterka starne case,.jak pri pouzivani, tak úpri nepouzivani..
FS Xi1546 (nvFX770m)
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“