DOPORUČTE 24" A VĚTŠÍ LCD

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Zamčeno
Surgical
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Surgical »

Já nevím, ty jsi četl. Ale neviděl.
Pochvalných recenzí na absolutní šitky (mj. na pctuning.cz) je podstatně více, od té doby věřím více na vlastní úsudek.
Já zmíněný HP2465 skorem 2 roky mám, pořizován tehdy za ještě skorem 25 litrů. Kámoši po okolí ho podle míry zlevňování a svých finančních možností pořizují taky, v okolí vím o 9 kouscích.
Horší odezvy, duchů ani inputlagu si nikdo z nich jaksi....nevšiml.

Resumé. Za ty prachy v současné době stále nepořídíš lepší monitor. Howgh.
Naposledy upravil(a) Surgical dne pon 19. kvě 2008, 10:53, celkem upraveno 1 x.
Raoul Duke
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Raoul Duke »

lacko píše:podle toho co sem celt ma horsi odezvu, duchy a imputlag. obraz dobry, ale pro hraji celkem opruz. jestli teda nevydali nejakou revizi
Jedna pani povídala... já na něj koukám přes půl roku a jsem maximálně spokojenej :-D .
Jen další blázen, v bláznivém království.
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

Každej má jiný oko :wink: Takže někdo duchovatost na nějakém monitoru vidí, a někdo ne. to samý inputlag - lidi vesele kupují 22" lenovo s ještě větším lagem (a i překmitem v odezvě) než má tohle HP a nevadí jim to. Ale mě stačilo obyčejný LG226WTQ s mírným překmitem na to aby mě to nezkutečně vadilo. Největší jistota je možnost si monitor předem vyzkoušet, u LCD človek nikdy neví do čeho jde.
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
beardie
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od beardie »

samozrejme ze ho otestujem, mam znameho v obchode, ten mi ho urcite ukaze, zoberem notas, pustim do toho nejake rychle 1080p, uvidime...
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ
Raoul Duke
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Ache píše:Každej má jiný oko :wink: Takže někdo duchovatost na nějakém monitoru vidí, a někdo ne. to samý inputlag - lidi vesele kupují 22" lenovo s ještě větším lagem (a i překmitem v odezvě) než má tohle HP a nevadí jim to. Ale mě stačilo obyčejný LG226WTQ s mírným překmitem na to aby mě to nezkutečně vadilo. Největší jistota je možnost si monitor předem vyzkoušet, u LCD človek nikdy neví do čeho jde.
Hlavní rozdíl je v mozku který se tím okem kouká a v míře jeho degenerace z pocitu profesionality.
95% lidí co tvrdí že LP2465 má duchy a že je schopen, je v nějaké scéně vidět, nemá zdravý trus. Zbylích pět procent jsou měřící přístroje a skuteční profesionálové, né jen degenerované mozečky co opisují a křicí: "Já je taky vidím !".
Podobná situace je i u inputlagu, to přesně popisuješ ty, u lcd kde to nikdo nerozmazával a lidé o tom všeobecně nevědí, nikoho ani nenapadne se tím zabývat. Vsadím boty že 90% lidí by okem nic nepoznalo ani kdyby lcd s lagem a bez lagu stála vedle sebe.

Další důvod přoč se konkrétně na LP2465 nasypalo tolik pomluv je že v době jeho vydání byl dost drahej a svou cenu si stále docela drží. No a zapracuje česká vlastnost - co nemůžu mít to pomluvím: někde jsem četl že duchové, já zase že strašidelný input lag...

No a v neposlední řadě je rozdíl i mezi sériemi, např. tebou popisované LG226WTQ dopadlo v testu http://www.svethardware.cz/art_doc-4376 ... D6128.html na jedničku - po překmitu ani stopy.
Sheep-Master
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sheep-Master »

No a v neposlední řadě je rozdíl i mezi sériemi, např. tebou popisované LG226WTQ dopadlo v testu http://www.svethardware.cz/art_doc-4376 ... D6128.html na jedničku - po překmitu ani stopy.
eště řekni že chceš srovnávat TN a S-PVA :lol:
C2D E6600@3,4GHz + AC Freezer, GIGABYTE P35 DS3, 2x2GB A-DATA 900Mhz, SAPPHIRE HD4850 750/2200 + Accelero S1, Samsung F3 1TB, SB Audigy 4, Corsair HX520, TT Swing, LG 24" 245WP-BN

Lenovo Thinkpad W500 + SSD Intel 320 120GB + 9 Cell Battery
Raoul Duke
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Sheep-Master píše:eště řekni že chceš srovnávat TN a S-PVA :lol:
:stupid2:

Zřejmně nejseš schopnej porozumět psanýmu textu, tak speciálně pro tebe to napíšu ještě jednou a v jednodužší verzi:
Ache píše:Ale mě stačilo obyčejný LG226WTQ s mírným překmitem na to aby mě to nezkutečně vadilo.
Ale v testu na SH s tímto panelem žádný problém neměli, viz: http://www.svethardware.cz/art_doc-4376 ... D6128.html . => Ache mohl mít jinou sérii/revizi.

O srovnávání TN a S-PVA nepadlo ani slovo, tohle je příklad toho jak se můžou typově stejné panely z různých sérií/revizí nepatrně lišit. A čím je panel/výrobce méně kvalitní, tím větší tyto rozdíly budou.
lacko
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lacko »

Surgical píše:...
Resumé. Za ty prachy v současné době stále nepořídíš lepší monitor. Howgh.
Podle meho nazoru je LG L245WP-BN lepsi v pomeru cena/vykon. Vcera sem ho objednal, dneska pro neho jedu, takze dam vedet jak sem spokojen. Kazdopadne podle papiru je to LG vybavenejsi. Uz treba podpora HDCP (ne ze bych to hned vyuzil a ze by to neslo obejit, ale stejne), pak podpora 4:3 pomeru, kterou si nejsem jisty, ze ten HP umi (hardwarove) a podobne veci. Co se tyce obrazu se samozrejme pozna az na vlastni oci.

Jinak HP LP2465 jsem videl akorat v oknech, takze fakt nemuzu odezvu posoudit odezvu. taky proto sem psal "podle toho co sem cetl..." coz neznamena nic jineho, nez ze o nem zas tak moc nevim a za to co pisu rozhodne kouli do ohne nedam.
Raoul Duke
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Krásné srovnání nabýzí SH.
LG - http://www.svethardware.cz/art_doc-7D33 ... 1DC08.html
HP - http://www.svethardware.cz/art_doc-991A ... B647C.html

Zobrazení bod na bod HP samozřejmně umí, tím HDCP bych se vůbec nevzrušoval.
Rozdíl ceny v alzasoftu je devět stovek a to bych ani neřešil, HP je na tom (podle SH - jejich metody testů beru jako celkem oběktivní) přecejen o něco lépe.
Ale i přesto je L245WP-BN celkem dobrý panel a určitě má co nabýdnout.
Naposledy upravil(a) Raoul Duke dne úte 20. kvě 2008, 22:09, celkem upraveno 2 x.
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

Raoul Duke: Ano měl jsem jinou revizi (tu nejhorší co se snad dělala - sthit firmvare 1.14, panel CMO). A to je právě ještě větší průs*r, člověk se koukne na recenzi, vidí že ten panel je vlastně v pohodně, a ejhle... ono je to jinak. Stejný problém je u všech levných panelů, takový Samsung 226BW - do něj se dokonce i v rámci úspor montují 5ms panely (verze s CTP), a žene se to větším RTC = duchovatost (kterou ale taky někdo nemusí vidět). Nakonec pak je výhodnější RTC vypnout, ale to si pak můžu koupit 5ms. proto řikam nejlepší je mít možnost si panel při koupi vyzkoušet.
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
lacko
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lacko »

tak ta moznost je tu vzdycky, ne? vsichni kupujeme pres internetove obchody (i kdyz si to treba nenechame posilat a chodime si to vyzvednout na prodejnu). Diky tomu mame vsichni pravo do 14ti dnu jakekoliv zbozi vratit bez udani duvodu. zrovna u LCD se tohle fakt hodi. Clovek si muze monitro vyzkouset doma, pustit na nem videa, hry, synteticke testy a kdo vi co este a kdyz nebude spokojen, po tydnu ho zanese zpatky a oni mu vrati penize. to resi take znamy problem s vadnymi body. casto treba dva body nejsou duvodem k reklamaci a muze se stat, ze je tam mate od vyroby. do 14ti dnu s tim neni vubec zadny problem a monitor muzete vratit :wink:
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Kdyz ho koupis osobne na prodejne, tak 14 dni na vraceni nemas.....
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
beardie
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od beardie »

a ak ho kupis cez eshop, ale v predajni si ho iba vyzdvihnes?
Vendo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vendo »

beardie píše:a ak ho kupis cez eshop, ale v predajni si ho iba vyzdvihnes?
vtedy mas pravo na vratenie
Intel Core2 Duo E6850@3.6Ghz, ASUS 8800GTS (G92) 512MB DDR3, 2GB Kingston 1066Mhz, ASUS MAXIMUS FORMULA, Orange doma
reifik
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od reifik »

Zdravím,jaký máte názor na tento LCD NEC 2470WNX.
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=45276
docela se mi zamlouvá a uvažuji o jeho zakoupení.
BudyCZ
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BudyCZ »

můj názor je že jestli na něj máš tak proč jej nekoupit.vypadá velice kvalitně a i značka výrobce již má ve světě své jméno :) design se mi nelíbí ale parametrově myslím že krása
Mobo: ASUS B550-EXTREME / CPU: AMD Ryzen™ 9 5900X @ DEFAULT / Cooling: AMD Wraith Prism RGB LED / RAM: G.SKILL 32GB 3600MHz CL17 (2x16GB) / GPU: PowerColor RX 6800XT 16GB @ DEFAULT / HDDs :2x2TB SAMSUNG 980PRO, 2x2TB SAMSUNG SSD = 8TB SSD / PSU:Corsair HX1000i 1000W / CASE: Phanteks Enthoo Evolv X Tempered Glass stříbrná / Panel: 43" ASUS ROG Strix XG438QR 4K UHD HDR
beardie
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od beardie »

je na trhu este nejaky displej okrem HP L2465 a Benq FP241W, ktory ma 2 digitalne vstupy a je to S-PVA/MVA panel v cene okolo 15k?
MiP
Nováček
Nováček

Příspěvek od MiP »

A co rikate na FSC P24-W3 (S-PVA 6ms)??? Nenasel sem nikde poradny test. Stoji kolem 16000 a ma zaruku na vadne subpixely.

M.
Gigabyte EP45-DS3R | Core2 duo 7300@2.8GHz | Zalman CNPS9500 pasivně| 2 x 2 GB Kingston DDR2-800 CL5 | 640 GB WD6400AAKS | Gigabyte Radeon4670 + Accelero S2 | Seasonic S12-430W | LCD 22" Samsung 223bw
Raoul Duke
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Tohle http://www.tomshardware.com/de/24-Zoll- ... 970-8.html je jediná recenze co sem našel. A nedopad zrovna nejlépe, hlavně má problémy s odezvou => na hry a filmy moc není.
evlo
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od evlo »

Nejaky nebzucici TNko tak do 10? Uz sem zkusil samsung a LG a obe bzuceli a zticha byli jen pri max jasu (klasika).
Zamčeno

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“