problem při instalaci windows

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
jar.zima
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

problem při instalaci windows

Příspěvek od jar.zima »

dobrý den, doma jsem potřeboval přeinstalovat windows a při odinstalaci jsem odstranil i oddíly, na kterých byl nainstalován linux..tím jsem asi smazal i zaváděcí program GRUB a nemůžu tedy dokončit instalaci windows..po spuštění pčítače se vůbec nic neděje..nevíte jak povolat původní zaváděcí program??popř. jak tento problém vyřešit??děkuji
D00M
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od D00M »

zkus přesněji popsat jak jsi tu instalaci windows prováděl? a co je to za verzi.
myslím si, že pokud jsi přes instalační program odstranil oddíly na disku a nechal je udělat znova, neměl by v tom být problém.
mrtvola: A64 x2 3800+ (Toledo E6) | Arctic Cooling Freezer 64 Pro | Asus A8R-MVP (xPress 1600) | 4x 1GB Kingston DDR-400 | Leadtek GF 8600 GT | Accelero S1 | LG GSA 4163B (pude z domu)
živola: i5 2400 | box | Gigabyte GA-P67-DS3-B3 | 2x Kingston 4GB 1600 | Gigabyte HD 6770 | SpinPoint 250 GB SATA + 500 GB SATA + 1TB SATA + 1,5 TB SATA | Samsung SH222 AB | Samsung T220 | Genius 5050 + 2x 16W repro | Win Seven RTM

Doom bloguje, poslouchá muziku, chová bílého Supa a silničku.
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Jasně nainstaluj znova čisty win :-)
Předtím proved format a urči primarni oddíl a musi to jit :-)
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
jar.zima
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jar.zima »

odstranil jsem systémový oddíl (s XP), oddíl s ubuntu + oddíl pro swap a tyto 3 spojil do jednoho..zůstal mi oddíl s daty...když na ten nově vytvořený oddíl chci nainstalovat windows, tak se oddíl zformátuje, nakopírují se sobory potřebné k instalaci, následuje restart počítače a pak to zůstane viset na obrazovce "Pro spuštění CD stiskněte libovolnou klávesu..." a nic se neděje..nelze pokračovat v instalaci
Briketa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Briketa »

Spusť z CD Windows opravnou konzoli a použij potom příkazy fixboot a fixmbr. Tím se přepíše GRUB a mělo by to začít bootovat rovnou do Woken.
PC: Core i5-13500, Asus TUF B660 PRO GAMING, Kingston HyperX 2 x 16GB DDR4 3200 MHz , Kingston KC3000 1024GB, MSI RX6600 Mech 8GB, HP w2207, Asus DRW-2014L1T
NB: Dell Latitude 5510
CZDaywalker
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od CZDaywalker »

jar.zima píše:odstranil jsem systémový oddíl (s XP), oddíl s ubuntu + oddíl pro swap a tyto 3 spojil do jednoho..zůstal mi oddíl s daty...když na ten nově vytvořený oddíl chci nainstalovat windows, tak se oddíl zformátuje, nakopírují se sobory potřebné k instalaci, následuje restart počítače a pak to zůstane viset na obrazovce "Pro spuštění CD stiskněte libovolnou klávesu..." a nic se neděje..nelze pokračovat v instalaci
mozna zkusit zmenit boot sequence a dat HDD jako primary...
jar.zima
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jar.zima »

Briketa píše:Spusť z CD Windows opravnou konzoli a použij potom příkazy fixboot a fixmbr. Tím se přepíše GRUB a mělo by to začít bootovat rovnou do Woken.
to jsem zkoušel, nepomohlo
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

jar.zima píše:
Briketa píše:Spusť z CD Windows opravnou konzoli a použij potom příkazy fixboot a fixmbr. Tím se přepíše GRUB a mělo by to začít bootovat rovnou do Woken.
to jsem zkoušel, nepomohlo
Tak bud naistaluj nejakej boot manager, nebo zkus pusit instalačku linuxu, ale jinak by to melo jít jak píšem. Neco děláš špatne....
jar.zima
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jar.zima »

nic sem špatně nedělal :wink: ale už je to vyřešeno..použil jsem Hiren's Boot CD a spustil Acronis Disk Manager..změnil sem ten systémový oddíl z logického na primární a označil ho jako aktivní (předtím byl označen ten s daty - nevím, jak se to mohlo takhle překopat)..a voila..instalace bez problémů..
pdamaster
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: problem při instalaci windows

Příspěvek od pdamaster »

jar.zima píše:dobrý den, doma jsem potřeboval přeinstalovat windows a při odinstalaci jsem odstranil i oddíly, na kterých byl nainstalován linux..tím jsem asi smazal i zaváděcí program GRUB a nemůžu tedy dokončit instalaci windows..po spuštění pčítače se vůbec nic neděje..nevíte jak povolat původní zaváděcí program??popř. jak tento problém vyřešit??děkuji
Kdysi mi pomohlo s pustit program FDISK s parametrem MBR. Tedy něco jako FDISK/MBR
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

jar.zima píše:nic sem špatně nedělal :wink: ale už je to vyřešeno..použil jsem Hiren's Boot CD a spustil Acronis Disk Manager..změnil sem ten systémový oddíl z logického na primární a označil ho jako aktivní (předtím byl označen ten s daty - nevím, jak se to mohlo takhle překopat)..a voila..instalace bez problémů..
Tohle všechno si mohl udelat už z boot CD XP, jsme ti to i říkali :-)
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“