problem při instalaci windows
Moderátor: Loki5567
Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
- jar.zima
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
problem při instalaci windows
dobrý den, doma jsem potřeboval přeinstalovat windows a při odinstalaci jsem odstranil i oddíly, na kterých byl nainstalován linux..tím jsem asi smazal i zaváděcí program GRUB a nemůžu tedy dokončit instalaci windows..po spuštění pčítače se vůbec nic neděje..nevíte jak povolat původní zaváděcí program??popř. jak tento problém vyřešit??děkuji
- D00M
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
zkus přesněji popsat jak jsi tu instalaci windows prováděl? a co je to za verzi.
myslím si, že pokud jsi přes instalační program odstranil oddíly na disku a nechal je udělat znova, neměl by v tom být problém.
myslím si, že pokud jsi přes instalační program odstranil oddíly na disku a nechal je udělat znova, neměl by v tom být problém.
mrtvola: A64 x2 3800+ (Toledo E6) | Arctic Cooling Freezer 64 Pro | Asus A8R-MVP (xPress 1600) | 4x 1GB Kingston DDR-400 | Leadtek GF 8600 GT | Accelero S1 | LG GSA 4163B (pude z domu)
živola: i5 2400 | box | Gigabyte GA-P67-DS3-B3 | 2x Kingston 4GB 1600 | Gigabyte HD 6770 | SpinPoint 250 GB SATA + 500 GB SATA + 1TB SATA + 1,5 TB SATA | Samsung SH222 AB | Samsung T220 | Genius 5050 + 2x 16W repro | Win Seven RTM
Doom bloguje, poslouchá muziku, chová bílého Supa a silničku.
živola: i5 2400 | box | Gigabyte GA-P67-DS3-B3 | 2x Kingston 4GB 1600 | Gigabyte HD 6770 | SpinPoint 250 GB SATA + 500 GB SATA + 1TB SATA + 1,5 TB SATA | Samsung SH222 AB | Samsung T220 | Genius 5050 + 2x 16W repro | Win Seven RTM
Doom bloguje, poslouchá muziku, chová bílého Supa a silničku.
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
- jar.zima
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
odstranil jsem systémový oddíl (s XP), oddíl s ubuntu + oddíl pro swap a tyto 3 spojil do jednoho..zůstal mi oddíl s daty...když na ten nově vytvořený oddíl chci nainstalovat windows, tak se oddíl zformátuje, nakopírují se sobory potřebné k instalaci, následuje restart počítače a pak to zůstane viset na obrazovce "Pro spuštění CD stiskněte libovolnou klávesu..." a nic se neděje..nelze pokračovat v instalaci
- Briketa
- Začátečník

-
Spusť z CD Windows opravnou konzoli a použij potom příkazy fixboot a fixmbr. Tím se přepíše GRUB a mělo by to začít bootovat rovnou do Woken.
PC: Core i5-13500, Asus TUF B660 PRO GAMING, Kingston HyperX 2 x 16GB DDR4 3200 MHz , Kingston KC3000 1024GB, MSI RX6600 Mech 8GB, HP w2207, Asus DRW-2014L1T
NB: Dell Latitude 5510
NB: Dell Latitude 5510
- CZDaywalker
- Středně pokročilý

-
mozna zkusit zmenit boot sequence a dat HDD jako primary...jar.zima píše:odstranil jsem systémový oddíl (s XP), oddíl s ubuntu + oddíl pro swap a tyto 3 spojil do jednoho..zůstal mi oddíl s daty...když na ten nově vytvořený oddíl chci nainstalovat windows, tak se oddíl zformátuje, nakopírují se sobory potřebné k instalaci, následuje restart počítače a pak to zůstane viset na obrazovce "Pro spuštění CD stiskněte libovolnou klávesu..." a nic se neděje..nelze pokračovat v instalaci
- jar.zima
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Tak bud naistaluj nejakej boot manager, nebo zkus pusit instalačku linuxu, ale jinak by to melo jít jak píšem. Neco děláš špatne....jar.zima píše:to jsem zkoušel, nepomohloBriketa píše:Spusť z CD Windows opravnou konzoli a použij potom příkazy fixboot a fixmbr. Tím se přepíše GRUB a mělo by to začít bootovat rovnou do Woken.
- jar.zima
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- pdamaster
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: problem při instalaci windows
Kdysi mi pomohlo s pustit program FDISK s parametrem MBR. Tedy něco jako FDISK/MBRjar.zima píše:dobrý den, doma jsem potřeboval přeinstalovat windows a při odinstalaci jsem odstranil i oddíly, na kterých byl nainstalován linux..tím jsem asi smazal i zaváděcí program GRUB a nemůžu tedy dokončit instalaci windows..po spuštění pčítače se vůbec nic neděje..nevíte jak povolat původní zaváděcí program??popř. jak tento problém vyřešit??děkuji
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Tohle všechno si mohl udelat už z boot CD XP, jsme ti to i říkalijar.zima píše:nic sem špatně nedělalale už je to vyřešeno..použil jsem Hiren's Boot CD a spustil Acronis Disk Manager..změnil sem ten systémový oddíl z logického na primární a označil ho jako aktivní (předtím byl označen ten s daty - nevím, jak se to mohlo takhle překopat)..a voila..instalace bez problémů..