Jak poznám příliš přetaktovaný GPU či paměti ?

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dr Meduza »

Proc resit artefakty at tam klidne sou gdyz nejsou votravny treba jako ze je celej vobraz je invertni nebo chybi pulka sceny :-D
Teda aspon muj nazor :oops:
Máte-li zájem o levnou laserovou operaci očí, přiložte bulvy k obrazovce
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Dr Meduza píše:Proc resit artefakty at tam klidne sou gdyz nejsou votravny treba jako ze je celej vobraz je invertni nebo chybi pulka sceny :-D
Teda aspon muj nazor :oops:
Ty jsi je asi nikdy neviděl, jinak bys tohle nemohl tvrdit.
Ono většinou to začne pomalu ale končí to rozpadem obrazu.

Prostě jet na taktování, kde budou artefakty "jenom trochu" je totální blbost.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

Butch píše: Prostě jet na taktování, kde budou artefakty "jenom trochu" je totální blbost.
Naprostej souhlas.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
sket
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sket »

presne. teplota ti pude vis a vis a artefaktu bude pribivat a pribivat a v nejhorsim pripade zrusis pameti
Gigabyte EP35-DS4, C2D E8400 400FSB 3.6ghz, 2x1024MB 800MHz Geil CL4, Asus GTX260, 2x F1 640Gb Samsung, NEXUS 500W, Zalman Reserator 1 + Laing DDC 12V DDC-1 Plus (vodnik) chladi CPU a GPU,
S/pdif > Marantz Sr5002 > B&W CDM1, B&W 683, Panasonic TH-42PZ80EA
HADES
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HADES »

V žádném případě nenepřipustit artefakty k rozmnožování :) Při objevení prvního se to rozjede jako v králíkárně s 20 samci a 20 samicemi :o
Intel Core2Duo E8200 @3GHz / Gigabyte EP35-DS3 / PowerColor ATI HD 6850 1GB DDR5/ Patriot 2x2GB DDR2 800MHz 5-5-5-12 / Kingston V+ 64GB SNVP325 / Samsung Spinpoint F1 HD320HJ / WD1001FALS / WD5000AAKS / Samsung S203P / SB X-Fi X-Treme Gamer / Genius SW5.1HT / Speedlink Medusa Home / Logitech MX518 Gaming Grade / LOGITECH Deluxe 250 / Dragonlord PC-K58 / Scythe Mugen / Samsung 226BW / Windows 7 Home Premium 64bit
Kundyše
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kundyše »

Já jsem exemplární příklad tvého problému. Mám Gigabytku 8800GTS G92 a po půl hoďce hraní GOF, se mi kousne komp, přes celou obrazovku rovnoměrný artefakty v podobě vytečkovanejch stříšek a je vymalováno. Teplota jádra v tu chvíli přes 80°C. Tak jsem zkontroloval reálné a výrobcem udávané takty. Výrobce udává GPU 650MHz a paměti 970MHz a já mám GPU 702MHz a paměti 999 MHz. Celé je to zvláštní v tom, že si za to nemůžu sám, protože kartu jsem netaktoval. Takhle mi přišla z výroby :) Možná sem měl nakonec i štěstí v neštěstí, že to bylo jen o 50MHz, i když to je na chlazeni referenčním vzduchem už tak dost (Crysis a COD4 max det. 4xaa to ale dáva bez seku a artefaktu, takže tam nějáká síla asi dřímá, přesto se dost hřeje), ale taky to mohlo být o víc a pak bych se při prvním zapnutí podíval na její konec. Zajímalo by mě, zda se někdo z vás setkal s něčím podobným. Pravděpodobně jde o šlendrián ve výrobě, ale mě se tomu něják nechce věřit.
Naposledy upravil(a) Kundyše dne čtv 31. led 2008, 16:18, celkem upraveno 1 x.
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Uff, odpověď po 4 letech :)
Goldnoob team proud member!
Kundyše
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kundyše »

Thellwin píše:Uff, odpověď po 4 letech :)
Víš jak se to řiká, pozdě, ale přece 8-)
cingi
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cingi »

no zacne ti poriadne vykurovat - to co si pretaktoval a uvidis aj nejake tie chybycky a vypadky
Herkis
Redaktor PCT
Redaktor PCT

Příspěvek od Herkis »

Kundyše píše:Já jsem exemplární příklad tvého problému. Mám Gigabytku 8800GTS G92 a po půl hoďce hraní GOF, se mi kousne komp, přes celou obrazovku rovnoměrný artefakty v podobě vytečkovanejch stříšek a je vymalováno...
Mám tu samou Gigabyte 88GTS - 700Mhz core/2000MHz paměti. Vytuhne mi v MOH Airborne po několika minutách. Stačí snížit takt paměti na standardních (jako ostatní GTS) 1940MHz. Jinak jádro mi jde bez problémů na 800MHz a shadery na 2000MHz.

Přemýšlel jsem nad reklamací, ale je mi jasné, že by to pravděpodobně vyřešili změnou BIOSu, a to jsem schopen provést sám. Kromě Crysis větší než standardní výkon na mém 20" LCD (1680x1050) zatím nepotřebuji.
Sicco2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sicco2 »

jde to poznat i tak,že po spuštění hry nebo nějaké 3D aplikace se PC restartuje,nebo kousne,to že se hra spustí a objeví se artefakty je ale souhra náhod závislá na OC

Jinak třeba já když hodně zvednu takty na 8800GTX tak mi to ve hře přestane dávat zdroj a jde k čertu :(
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

To Sicco2 - to ale není přímo příčina karty a toho, že je přehnané OC za hranici, kterou GK zvládá. To, že třeba nestíhá zdroj, je podle mě jiný problém.
Sicco2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sicco2 »

Ale při taktování musíš brát v potaz oboje,jak přetaktovatelnost komponent,tak i kvalitu a výkon zdroje,to bych toho mc nenataktoval,pokud bych měl na nějaký silný stroj onl 450W
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Ale to není přílíš přetaktované GPU/paměti když to omezuje zdroj. Příliš přetaktované GPU pro mě je situace, kdy už je to omezeno skutečně jenom tím limitem na GPU a ničím jiným.
Sicco2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sicco2 »

No je fakt,že pokud by mi to přestal dávat zdroj,tak bych musel mít nataktovaný i CPU. Při samotném OC GPU se spotřeba zas až tak moc nezvedne ale u nějakého high-endu to takových 50-60W bude,třeba 8800GTX.U pamětí to ani nepůjde poznat,navýšení spotřeby.
Já to bral,pokud by se taktovalo celý PC
Kundyše
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kundyše »

Herkis píše:
Kundyše píše:Já jsem exemplární příklad tvého problému. Mám Gigabytku 8800GTS G92 a po půl hoďce hraní GOF, se mi kousne komp, přes celou obrazovku rovnoměrný artefakty v podobě vytečkovanejch stříšek a je vymalováno...
Mám tu samou Gigabyte 88GTS - 700Mhz core/2000MHz paměti. Vytuhne mi v MOH Airborne po několika minutách. Stačí snížit takt paměti na standardních (jako ostatní GTS) 1940MHz. Jinak jádro mi jde bez problémů na 800MHz a shadery na 2000MHz.

Přemýšlel jsem nad reklamací, ale je mi jasné, že by to pravděpodobně vyřešili změnou BIOSu, a to jsem schopen provést sám. Kromě Crysis větší než standardní výkon na mém 20" LCD (1680x1050) zatím nepotřebuji.
Zase odpovidam tak trochu s krizkem po funuse,sry....no kazdopadne tohle uz mi nekdo radil. Udelal sem to a nic. Porad to hazi artefakty. Jak v MOHA, tak v GOF a ted nove i v UT III. Je pravdou, ze interval se trosku prodlouzil, ale problem to v mem pripade neresi. Ja navíc používám 24", takze jedu vsecko v 1920x1200 ...teda vsecko to, co ma v menu takovy rozliseni. Jeste by me pratele zajimalo, jestli na to muze mit nejaky zasadni vliv OC CPU. Jinak pomalu ale jiste na me taky jdou myslenky na reklamaci.
Komu se nelení, tomu odcházej klouby.
Kundyše
Nováček
Nováček

S krizkem po funuse

Příspěvek od Kundyše »

Tak jsem se tim vcera zacal trochu zabival....jako proc ze to nejede poradne. A ejhle, s celkem zajimavim vysledkem. Ono to mozna nakonec nebude "TAK HORKE" s tou frekvenci pameti :-D Jak jsem totiz vcera zjistil, v menu programu ktery jsem pouzil na podtaktovani tech pameti je i softik na ovladani fanu grafiky. V tomto menu jsem zjistil natvrdo prednastavenou hodnotu 36%. Kdyz jsem otacky zvedl na 75%, tak se ozval zvuk ktery jsem opravdu jeste za tu dobu co ji mam neslysel. A to je vazne nepreslechnutelny. Takze mam pocit ze celoickou dobu, at uz v totalni zatezi, ve stredni zatezi nebo v klidu...vetracek porad frcel na natvrdo prednastavenych 36%. Jeste jsem to poradne nepotestoval, nebyl cas. Ale dneska se na to vrhnu a doufam, ze gamebli uz pobezej bez problemu. Smrt artefaktum v obrazu!!! Tak at je toto vystrahou pro vsechny komu to dela podobny veci a nahodou zavital do tohodle topicu - Zkontrolujte si vetracek, jestli se reguluje podle teploty a pripadne mu vysvetlete, ze se nemuze jen tak line otacet, kdyz na jadre je 80°C jako tomu bylo u me.
Komu se nelení, tomu odcházej klouby.
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“