DOPORUČTE 24" A VĚTŠÍ LCD

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Zamčeno
ChrastyII
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ChrastyII »

Ták Samsung 2693HM je doma :) První dojmy - úžasný monitor :) Obraz, velikost, rozlišení,... všechno...dotyková tlačítka jsou poměrně citlivá, v různých uživatelských recenzích lidi psali, že jdou ovládat ztuha,ale naopak-reagují výborně

Nádherný je design monitoru, klavírová čerň je prostě čerň, jen se to hned upatlá od pracek

Fotky:

P6190177.JPG
P6190182.JPG
Bearder
Nováček
Nováček

Příspěvek od Bearder »

to ChrastyII
hmmm
nejnovější 26" TN panel od Samsungu?
Sdílím názor že na TNko už je tahle úhlopříčka moc.

Jak se ti jeví ve hrách či filmech? Pozorovals nějaké problémy?
Vadné pixely? Jas není moc vysoký? No prostě ho pořádně prubni pls.

Zatím je ještě brzo ale snad nám tu popíšeš ještě další info na které se minimálně já těším :)
ChrastyII
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ChrastyII »

Info určitě napíšu, ale pořád ho mám jen pár hodin...na hry se mrknu zítra, konkrétně CoD 4 :)

Dneska jsem na tom koukal na díl Battlestar Galacticy (700MB rip) a kousek Matrixu a Kill Billa v HD :) Když to srovnám se svojí původní 204B, tak si troufnu říct, že černá je o řád lepší. Žádné trhání v akčních scénách, všechno jede jak má (0 vadných pixelů :) )

Trošku jsem si pohrál v OSD s ostrostí, barvama, jasem, kontrastem a tak, prostě jsem si to přizpůsobil aby mi to vyhovovalo a nemůžu si stěžovat.

Zítra napíšu dojmy z hraní
Fuzzi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fuzzi »

Bearder píše:to ChrastyII
nejnovější 26" TN panel od Samsungu?
není nejnovější Samsung SyncMaster T260 ?
CPU AMD Athlon 64 3000+ (socket 939) BOX, MB Epox 9NPA+ Ultra - nForce4 Ultra, s.939, RAM Kingston 2x1GB DDR PC400 CL2 KHX3200AK2/2G + Kingston 2x256MB DDR PC400 CL2 KHX3200AK2/512, GPU Sapphire ATI Radeon HD 3850 512MB 669/829@720/950, PCI-E, full retail, TV tuner VGA AVer TV Hybrid + FM PCI, analogový + digitální, HDD Western Digital Caviar XL WD2500KS - 250GB SATA II 16MB, DVD-R/+R LG SuperMulti GSA-4165B ATAPI OEM DualLayer černá, myš Logitech® MX™510 Performance Optical Mouse + podložka EverGlide Destrukt, KB Genius KB-21e multimediální 21 tlačítek PS/2, sluchátka KOSS SB/40, monitor LCD LG 26" W2600HP-BF, CASE Middletower ATX EuroCase 350W P4 ML Q11, OS Windows XP - Service Pack 3
ChrastyII
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ChrastyII »

Myslím, že jo, ale to už je detail :) Šel jsem do tohohle hlavně proto, že se mi líbí víc než T260 :)
Doden
Nováček
Nováček

nemáte niekto skúsenosti s týmto monitorom ?

Příspěvek od Doden »

http://www.alza.sk/SK/lcd-monitor-lg-w2 ... d93246.htm

alebo ak by ste mi vedeli odporučiť v tejto cenovej hladine lepší prosím napíšete .... a rád by som bol aj keby mi niekto napísal čo si o tom monitore myslí.... monitor chcem prevažne na hry,občas kuknúť film.

dík :)
Don#2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don#2 »

Tak panove, LG W2600HP-BF je doma.

První dojmy, naprosté nadšení.
Je to ale můj první LCD takže nemám s čím porovnávat.
Zkoušel sem na něm pár her (Mass Effect, Quake III) a nemám nejmenší výhrady.Obraz krásný, žádné rozmazání ani nic takového.
Filmy ve FullHD něco neuvěřitelného, takový obraz sem nečekal, nádherné barvy ..
Sice má jeden vadný pixel, ale jde vidět jen když se dívám tak z deseti centimetrů takže při normálním používání nijak nevadí.

Máte-li otázky, ptejte se, ale sem naprostý laik takže pokud chcete nějaké přesné testování, budete mi muset říct jak.
greybear
Nováček
Nováček

LG W2600

Příspěvek od greybear »

:don
aky je minimalny jas, da sa na to pozerat v izbe bez svetla ? niekde sa webe sa nanho stazovali ze minimalny jas je az 160cd co je strasne vela.
ak by sa ti chcelo mohol by si zmerat inputlag - pripojit na druhy vystup karty CRT mon ak ti este ostal , nastavit clone obrazovky a pustit na nej nejake presne digitralne stopky. ked potom odfotis obidva monitory postavene vedla seba, rozdiel na zobrazenych stopkach je inputlag - lcd sa oneskoruje podla typu od 5 do 60 ms. Hodnota do 20 ms u takto velkeho monu je v pohode.
i7 860, GB P55A-UD6, 2x2GB, OCZ Vertex + MatrixRAID 2x750GB WD Black , Asus GTX260, Pioneer DVR212, SB Audigy, LG W2600HP-BF, Seasonic S12 500W
Fuzzi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fuzzi »

Don#2 píše:Tak panove, LG W2600HP-BF je doma.
Sice má jeden vadný pixel, ale jde vidět jen když se dívám tak z deseti centimetrů takže při normálním používání nijak nevadí.
Já si pro nové lcd raději zajedu. přece jenom v tomhle jsem perfekcionista a když něco kupuju za velké háky, tak to musí být bez chyb, takže raději si ho nechám v obchodě předvést.
CPU AMD Athlon 64 3000+ (socket 939) BOX, MB Epox 9NPA+ Ultra - nForce4 Ultra, s.939, RAM Kingston 2x1GB DDR PC400 CL2 KHX3200AK2/2G + Kingston 2x256MB DDR PC400 CL2 KHX3200AK2/512, GPU Sapphire ATI Radeon HD 3850 512MB 669/829@720/950, PCI-E, full retail, TV tuner VGA AVer TV Hybrid + FM PCI, analogový + digitální, HDD Western Digital Caviar XL WD2500KS - 250GB SATA II 16MB, DVD-R/+R LG SuperMulti GSA-4165B ATAPI OEM DualLayer černá, myš Logitech® MX™510 Performance Optical Mouse + podložka EverGlide Destrukt, KB Genius KB-21e multimediální 21 tlačítek PS/2, sluchátka KOSS SB/40, monitor LCD LG 26" W2600HP-BF, CASE Middletower ATX EuroCase 350W P4 ML Q11, OS Windows XP - Service Pack 3
Robo779
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

LG 2600HP-BF :-(

Příspěvek od Robo779 »

Tak jsem si taky koupil LG 2600HP-BF.Monitor jsem chtel na hry a filmy...
Vcera jsem ho rozbalil a musim rict ze je to monstrum (v dobrem smyslu) je to fakt obr mel jsem l245WP-BM lg (vracel jsem ho protoze mazal) a ty dva palce jdou poznat....Je relativne tenky, ale co me uchvatilo bylo ovladani dotykem to bylo dokonale.Dalsi vec co me potesila bylo ze nemel ani jeden vadny pixel.Co se tyce barev bylo to hezke na oko (jak jsem uz drive psal ze nejsem zadny FOTOMANIK takze nekomu se barvy libit nemusi), ale pak jsem pustil test EIZO a kdyz je tam prechod napr cervene svetle az k tmave cervene tak tam jsou viditelne hodne prouzky!!! prechod neni plynuly coz je tedy spatne, ale treba u filmu jsem to nejak nepostrehnul horsi by to bylo u fotek.
Pozorovaci uhly naprosto dokonale bez deformace barev ci obrazu.Proste S-IPS to se neda upirat!!
No a tady chvala konci :-(
Pro me bylo dulezite jestli nema inputlag nebo duchy a prekmity....
1.Imputlag tento monitor ma (muj subektivni pohlet)je sice zanedbatelny, ale proste tam je.U her to jde mirne poznat.Az to nekdo zmeri tak mi da zapravdu.Kdyby to byl jenom inputlag tak bych si na nej zvyknul byl zanedbatelny.
2.Ted nevim jestli se tomu rika prekmit ci nevyrovnana odezva, ale kdyz jsem treba hral zaklinace, ktery ma bilou hlavu tak mel kolem hlavy svatozr az beda.U Crisysu pohled do svetlych mist pres stromy (nebe ...)tak byl obraz rozmazany kdyz se michalo svetlo s okolim proste svetle sceny nevypadaly hezky.
3.Duchy a mazanim obrazu tenhle monitor moc netrpi je to sice videt, ale podstatne mene nez u toho LG l245 co jsem mel minule.Tohle me mile prekvapilo (ale uz jenom na okraj ,protoze jsem vedel ze ho budu vracet)
4. ALE CO BYLA KATASTROFA tak to bylo odsviceni.To jsem male nerozdychal kdyz jsem pouzil EIZO test a kdyz je tam test kdy se ponori cely obraz do cerne tak cca 10cm od leveho horniho rohu byla zaclona jako prase ktera se tahla do 1/3 obrazu.Proste k LCD za 18K takova to vec nepatri!Urcite to musel byt spatny kus, protoze jinak by to museli vsichni vracet.Pri dnnim svetle to nebylo az tak patrne,kdyz jsem jej vracel tak kdybych nevedel ze to tam je tak bych to ani nevydel, ale za sera a tmy je to otresny pohled.
Pres inputlag bych se v klidu prenesl,mazani odrazu skoro zadne, ty prekmity uz byly horsi, ale za cas bych si asi taky zvyknul,ale mit na cerne plose mlhovy zaves tak to je neprijatelne.Takze LCD jsem dnes vratil a mrzi me to ,protoze to byl hezky monitor.Nicmene k LG uz duveru nemam.

Ted uz fakt nevim co si mam poridit na EIZO nemam takze asi to bude samsung a budu se modlit abych mel lepsi zkusenost nez s tady timto LG.
Bearder
Nováček
Nováček

Příspěvek od Bearder »

ajajaj tak to je tedy hodně špatná novina, čekal jsem až ho někdo ze zkušenějších uživatelů ohodnotí a tohle mi zničilo moje rozhodování.

Já se snad fakt zblázním a koupím 30" HP a nebo 30" Della protože ty sou v kladech právě v těhlech věcech které popsal Robo779. Problém je že mě to asi zruinuje :)

Do LG jsem vkládal všechny naděje.
Ještě počkám až podle Roba zkusí udělat test i ChrastyII a třeba se ze Samsungu který dokáže udělat jako jediný slušné a celkem i levné TN.

Don#2 dokážeš prosím prosím potvrdit Robovy poznatky?

Rozhodně moc děkuji za názory :)
LoneWolf
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LoneWolf »

Také jsem koupil LG W2600HP. Z počátku jsem byl taky nadšen... Dalo mi pár dní zkrotit nastavení monitoru (většinu softwarově, OSD je docela chudé).

Takže po pár dnech laborování bych se mohl prohlásit za spokojeného uživatele. Inpulag jsem nepozoroval. Je pravda, že jsem na něm moc her nezkusil. Ale co jsem měl možnost vyzkoušet, tak jsem byl spokojenej... bez mazání i bez inputlagu. (Zkoušel jsem IL2 Sturmovik se zapnutým V.Sync a pak byl inputlag dost znatelnej, bez V.Sync v pohodě... bez zpoždění)

Ale teď jak to napsal Robo779 ohledně toho podsvícení... totiž, vrátil jsem ho kvůli tomu samému problému!! Ten bílej závoj rušil jakoukoliv tmavější scénu.

Robo779: Kde jsi ho kupoval? Já v TS Bohemia...
Robo779
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

W2600HP

Příspěvek od Robo779 »

Jsem rad ze jsem nebyl sam, ale zaroven me to mrzi protoze to LCD se mi opravdu libilo a nad dotykovym ovladani menu jsem tekl.
Ja jsem ho kupoval v Alfe nemyslim ze to byl ten samy ptotoze jsem se pri vybalovani koukal jestli tam neni nejaky otisk prstu ci nejaka zanamka pouziti, ale vypadalo to jako by sel primo z fabriky.Prisel mi vcera kdy jsi ho vracel ty?Jinak s TS Bohemia i s Alfou mam jenom ty nejlepsi zkusenosti v TS Bohemia jsem vracel ten LG L245.

Jo a jaky mas LDC nyni?Dej mi nejaky tip protoze uz fakt nevim jakemu LCD verit
LoneWolf
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LoneWolf »

Vracel jsem ho teď v úterý. Docela mě to mrzí, protože jsem LCD vybíral přes půl roku abych se vyhnul případnému zklamání.
Teď jsem zpátky na svém 21" CRT Dell P1130. (do teď jsem si myslel, že má ucházející barvy ) :) A... jiného kandidáta na LCD nemám. Tenhle W2600HP se mi právě docela líbil. S-IPS + 26" + design za dobrou cenu.

Jen doufám, že jsme byli jediní a další už budou v pořádku. Protože z toho mého hledání žádnej jinej nevykrystalizoval :( Resp. tenhle všechny ostatní kandidáty odsunul na okraj mého zájmu. :)

Hned jak ho (ne)budu mít zpátky, tak poreferuju jak to dopadlo (oprava, novej kus nebo peníze).
Fuzzi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fuzzi »

LoneWolf píše:Vracel jsem ho teď v úterý. Docela mě to mrzí, protože jsem LCD vybíral přes půl roku abych se vyhnul případnému zklamání.
Teď jsem zpátky na svém 21" CRT Dell P1130. (do teď jsem si myslel, že má ucházející barvy ) :) A... jiného kandidáta na LCD nemám. Tenhle W2600HP se mi právě docela líbil. S-IPS + 26" + design za dobrou cenu.

Jen doufám, že jsme byli jediní a další už budou v pořádku. Protože z toho mého hledání žádnej jinej nevykrystalizoval :( Resp. tenhle všechny ostatní kandidáty odsunul na okraj mého zájmu. :)

Hned jak ho (ne)budu mít zpátky, tak poreferuju jak to dopadlo (oprava, novej kus nebo peníze).
jj každopádně dej vědět. dík
ChrastyII
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ChrastyII »

Tak jsem dneska strávil asi hodinku a půl hraním CoD4 na novém monitoru, je to boží :oops: Větší výhled do stran a všechno vypadá jak by to mělo vypadat...fakt těch peněz za tenhle monitor nemůžu ani trošičku litovat
Don#2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don#2 »

Bearder píše:
Don#2 dokážeš prosím prosím potvrdit Robovy poznatky?
Zkusil sem tez ten Eizo test.

Ohledne prechodu barev ma Robo779 pravdu.Byly jasne videt pruhy.Ale jak rika treba u filmu nepozoruju nejake problemy.

Taky u duchu a mazani obrazu souhlasim.Nic strasneho ..

Co se tyce podsviceni tak mel Robo urcite smulu na spatny kus (nebo ja na vyjimecne dobry?to asi ne), muj panel ma podsviceni v poradku (neni to dokonale, ale to snad ani nejde)

edit: to greybear: co se tyce minimalniho jasu tak sice sviti relativne dost ale ze by z toho ve tme bolely oci nebo to bylo nejakym jinym zpusobem neprijemne, to ne.
Doden
Nováček
Nováček

Re: nemáte niekto skúsenosti s týmto monitorom ?

Příspěvek od Doden »

Doden píše:http://www.alza.sk/SK/lcd-monitor-lg-w2 ... d93246.htm

alebo ak by ste mi vedeli odporučiť v tejto cenovej hladine lepší prosím napíšete .... a rád by som bol aj keby mi niekto napísal čo si o tom monitore myslí.... monitor chcem prevažne na hry,občas kuknúť film.

dík :)

poradí mi niekto pls ? :)
Jiří Mrázek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jiří Mrázek »

BudyShine píše:
Jiří Mrázek píše:Hele tak co ten SAMSUNG? Má někdo na něj nějakej ten názor?
já ho mám.je skvělej.z důvodu nedostatku času a lidí jsme zatím nestihli na ddworldu vydat recenzi snad do konce měsíce si najdeme čas a uveřejníme test.mohu jej vřele doporučit (řeč je o Samsung SyncMaster 2693HM - LCD 26" -ta druhá verze je shit)..Ke vší smůle tedka odjíždím do Skotska tak že test sám nemohu vydat.je již napsaný přes měsíc ale stále se nenašel nikdo kdo by dal naměřené výsledky do grafů atd..vše je na J.Stachovi a ten bohužel nestihá. důvod proč vzít 26" oproti 24"?? 26" stojí skoro stejně ale rozdíl ve velikosti obrazovky je brutální.mám zde ještě LG flatron 24" a ten je co se týče kvality obrazu na stejném levelu jako ten samsung..cena je podobná..ale obraz je o dost větší.. 30" moc nedoporučuji.je to již moc veliké a blbě se na tom hraje zatím co 26" je akorát ...24" mi zase připadne jako malá.
určo jdi do Samsung SyncMaster 2693HM - LCD 26" -neuděláš chybu
No nakonec u mě vyhrál desing tak jsem vzal T260, podařilo se mi to od známeho od SAMSUNGu sehat o poznání levněji. Kdyby jsi chtěl tu T260 na recenzi, řekni, půjčím ji do redakce, není problém. Stejně tam musím :lol: 1.7.08 by se měla objednávat, aby byla za lepší cenu, takže někdy po tomhle datu až :-)
LoneWolf
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LoneWolf »

Takže ohledně té reklamace LG W2600HP:

Vyjádření servisu LG k danému problému (jak popisoval Robo779) vyznělo takto: "Závada se vztahuje na vadné body, které nebyly na monitoru shledány."
Víc se z nich nedalo dostat. Vstřícnost lidí v tomto autorizovaném servisu byla opravdu... "veliká".

Odpoledne jdu tedy do TS Bohemia vyjednávat "co s tím šmejdem"
Zamčeno

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“