ATi Radeon HD4850 / HD4870 - info, testy, recenze

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Zamčeno
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

mokrejbandita píše:Tak 3-4 fps nárust v Crysis stejně nepoznáš. Na High je to hratelný parádně i ted. Ve very High to nemá smysl..Jinak paradní práce ATI to se musí uznat, silně uvažuji o 4870 do Crossu , že bych změnil značku? Ještě mi chybí fyzika... i když já prostě Radeon měl a ty ovladače..jak je to ted s Catalystama? stabilita a tak? interface se změnil? ptám se známý mám jen samý zelený :oops:
Fyzika ti ve hrách chybět nebude... co HAVOK? Podpora vývojářů je dost velká a je to pro ně zažitý
fobos
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fobos »

Wilduv Pyj píše:Obrázek

To bude foukat teply vzduch do kisny? Snad nee. :sad:
sak ten chladic je otoceny! :lol:
Mirek Koci
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirek Koci »

Meloon píše:
Wilduv Pyj píše:Obrázek

To bude foukat teply vzduch do kisny? Snad nee. :sad:
sak ten chladic je otoceny! :lol:
haha tak ted jsem se uprimne zasmal :-D :lol: :lol:
alea iacta est
Sledujte PCTuning na Facebooku a Twitteru.
Obrázek Obrázek
Wilduv Pyj
Nováček
Nováček

Příspěvek od Wilduv Pyj »

no pockej to jako bude ten chladic otoceny vrtulkou dolu k PCB?
Ze vseho nejhorsi je debatovat s volem... ktery me v PM sdelil, ze mu je 34 let... a dale se zdejsim wedenim...
P&UL
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od P&UL »

Wilduv Pyj píše:no pockej to jako bude ten chladic otoceny vrtulkou dolu k PCB?
NE
Procesor: Intel Core 2 Duo E8400 @4,0GHz, Základní deska: Asus P5Q Deluxe, Paměť: A-Data Vitesta EE 4GB (2x2GB) 800MHz+, Grafická karta: Gainward ATi Radeon HD4850 Golden Sample 512MB, Pevný disk: Western Digital Claviar 320GB AAKS, Repro: Logitech X-230, Monitor: Acer 17" LCD, Klávesnice: Genius KB-29e, Myš: Genius ERGO 300, OS: Windows Vista Home Premium 64Bit, Nejlepší hry: Parkan 2, Supreme Commander, Lineage2.
fobos
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fobos »

:lol: :lol: hehe ,ne sak , otoc si ho o 180° ako je na tom obrazku tym medenym ho osad na jadro , je to vidno podla chladenia pamati ako to bude osadene
beardie
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od beardie »

nechajte ho :lol:
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ
redsaq
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od redsaq »

Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

To vypadá, jako kdyby někdo dost amatérsky točil škorpiona doma v terárku. Ale teď vážně, chápe někdo, co to má být to cinema 2.0? Já jsem o tom četl na THG (myslím), ale vůbec jsem z toho nebyl moudrej.
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Cinema 2.0 je jen marketingovy název
  • The secret of Cinema 2.0 is the blending of highly complex and realistic graphics that traditionally are the exclusive domain of blockbuster films, with the dynamic 3D interactivity of popular video games. Before now, a typical computer-generated scene could take up to 30 hours to render each frame on CPUs. To achieve the smooth interactivity seen in today’s games, a minimum of 25 to 30 frames per second of rendering speed is needed. Based on these numbers, conventional wisdom among prominent game developers and expert computer graphics artists estimated a Cinema 2.0-like technological milestone to be up to ten years away.
http://www.amd.com/us-en/Corporate/Virt ... 30,00.html
rostaxx
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rostaxx »

:D
lukas85
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lukas85 »

Krteq píše:Cinema 2.0 je jen marketingovy název
  • The secret of Cinema 2.0 is the blending of highly complex and realistic graphics that traditionally are the exclusive domain of blockbuster films, with the dynamic 3D interactivity of popular video games. Before now, a typical computer-generated scene could take up to 30 hours to render each frame on CPUs. To achieve the smooth interactivity seen in today’s games, a minimum of 25 to 30 frames per second of rendering speed is needed. Based on these numbers, conventional wisdom among prominent game developers and expert computer graphics artists estimated a Cinema 2.0-like technological milestone to be up to ten years away.
http://www.amd.com/us-en/Corporate/Virt ... 30,00.html
A ted pro lidi kteří tak plyně nevladnou Angličtinou aby si to nepřeložily špatně.....(I když celkem rozumím co je tam psáno tak z toho nejsem moc moudrý :? )
Láska je mechanizmus jenž vymysleli bankéři aby nás donutily přečerpat účet...
Caderom
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Caderom »

Hurá ... :)
A rovnou s 1GB VRAM
Obrázek

EDIT: Asus News - http://asus.com/news_show.aspx?id=11871
Naposledy upravil(a) Caderom dne sob 21. čer 2008, 00:17, celkem upraveno 1 x.
froxic
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od froxic »

to vypada slibne, dokonce je tam i jiny chladic :)
viky58
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od viky58 »

Tak na tohle čumim jak puk

http://www.nextcomp.cz/main.aspx?CLS=PR ... _ID=253842

GIGABYTE VGA ATI Radeon HD4870 512MB
Specification Model GV-R487-512H-B Tiptop Name R4875HB GPU Radeon HD 4870 Core Clock (MHz) 750MHz Shader Clock (MHz) N/A Mem Clock (MHz) 3600MHz Mem Size (MB) 512MB Mem Bus (bit) 256bit Card Interface PCIE EXPRESS X16(PCI Express 2.0) Board Form ATX PCB Size 241*111.15mm Direct X 10.1 Pixel Pipeline N/A Stream Processor 800 Mem Type DDR5 16Mx32 Mem Package uBGA Memory(pcs) 8 D-SUB Yes(by adapter) TV-OUT S/AV DVI 2*DVI-I HDMI Yes(by adapter) HDCP Yes Fan/Heat Sink ATI Fansink Tools N/A Display Matrix CRT+TV Yes CRT+DVI Yes DVI+TV Yes DVI+TV+CRT No
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

lukas85 píše:A ted pro lidi kteří tak plyně nevladnou Angličtinou aby si to nepřeložily špatně.....(I když celkem rozumím co je tam psáno tak z toho nejsem moc moudrý :? )
Já tomu rozumím, ale na THG to nějak hrozně zamotali. Je to prostě jen marketingový název, že s tím výkonem jde dělat realistickou grafiku, nic víc to není.
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
Igoreso
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Igoreso »

mokrejbandita píše:
Krteq píše:To není... ale jako důkaz, že HD4870 bude výkonější o více jak 10% než HD4850 to poslouží dobře ;)

//jj ti turci...však to taky není ofic. recenze...
Tak 3-4 fps nárust v Crysis stejně nepoznáš. Na High je to hratelný parádně i ted. Ve very High to nemá smysl..Jinak paradní práce ATI to se musí uznat, silně uvažuji o 4870 do Crossu , že bych změnil značku? Ještě mi chybí fyzika... i když já prostě Radeon měl a ty ovladače..jak je to ted s Catalystama? stabilita a tak? interface se změnil? ptám se známý mám jen samý zelený :oops:
ovladace ATI jsou dnes lepsi nez Nvidia..
stavim nekolik kompu tejdne a mene problemu ma ted ati.. hlavne co se tyka dvou grafik v PC...
AMD Ryzen 7 5800X / 32GB DDR4 3600MHz CL16 / RX 6700 10G / SSD FireCuda 530 2TB - PCI-E 4 / TUF GAMING B550-PLUS /
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

viky58 píše:Tak na tohle čumim jak puk

Specification Model GV-R487-512H-B Tiptop Name R4875HB GPU Radeon HD 4870 Core Clock (MHz) 750MHz Shader Clock (MHz) N/A Mem Clock (MHz) 3600MHz Mem Size (MB) 512MB Mem Bus (bit) 256bit Card Interface PCIE EXPRESS X16(PCI Express 2.0) Board Form ATX PCB Size 241*111.15mm Direct X 10.1 Pixel Pipeline N/A Stream Processor 800 Mem Type DDR5 16Mx32 Mem Package uBGA Memory(pcs) 8 D-SUB Yes(by adapter) TV-OUT S/AV DVI 2*DVI-I HDMI Yes(by adapter) HDCP Yes Fan/Heat Sink ATI Fansink Tools N/A Display Matrix CRT+TV Yes CRT+DVI Yes DVI+TV Yes DVI+TV+CRT No
No sice rychlost jak prase ty paměti, ale ta velikost ramky bude na max rozlišení a detaily brzda, no jsem hoodně zvědav na testy.
Mirek Koci
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirek Koci »

Igoreso píše:
mokrejbandita píše: Tak 3-4 fps nárust v Crysis stejně nepoznáš. Na High je to hratelný parádně i ted. Ve very High to nemá smysl..Jinak paradní práce ATI to se musí uznat, silně uvažuji o 4870 do Crossu , že bych změnil značku? Ještě mi chybí fyzika... i když já prostě Radeon měl a ty ovladače..jak je to ted s Catalystama? stabilita a tak? interface se změnil? ptám se známý mám jen samý zelený :oops:
ovladace ATI jsou dnes lepsi nez Nvidia..
stavim nekolik kompu tejdne a mene problemu ma ted ati.. hlavne co se tyka dvou grafik v PC...

Díky
alea iacta est
Sledujte PCTuning na Facebooku a Twitteru.
Obrázek Obrázek
lukas85
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lukas85 »

spajdr píše:
viky58 píše:Tak na tohle čumim jak puk

No sice rychlost jak prase ty paměti, ale ta velikost ramky bude na max rozlišení a detaily brzda, no jsem hoodně zvědav na testy.
Tak si počkej na 1GB verzi a nebudeš mít problém..... :) Jsem hodně zvědavý na výkon ve velkých rozlišení s AA
Láska je mechanizmus jenž vymysleli bankéři aby nás donutily přečerpat účet...
Zamčeno

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“