MSI P35 Neo2 /-FR /-FIR (775, P35 + ICH9 /ICH9R)

Pro procesory Intel Core, Pentium, Celeron, Xeon a další.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
slaava
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od slaava »

ja se do winu normalne dostal, ale porad to psalo, jestli chci nechat stavajici nastaveni a nebo default. taky ani jedno nepomahalo, tak jsem najel primo do biosu a upravil to sam. flashoval jsem to z win.
amd 5800x3d, gigabyte x570 aorus pro, gainward rtx 4090 phantom gs, g.skill 64gb 3600mhz ddr4, corsair mp510 1gb, corsair rm750x, fractal design define 7 compact, win11pro 64bit, samsung odyssey oled g8.
WoiTa
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WoiTa »

Přidám nějaké zkušenosti s touto deskou.

Objednal jsem ji společně s 4x2GB ADATA. Ano přesně ty, se kterýma to údajně nevalí. Jaké bylo mé zděšení, když jsem zjistil, že deska má bios 1.3. Očividně už jim ji někdo vracel, dle otevřeného obalu. Ale štěstí, že jsem měl 4 moduly.
S jedním z nich totiž dokázal PC 10 sekund běžet, než se objevila dříve zmiňovaná nebo jiná chyba (těch kombinací diod jsem si prohlédl různých tak osm). Asi na desátý pokus, jsem se dostal do biosu a co jsem nezjistil. Dle SPD tikaly paměti na 1066 - takže chyba je pravděpodobně v tomto. Samozřejmě než jsem to stihl snížit PC se opět sekl a já musel čekat až vše vychladne (což v reálu dělalo 2-3s času navíc). Při dalším pokusu se mi v rychlosti povedlo shodit rychlost na 533MHz a uložit nastavení. A vida - deska už běží se všema ADatama jak má.
Po flashi na bios 1.8 jsem už na problém nenarazil, takže momentálně jedou na 800MHz 5-5-5-18.
viky58
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od viky58 »

Taky přidám do mlina :)

Tak tuhle desku sem si koupil MSI P35 Neo2 FIR , a CPU E8400 BIOS ver 1.8 , sem to poskladal a zapnul ale to co nasledoval mně krajně nasralo ! hned při butu to začalo ciklicky restartovat ! , nic nepomohlo : reset vypnout PC a ani reset biosu ! , tak sem si řikal že asi nejká nekopatibilta CPU E8400 z deskou nebo co , jelikož moje skošenosti s HW jsou takove čim vice se sním patlaš ti vic stavkuje , tak sem při těch ciklických restartech vyrval z desky za provozu napajeni 24Pin 8Pin a molex přidavně napajení ,, sem nechal desku a zdroj odpočinout a pak zapnul pc a hele parkrát piplo a naběhlo normalně a už je v provozu +- 48 hodit stable :)
Mrtvola
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mrtvola »

Ano HW se někdy chová opravdu divně. (trochu OT, ale krutá pravda)
i5 3570K, Asus P8Z77 M-Pro, Kingston HyperX XMP 1600Mhz 8GB, GB HD7870, Crucial M4 128GB, Cosmos S (díky Pejsku :-) ), Seasonic X560W
Matias
Začátečník
Začátečník

Update biosu bez winu a bez diskety.

Příspěvek od Matias »

Maňo píše:Skús ho flashnúť takto AFUD408.EXE A7345IMS.180 /P /B /N /C tak som flashoval ja z 1.4 na 1.8 a žiadny problém, ale mal som ešte vypnutú tú ochranu.
Dik Maňo dost my to pomohlo.
Přidám svojí zkušenost. Pres msi live update neslo updatnout bios protoze nemam IE, na disketu dat boot. soubory + program na flashnuti + soubor biosu se taky nevesly, takze jediny reseni soupnout to vsechno na flashdisk. Pouzil jsem program HP USB disk Storage Format Tool, vytvoril bootovaci disketu a nasledne jmenovanym programem pretahnul bootovaci soubory s diskety na flash disk + jsme tam pridal program na lfash + soubor biosu, restart, F11 -> nabootovat z flashdisku a pak uz jen radek->AFUD408.EXE A7345IMS.180 /P /B /N /C Hotovo, flash, probehnul s vypnutou ochranou boot sektoru. Snad to nekomu pomuze :)
Ati
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ati »

zdravim mám problem koupil jsem si MSI P35 FIR a mám problém se svou 8800GT .... když je v pc tak pc vubec nejede , nenabootujese a casto ani nenaskocí obraz a pc se seká i v biosu (nutnost restartovat) kdyz se me do neho podari dostat ale kdyz ju vymenim za jinou grafiku tak s jinou grafikou normalne funguje a kdyz tu 8800gt dam do jiného pc tak grafika normalne funguje . bios mám ten nejnovejsí . díky za pomoc
Konfigurace PC a výsledky v 3D Marku (staré budu aktualizovat) viz . http://atispc.wz.cz
viky58
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od viky58 »

Ati:

Do jakeho PCI-e ji strakaš ?
maš v desce daný molex ? ( ktery je pro napajeni PCI-e )
maš přidavne napejeni v GK ? ""dobře dane ""
co maš za zdroj v PC ?
Co tam maš za CPU ?
Ati
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ati »

viky58 píše:Ati:

Do jakeho PCI-e ji strakaš ?
maš v desce daný molex ? ( ktery je pro napajeni PCI-e )
maš přidavne napejeni v GK ? ""dobře dane ""
co maš za zdroj v PC ?
Co tam maš za CPU ?
-no strkám to normálně do PCIe 16x do to prvního
-extra molex v desce mám taky zapojený i ten 4pin
-procesor mám dual core E2200 2,40ghz
-jasně že mám dobře zapojený napájení v gk
a zdroj mám sice eurocase 550W ale zvládl s MSI K8N diamond SLI s 8800GT + ktomu 4 harddisky atd... a v pohodě takže zdrojem to taky nebude
Konfigurace PC a výsledky v 3D Marku (staré budu aktualizovat) viz . http://atispc.wz.cz
viky58
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od viky58 »

Ati

Maš to taktlé ??

Jinak to co popisuješ mně připada na zdroj ! (ne že nestiha ale muže být naký divný) ten samý problem sem mněl na uplně jiné sestavě ! a dělal to zdroj !
Mrtvola
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mrtvola »

Viky58 má pravdu. U neznačkových zdrojů není problém jen v tom že nedávají předepsanou watáž, ale i zpracování a životnost je tristní. Chlazení také. Stačí si potežkat zdroj NoName a nějakou lepší značku. Myslím že 1300,- za kvalitní 500W není moc....hlavně když tím pomůžeš celé sestavě. Co včera fungovalo, dnes již nemusí...kor EC.
i5 3570K, Asus P8Z77 M-Pro, Kingston HyperX XMP 1600Mhz 8GB, GB HD7870, Crucial M4 128GB, Cosmos S (díky Pejsku :-) ), Seasonic X560W
Ati
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ati »

cau no pretaktovane to nemam k tomu sem se poradne jeste ani neodstal :) jinak taky sem si myslel ze to je zdroj ale kdyz tam dam starou desku (KM8 diamond)se starym cpu (opteron 144)s ram a tu 8800GT tak to valy pretaktovany bez problemu a kdyz tam zase vratim tu novou desku (P35 fir) cpu a ram tak to jede jenom stou 8600 takze zdroj ackoliv to na nej vypada byc vyloucil .... a kamarad ma znakovej zdroj cca za 4000kč a má taky P35fir a stejnej procesor a ramky a taky mu ta 8800GT dela to sami jako me ....jeste mam moznost to zkusit dat do třetí P35 fir a podkud tam taky ta 8800GT nepojede tak ju budu asi reklamovat ale je divny ze v te me stare desce jede :evil:
Mrtvola
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mrtvola »

Zkus přetaktovat PCIe sběrnici v Bios na 101Mhz(Norma je 100). Někde lidé psali, že GF s tím mají jinak problémy (možná i 105Mhz)
Ati
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ati »

nohouby......fakt ze jo ....to je zajimavy.... :-D dal sem to na tech 105 a jedeto ....neuveritelny.... . 8-) díky moc
Mrtvola
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mrtvola »

Konečně jsem taky někomu pomohl já.
viky58
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od viky58 »

Mám dotaz : je de na tehle desce CF HD3870 ?
nebo jsou stím problemy atd ?
nebo je problém v tom že jedno PCI-x je 16x a druhé jen 4x ???

dik za odpovědi
:) :)
Naposledy upravil(a) viky58 dne úte 24. čer 2008, 01:43, celkem upraveno 2 x.
Mrtvola
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mrtvola »

Já na téhle desce provozuji CF 2xHD3870 a pohoda. Funguje bez problému. Nárůst výkonu je. Samozřejmě hra od hry. Jaký je propad oproti full CF deskám Ti neřeknu, jelikož nemám srovnání. Za týden či dva přecházím na X38 či P45, tak bych Ti napsal více, avšak testy na CF 16/4 a 8/8 a 16/16 tady někde na fóru jsou. (vychází z nich že karta ve 4x slotu jede asi na 60-70% své síly.)
viky58
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od viky58 »

Mrtvola :
prisim jak maš nastavenou desku v biosu na CF ? 4X 2X Auto ??
jake maš ovladeče na GK HD3870 CF ? na tehle desce
jaké maš ovladeče na desku ?
atd dik :)
Mrtvola
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mrtvola »

V Biose mám nastaveno pevně 4x, rychlost def.. Systém Win XP sp2. Ovladače Catalyst 8.4 (za dva týdny reinstaluji tak 8.6 jsem nezkusil). 8.5 dělaly problémy.
Ovladače k desce mám Ty co bylypřibaleny, nebylo řeba dávat jiné. Bios na desce je verze 1.8
Zapojeny mám oba můstky. Stačí ale jen jeden. (s Cat 8.3 a výše) Nezapomeň si v Catalystech vypnout A.I.....dlouho jsem nemohl kvůli tomu přijít proč se mě rozpadá obraz a naopak snižuji výkon ač by měl růst:-) Nyní vše ok.
viky58
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od viky58 »

Mrtvola : Dík sem to potřeboval jestli to mám nastavené dobře :)
viky58
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od viky58 »

Sice se už o tom tady psalo ale konkrétní popis skryteho menu v biosu desky sem nenašel ??

ví někdo ty nastaveni co jsou zač ??
dik předem :)

Edit nikdo neví ??? prosííím :)
Odpovědět

Zpět na „Socket 423, 478, 479, J a T“