ATi Radeon HD4850 / HD4870 - info, testy, recenze

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Zamčeno
skrut
Nováček
Nováček

Příspěvek od skrut »

zdravim mam dotaz, mam ati hd4850 od asusu a zmenil sem chlazeni na AC S1 bohuzel nepasoval heatsink na regulatory napeti je to tam nutny?

Na pasivu mam namontovany 12cm fan. teplota v catalystech ukazuje v iddle 40
Smeli
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Smeli »

AMD bude konkurovat 9800GTX+ tím, že dovolí partnerům přetaktované edice HD4850 :) Bude sranda ;)

http://www.tgdaily.com/content/view/38077/135/
Obrázek
Sonnyz
Nováček
Nováček

Příspěvek od Sonnyz »

Bude mi 4850 pasovat na základku MSI MS-7176, kde je PCI 16x ve verzi 1.0. Osazení procesorem P4 3,2GHz a 1GB RAM? Díky
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Wuuduu píše:Btw rada FX nebola uplne zla, a este dost dlho sa drzala celkom obstojne, sam som mal jednu pol roka doma.
Co je ještě třeba, aby grafická karta byla špatná, když nestačí, že má horší poměr cena/výkon, než konkurence, nižší kvalitu obrazu , vyšší spotřebu, horší technologický potenciál, horší podporu pro video, vyjde se zpožděním a ovladače ještě dále kvalitu obrazu omezují, aby vůbec někde nahnaly výkon?
Nejlepší moderátor ve výslužbě
blekota je boss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od blekota je boss »

Smeli
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Smeli »

no-X píše:
Wuuduu píše:Btw rada FX nebola uplne zla, a este dost dlho sa drzala celkom obstojne, sam som mal jednu pol roka doma.
Co je ještě třeba, aby grafická karta byla špatná, když nestačí, že má horší poměr cena/výkon, než konkurence, nižší kvalitu obrazu , vyšší spotřebu, horší technologický potenciál, horší podporu pro video, vyjde se zpožděním a ovladače ještě dále kvalitu obrazu omezují, aby vůbec někde nahnaly výkon?

[OT]Měla by mít před označením rudé logo ATI...[/OT]
Obrázek
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Sonnyz píše:Bude mi 4850 pasovat na základku MSI MS-7176, kde je PCI 16x ve verzi 1.0. Osazení procesorem P4 3,2GHz a 1GB RAM? Díky
Snad jo,ale CPU je neskutecnej kram navic mas zoufale malo RAM.
cmoudina
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od cmoudina »

dnes jsem nainstaloval Sapphirku 4850 a prozatím jsem spokojen, je ovšem pravda, že je hmatově "žhavá".Zatím Bioshock naplno/pouze tedy 1280x1024/, užívám si, dobrý kup.
Intel PC is back
Sonnyz
Nováček
Nováček

Příspěvek od Sonnyz »

godlike píše:
Sonnyz píše:Bude mi 4850 pasovat na základku MSI MS-7176, kde je PCI 16x ve verzi 1.0. Osazení procesorem P4 3,2GHz a 1GB RAM? Díky
Snad jo,ale CPU je neskutecnej kram navic mas zoufale malo RAM.
JJ já vím. RAM budu zvyšovat na 4GB a časem (snad ještě tento rok) vyměním CPU i základku. Snad bude pasovat.
lukas85
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lukas85 »

Sonnyz píše:
godlike píše: Snad jo,ale CPU je neskutecnej kram navic mas zoufale malo RAM.
JJ já vím. RAM budu zvyšovat na 4GB a časem (snad ještě tento rok) vyměním CPU i základku. Snad bude pasovat.
Nejsem si tak jisty ale myslím že potřebuješ apoň PCIe 16x ve verzi 1.1....Každopádně do téhle sestavy se ta karta vůbec nehodí :shock:

Tak ted jsem zjistil že ti půjde "Karta je kompatibilní s rozhraním PCI-Express 16x (verze 2.0, která je však zpětně kompatibilní s verzí 1.0)" ale tvůj pc jí vůbec nevyužije.Procesor jí bude brzdit pořád a ten 1GB snad ješte víc dokup si ted aspon jeste 1GB....
Naposledy upravil(a) lukas85 dne úte 24. čer 2008, 22:48, celkem upraveno 1 x.
Láska je mechanizmus jenž vymysleli bankéři aby nás donutily přečerpat účet...
Dirty
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dirty »

Zdravim. Tak jsem dnes také konečně zapojoval 2x 4850tky. Ale zajímalo by mě jak má být zapojen CF můstek. Já ted mám zapojené oba 2 nápisy FIRE k sobě. Je to správně? NEbo má být jen 1? :-D Mám v tom bordel.
So Say We All!
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Dirty píše:Zdravim. Tak jsem dnes také konečně zapojoval 2x 4850tky. Ale zajímalo by mě jak má být zapojen CF můstek. Já ted mám zapojené oba 2 nápisy FIRE k sobě. Je to správně? NEbo má být jen 1? :-D Mám v tom bordel.
Stačí jen jeden...dva v tom dělají akorát bordel...na orientaci nezáleží
Sonnyz
Nováček
Nováček

Příspěvek od Sonnyz »

lukas85 píše:
Sonnyz píše: JJ já vím. RAM budu zvyšovat na 4GB a časem (snad ještě tento rok) vyměním CPU i základku. Snad bude pasovat.
Nejsem si tak jisty ale myslím že potřebuješ apoň PCIe 16x ve verzi 1.1....Každopádně do téhle sestavy se ta karta vůbec nehodí :shock:

Tak ted jsem zjistil že ti půjde "Karta je kompatibilní s rozhraním PCI-Express 16x (verze 2.0, která je však zpětně kompatibilní s verzí 1.0)" ale tvůj pc jí vůbec nevyužije.Procesor jí bude brzdit pořád a ten 1GB snad ješte víc dokup si ted aspon jeste 1GB....
Jn je mi jasný, že to bude brzdit, ale bude to určitě dávat lepší výkon jak 6600GT.
lukas85
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lukas85 »

Sonnyz píše: Jn je mi jasný, že to bude brzdit, ale bude to určitě dávat lepší výkon jak 6600GT.
Slib že si koupíš 1GB paměti navíc spolu s grafikou 400 navíc za paměti už snad neublíží...Trochu nataktuj procesor a poznáš rozdíl.V současné situaci si myslím že moc ne ten procesor vem čert ale jen 1GB to je málo snad ja jakoukoliv novou hru...
Láska je mechanizmus jenž vymysleli bankéři aby nás donutily přečerpat účet...
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Něco podobného se řešilo i vtomto threadu akorát se jednalo o HD3850/3870: http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?t=123341

PCI-SIG v tom mají sami trochu "bordel"...
  • "PCIe 2.0 is backward and forward compatible with PCIe v1.x. Graphic cards and motherboards designed for v2.0 will be able to work with v1.1 and v1.0, and vice versa. In some rare cases it is possible that a PCI-E 2.0 card will not work correctly on a PCI-E 1.0a slot. This is only limited to certain video cards."
Každopádně Hostmirovi vypůjčená HD3850 (PCI-E 2.0) v PCI-E 1.0 slotu běžela :wink:
Sonnyz
Nováček
Nováček

Příspěvek od Sonnyz »

lukas85 píše:
Sonnyz píše: Jn je mi jasný, že to bude brzdit, ale bude to určitě dávat lepší výkon jak 6600GT.
Slib že si koupíš 1GB paměti navíc spolu s grafikou 400 navíc za paměti už snad neublíží...Trochu nataktuj procesor a poznáš rozdíl.V současné situaci si myslím že moc ne ten procesor vem čert ale jen 1GB to je málo snad ja jakoukoliv novou hru...
JJ plánuji koupit 2x2GB 800 MHz, ale doufám, že mi pojedou, když deska podporuje jen 667 MHz. Samozřejmě za předpokladu, že pojedou pomaleji. Základku + CPU ještě snad ke konci roku. Taktovat jsem CPU zkoušel, ale když zvýším takt FSB přes 220MHz tak se mi při startování vypne komp. Tak se dostanu na maximálně 3520 MHz. Jinak díky za rady
Zub
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Zub »

cmoudina píše:dnes jsem nainstaloval Sapphirku 4850 a prozatím jsem spokojen, je ovšem pravda, že je hmatově "žhavá".Zatím Bioshock naplno/pouze tedy 1280x1024/, užívám si, dobrý kup.
bioshock mi jde krasne v 1280*1024 i na 3870 , zkus neco jinyho.. :)
me v tomto rozliseni de vsechno na max detaily taky, obavam se ze na tohle rozliseni mi moje hd 3870 vydrzi minimalne do konce roku :)
zaco fakt dekuju vyvojarum her ze nedokazou vyrobit nic narocnejsiho krom zpackanyho crysis ale to me nebavi
axloth
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od axloth »

Jen tak ciste ze zajimavosti: kdy se asi daji cekat 45nm shrinky?
DukeNukemCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od DukeNukemCZ »

axloth píše:Jen tak ciste ze zajimavosti: kdy se asi daji cekat 45nm shrinky?
to uz asi bude rovnou r800 nebo?
3D Prophet 9700 Pro-X700Pro -X1600XT-X1950 XTX -2600XT-HD 3870X2-HD 4870X2-HD5670-HD6670-HD7770*-HD6870*-R9 290X
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Mě šlape Bioshock,Mass Effect, no prakticky všechny UE3.0 hry na maximum v 1280*1024 i na X1900xtx, to samý třeba Witcher, takže v tomhle to fakt nemá cenu testovat : ).Jediná hra z poslední doby kde jsem musel omezovat detaily bylo Crysis, který šlapalo na mix medium a high, 25-35 fps...

A mě ta 4850 TAK LÁKÁ! Ale prostě mi přijde, že jí absolutně nepotřebuju - aspoň dokud nedokoupim 24" monitor...

Nebo dokud nevyjde Alan Wake s požadavkem na DX 10 a visty.
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck

If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
Zamčeno

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“