ATi Radeon HD4850 / HD4870 - info, testy, recenze
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- skrut
- Nováček

-
- Smeli
- Začátečník

-
AMD bude konkurovat 9800GTX+ tím, že dovolí partnerům přetaktované edice HD4850
Bude sranda 
http://www.tgdaily.com/content/view/38077/135/
http://www.tgdaily.com/content/view/38077/135/
- Sonnyz
- Nováček

-
- no-X
- Středně pokročilý

Co je ještě třeba, aby grafická karta byla špatná, když nestačí, že má horší poměr cena/výkon, než konkurence, nižší kvalitu obrazu , vyšší spotřebu, horší technologický potenciál, horší podporu pro video, vyjde se zpožděním a ovladače ještě dále kvalitu obrazu omezují, aby vůbec někde nahnaly výkon?Wuuduu píše:Btw rada FX nebola uplne zla, a este dost dlho sa drzala celkom obstojne, sam som mal jednu pol roka doma.
Nejlepší moderátor ve výslužbě
- blekota je boss
- Začátečník

anglicka verze expreview recenze:
http://en.expreview.com/2008/06/24/firs ... d-hd-4850/
http://en.expreview.com/2008/06/24/firs ... d-hd-4850/
- Smeli
- Začátečník

-
no-X píše:Co je ještě třeba, aby grafická karta byla špatná, když nestačí, že má horší poměr cena/výkon, než konkurence, nižší kvalitu obrazu , vyšší spotřebu, horší technologický potenciál, horší podporu pro video, vyjde se zpožděním a ovladače ještě dále kvalitu obrazu omezují, aby vůbec někde nahnaly výkon?Wuuduu píše:Btw rada FX nebola uplne zla, a este dost dlho sa drzala celkom obstojne, sam som mal jednu pol roka doma.
[OT]Měla by mít před označením rudé logo ATI...[/OT]
- godlike
- Středně pokročilý

-
- cmoudina
- Začátečník

- Sonnyz
- Nováček

-
JJ já vím. RAM budu zvyšovat na 4GB a časem (snad ještě tento rok) vyměním CPU i základku. Snad bude pasovat.godlike píše:Snad jo,ale CPU je neskutecnej kram navic mas zoufale malo RAM.Sonnyz píše:Bude mi 4850 pasovat na základku MSI MS-7176, kde je PCI 16x ve verzi 1.0. Osazení procesorem P4 3,2GHz a 1GB RAM? Díky
- lukas85
- Začátečník

Nejsem si tak jisty ale myslím že potřebuješ apoň PCIe 16x ve verzi 1.1....Každopádně do téhle sestavy se ta karta vůbec nehodíSonnyz píše:JJ já vím. RAM budu zvyšovat na 4GB a časem (snad ještě tento rok) vyměním CPU i základku. Snad bude pasovat.godlike píše: Snad jo,ale CPU je neskutecnej kram navic mas zoufale malo RAM.
Tak ted jsem zjistil že ti půjde "Karta je kompatibilní s rozhraním PCI-Express 16x (verze 2.0, která je však zpětně kompatibilní s verzí 1.0)" ale tvůj pc jí vůbec nevyužije.Procesor jí bude brzdit pořád a ten 1GB snad ješte víc dokup si ted aspon jeste 1GB....
Naposledy upravil(a) lukas85 dne úte 24. čer 2008, 22:48, celkem upraveno 1 x.
Láska je mechanizmus jenž vymysleli bankéři aby nás donutily přečerpat účet...
- Dirty
- Začátečník

- Krteq
- Středně pokročilý

-
- Sonnyz
- Nováček

-
Jn je mi jasný, že to bude brzdit, ale bude to určitě dávat lepší výkon jak 6600GT.lukas85 píše:Nejsem si tak jisty ale myslím že potřebuješ apoň PCIe 16x ve verzi 1.1....Každopádně do téhle sestavy se ta karta vůbec nehodíSonnyz píše: JJ já vím. RAM budu zvyšovat na 4GB a časem (snad ještě tento rok) vyměním CPU i základku. Snad bude pasovat.
Tak ted jsem zjistil že ti půjde "Karta je kompatibilní s rozhraním PCI-Express 16x (verze 2.0, která je však zpětně kompatibilní s verzí 1.0)" ale tvůj pc jí vůbec nevyužije.Procesor jí bude brzdit pořád a ten 1GB snad ješte víc dokup si ted aspon jeste 1GB....
- lukas85
- Začátečník

Slib že si koupíš 1GB paměti navíc spolu s grafikou 400 navíc za paměti už snad neublíží...Trochu nataktuj procesor a poznáš rozdíl.V současné situaci si myslím že moc ne ten procesor vem čert ale jen 1GB to je málo snad ja jakoukoliv novou hru...Sonnyz píše: Jn je mi jasný, že to bude brzdit, ale bude to určitě dávat lepší výkon jak 6600GT.
Láska je mechanizmus jenž vymysleli bankéři aby nás donutily přečerpat účet...
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Něco podobného se řešilo i vtomto threadu akorát se jednalo o HD3850/3870: http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?t=123341Sonnyz píše:Bude mi 4850 pasovat na základku MSI MS-7176, kde je PCI 16x ve verzi 1.0. Osazení procesorem P4 3,2GHz a 1GB RAM? Díky
PCI-SIG v tom mají sami trochu "bordel"...
- "PCIe 2.0 is backward and forward compatible with PCIe v1.x. Graphic cards and motherboards designed for v2.0 will be able to work with v1.1 and v1.0, and vice versa. In some rare cases it is possible that a PCI-E 2.0 card will not work correctly on a PCI-E 1.0a slot. This is only limited to certain video cards."
- Sonnyz
- Nováček

-
JJ plánuji koupit 2x2GB 800 MHz, ale doufám, že mi pojedou, když deska podporuje jen 667 MHz. Samozřejmě za předpokladu, že pojedou pomaleji. Základku + CPU ještě snad ke konci roku. Taktovat jsem CPU zkoušel, ale když zvýším takt FSB přes 220MHz tak se mi při startování vypne komp. Tak se dostanu na maximálně 3520 MHz. Jinak díky za radylukas85 píše:Slib že si koupíš 1GB paměti navíc spolu s grafikou 400 navíc za paměti už snad neublíží...Trochu nataktuj procesor a poznáš rozdíl.V současné situaci si myslím že moc ne ten procesor vem čert ale jen 1GB to je málo snad ja jakoukoliv novou hru...Sonnyz píše: Jn je mi jasný, že to bude brzdit, ale bude to určitě dávat lepší výkon jak 6600GT.
- Zub
- Začátečník

-
bioshock mi jde krasne v 1280*1024 i na 3870 , zkus neco jinyho..cmoudina píše:dnes jsem nainstaloval Sapphirku 4850 a prozatím jsem spokojen, je ovšem pravda, že je hmatově "žhavá".Zatím Bioshock naplno/pouze tedy 1280x1024/, užívám si, dobrý kup.
me v tomto rozliseni de vsechno na max detaily taky, obavam se ze na tohle rozliseni mi moje hd 3870 vydrzi minimalne do konce roku
zaco fakt dekuju vyvojarum her ze nedokazou vyrobit nic narocnejsiho krom zpackanyho crysis ale to me nebavi
- axloth
- Začátečník

-
- DukeNukemCZ
- Začátečník

-
- Paul
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Mě šlape Bioshock,Mass Effect, no prakticky všechny UE3.0 hry na maximum v 1280*1024 i na X1900xtx, to samý třeba Witcher, takže v tomhle to fakt nemá cenu testovat : ).Jediná hra z poslední doby kde jsem musel omezovat detaily bylo Crysis, který šlapalo na mix medium a high, 25-35 fps...
A mě ta 4850 TAK LÁKÁ! Ale prostě mi přijde, že jí absolutně nepotřebuju - aspoň dokud nedokoupim 24" monitor...
Nebo dokud nevyjde Alan Wake s požadavkem na DX 10 a visty.
A mě ta 4850 TAK LÁKÁ! Ale prostě mi přijde, že jí absolutně nepotřebuju - aspoň dokud nedokoupim 24" monitor...
Nebo dokud nevyjde Alan Wake s požadavkem na DX 10 a visty.
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck
If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.