Problém - WD Caviar XL WD4000AAKB - 400GB ATA 16MB

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

PanP
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Problém - WD Caviar XL WD4000AAKB - 400GB ATA 16MB

Příspěvek od PanP »

Zdravím. Mám problém s výše uvedeným diskem, takovej jsem ještě neřešil. V systému i biosu se mi zobrazuje, nicméně s ním nemůžu pracovat, nedostanu se na něj. Kde by mohl být problém? Mám podezření na špatnej kabel.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

zobrazuje se ve Správci disků ve windows? nejspíš, jako v 99% případů to je nevytvořeným oddílem
ignorelist: kremrole a dezoláti
PanP
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PanP »

zombux píše:zobrazuje se ve Správci disků ve windows? nejspíš, jako v 99% případů to je nevytvořeným oddílem
zobrazuje se mi i ve správci disků, ale jako úplně plný, což v reálu není pravda.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

udělej screenshot toho disku ve správci oddílů
PanP
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PanP »

Obrázek
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Jsou na tom disku nejaky data treba ve filesystemu, kterej win neumí ?
(abys o neco neprisel)
Pokud ne, tak proste zruš vše co tam je a vytvoř znova...
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

PanP
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PanP »

jsou tam jen data typu filmy, hudba, fotky apod. Je mi jasné, že jedním ze způsobů to bude všechno smáznout, ale já bych o to nerad přišel :)
PanP
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PanP »

Nikdo nic? Není divný, že z ničehonic mi to nedovolí se tam dostat? Přeci jen tak oddíl nezmizí...
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Zkus si s tim pohrat pomoci Acronis DiskDirector nebo PowerQuest Partition Magic.

Kdyz nic jinyho, tak ti Acronis mozna dovoli se k datum dostat a nakopirovat jinam.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

já bych byl opatrnej s jakýmkoli vrtáním se v oddílech. zkoušels ten disk v jiným PC?
PanP
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PanP »

zombux píše:já bych byl opatrnej s jakýmkoli vrtáním se v oddílech. zkoušels ten disk v jiným PC?
to ještě ne neb nemám kde :-D Hlavně teď koupím jinej kabel k diskům, pač ten blbnul...ale že by to takhle trvale vypadlo, to nechápu...a když to nepomůže pak si najdu kamaráda a dám to k němu :)

edit : jsem myslel, jestli na tom obrázku ze Správce není něco podezřelého, já tomu nerozumim.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

určitě, než do toho vrtat nějakým softem a riskovat totální ztrátu dat, radši to ještě někde zkus. kabelem to podle mě nebude, když na tom je něco vidět, ale zkusit to můžeš
PanP
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PanP »

zombux píše:určitě, než do toho vrtat nějakým softem a riskovat totální ztrátu dat, radši to ještě někde zkus. kabelem to podle mě nebude, když na tom je něco vidět, ale zkusit to můžeš
no, Partition jsem už zkoušel, ale to mi ukáže v podstatě to samý co Správce a nějaké hledání chyb nefunguje. Vyzkoušim to...
Mossad
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mossad »

hm pokud to ja chapu dobre mas tam proste partisn cele kapacity disku a ten se twari free... minus tech 8 a 1 MB, takze nebyl na tom nakej multiboot nebo neco? nawic se zda ze to je svetle modry coz by mela bejt jen logicka jednotka, taky se zda ze to ma i prirazene pismeno I: takze ten disk ve win vidis ale nejde ho nacist?

..PC::Asus P8Z77-I Dx :: G2130 :: 8GB :: WD 0.32TB :: WD 1TB :: Intel HD :: Eizo 2333BK ::
DTR::Asus G73jh :: i7 720 :: 8GB :: SSD 0.064TB :: SGH 0.5TB :: Mobility HD 5870 ::

Gygabite - ©Hlupak
PanP
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PanP »

Mossad píše:hm pokud to ja chapu dobre mas tam proste partisn cele kapacity disku a ten se twari free... minus tech 8 a 1 MB, takze nebyl na tom nakej multiboot nebo neco? nawic se zda ze to je svetle modry coz by mela bejt jen logicka jednotka, taky se zda ze to ma i prirazene pismeno I: takze ten disk ve win vidis ale nejde ho nacist?
přesně tak, vidím ho, ale nemůžu se na něj dostat...vypadá jako plnej, ale je tam cca 2 giga volnýho místa. Když na něj kliknu třeba v Tento počítač, tak se nezobrazí žádný detaily, v TC to hodí hlášku, jako když v mechanice není cd, že tam není...no tak vážně nevim.
PanP
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PanP »

Tak jsem zkoušel vyměnit kabel a nic :sad: Když dám vlastnosti disku, tak se tam ukáže systém souborů RAW? A to je co? :-D
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

to znamená nenaformátovaná data. tak mě napadá, není ten disk nějak šifrovanej?
PanP
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PanP »

zombux píše:to znamená nenaformátovaná data. tak mě napadá, není ten disk nějak šifrovanej?
mám ho rok a už na začátku jsem tam sypal jen filmy, muziky, obrázky, fotky, žádnej systém, žádný šifry :? Kopíroval jsem mp3trojky do ipodu a najednou to nešlo kopírovat...no a pak už tohle..vážně netušim...může to dělat systém, že bych třeba reinstal?
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

systémem to nebude, nejspíš se při přenosu dat něco podělalo. poslední dobou čtu hodně problémů s ipodem, nejspíš je na vině ten software co k tomu dávají. jak říkám, zkus to v jiným PC a budeš vidět na čem jsi.
PanP
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PanP »

tak v jiným kompu to vyzkouším bohužel (pro mě) až o víkendu, jen tak hodím screen z Partition Magicu, jestli se někdo vyzná...
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“