Problém - WD Caviar XL WD4000AAKB - 400GB ATA 16MB
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
To vypada na poskozeny MBR. Jedina sance je fakt se na ten disk podivat pres PQM nebo ADD, data zkopirovat jinam a disk znova naformatovat.
Nejbezpecnejsi zpusob. Pak muzes experimentovat s pokusem o opravu.
Mozna by stacilo ten disk zvetsit o to nevyuzite misto, to by mozna MBR obnovilo. Ale bez zaruky.
Jina moznost, jak z toho dada dostat me nenapada a pokud se to MBR , tak mas stesti ze ty data tam snad jsou a v jinym pc bude situace stejna.
Btw. mel si ten disk uplne plnej (krom 7 MB)? Jestli ne, tak sou ty data uz asi nenavratne pryc.
Mozna by stacilo ten disk zvetsit o to nevyuzite misto, to by mozna MBR obnovilo. Ale bez zaruky.
Jina moznost, jak z toho dada dostat me nenapada a pokud se to MBR , tak mas stesti ze ty data tam snad jsou a v jinym pc bude situace stejna.
Btw. mel si ten disk uplne plnej (krom 7 MB)? Jestli ne, tak sou ty data uz asi nenavratne pryc.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
- PanP
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
tak v PQM se moc neorientuju, ale ty možnosti, co tam jsou - defrag, hledat chyby apod. tak to nelze provést. Takže na data se nemám jak dostat, nebo to neumimLiveBomb píše:To vypada na poskozeny MBR. Jedina sance je fakt se na ten disk podivat pres PQM nebo ADD, data zkopirovat jinam a disk znova naformatovat.
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Zkus ten Acronis Disk Direcor, PQM pod Vistama nefunguje nak moc spolehlive.
ADD ma v sobe Disk Recovery Expert, ale nejdriv bych zkusit pustit ten ADD, kliknout na disk pravym a zvolit "explore", pri troste stesi se k datum dostanes budes je moc vykopirovat jinam.
ADD ma v sobe Disk Recovery Expert, ale nejdriv bych zkusit pustit ten ADD, kliknout na disk pravym a zvolit "explore", pri troste stesi se k datum dostanes budes je moc vykopirovat jinam.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
- PanP
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Visty naštěstí nemám
Pouze skin....
Tak jsem to zkoušel, jediný, co se tam nově objevilo je systém souborů NTFS...jinak s tím nejde dělat naprosto nic...ani prozkoumat.
edit : Tak jsem zkoušel i Recovery Expert a nic se nevydolovalo. Nevím, co v tom ještě vyzkoušet. Mám to ještě zkusit v jinym pc? Reinstal asi taky nepomůže že?
Tak jsem to zkoušel, jediný, co se tam nově objevilo je systém souborů NTFS...jinak s tím nejde dělat naprosto nic...ani prozkoumat.
edit : Tak jsem zkoušel i Recovery Expert a nic se nevydolovalo. Nevím, co v tom ještě vyzkoušet. Mám to ještě zkusit v jinym pc? Reinstal asi taky nepomůže že?
- PanP
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
mám tu nějakou radu od člověka, prolouskejte se těma chybama...nevíte o jakým softy jde? Čím více dostupné, tím lépe..
Jinak z 90% pokud disk neni mrtvi a presto se doneho nemuzes dostat a system ti hlasi ze je spatni oddil nebo je potreba format je to tim ze mas v haji alokacni tabulku ... to ale neznamena ze mas stracene soubory ... existuje soft ktery ti tu tabulku opravi a muzes z dyskem pracovat znova (draze placenej soft a zatim sem nenasel zadnej co by se dal cracknout) ... nebo ti naskenuje dysk a vytvori ti "vyrtualni" vlastni tabulku a pak muzes zachranovat soubory co ti to najde (natohle to chce kvalitni soft ... hleda to totiz i smazane nebo prepsane soubory takze je tam toho kvanta ... u lepsich softu si muzes nastavit priority ze ti to nehleda neuplne soubory nebo fragmenty)
- zombux
- Odborník PCT

- PanP
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- PanP
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele: