HD4850/4870 chlazení

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
Sicco2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sicco2 »

ne že "prý" ale chladí,navíc tolik neváží a stojí polovičku :)
S Thermalright HR-03 GT teploty kolem 52,podle jednoho zahranicniho fora a teploty s AC S1 do 43,vče s 1x120mm fanem :)
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

hlavne s S1 neni problem tu kartu uchladit pasivne do 60-70°C zalezi na pruvanu ve skrini :)
sid
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sid »

na SWH svého času testovali na HD3870, a AC nebylo lepší, na druhou stranu je ten test trochu skromný
http://www.svethardware.cz/art_doc-7209 ... A8C87.html
nWm
Nováček
Nováček

Příspěvek od nWm »

Tak jsem prolezl všechny možný chladiče a ještě jsem našel http://www.tntrade.cz/shop/index.php/de ... n-ttc-cvs1 . Klidně bych za to ty dvě stovky dal, ale mnohem víc se mi líbí ten ZALMAN ZM-VHS1 a líbí se mi tak, že asi nebudu řešit nějaký díry a prostě ho tam přilepim a bude 8-)
PC: ASRock P45TS; E6300@2,55Ghz+Zalman CNP9700 Led; 4GB DDR3; ATI Sapphire HD4850; Thermaltake 520W PST; Thermaltake Soprano
HTPC: Abit IP35 Pro; E2140@3Ghz (FSB1333)+Zalman CNP9500 Led; 4GB A-Data 800Mhz EE+; HD2400Pro; Fortron 350W;A-Data 32GB SSD S592; WD5000AAKS; SilverStone GD01S-MXR
danikd
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od danikd »

nWm píše:Tak jsem prolezl všechny možný chladiče a ještě jsem našel http://www.tntrade.cz/shop/index.php/de ... n-ttc-cvs1 . Klidně bych za to ty dvě stovky dal, ale mnohem víc se mi líbí ten ZALMAN ZM-VHS1 a líbí se mi tak, že asi nebudu řešit nějaký díry a prostě ho tam přilepim a bude 8-)
Me kamos ze stareho chladice vyrezal todle ...
Obrázek
Ze zadu vrtnu presne ty diry s rozteci 81mm a prisroubuji na ty regulatory. Budu to jeste krapet ofukovat. jen nevim jestli by nebylo lepsi
ty zebra roztahnout a nebo nejlepe z boku do nich vyvrtat hodne jemnych direk ... Myslite ze ty dirku pomohou prutoku a prenosu tepla do vzduchu ?

Edit : Sirka je 9mm a delka 10cm, pripadne ho zkratim a nebo necham vycuhovat nad kartu ...
Dirty
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dirty »

Myslíte že bude k sehnání zvlášt chladič na regulátory a napájecí obvody viz.http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... &Itemid=67

Zdá se mi že by mohl odpovídat referenčním roztečím, a rozměrům.
So Say We All!
nWm
Nováček
Nováček

Příspěvek od nWm »

Já si právě myslím, že nikdy žádný takový chladič nepřijde :x A i kdyby, tak už bude pozdě, jedině by věděli, že bude i na další generace
PC: ASRock P45TS; E6300@2,55Ghz+Zalman CNP9700 Led; 4GB DDR3; ATI Sapphire HD4850; Thermaltake 520W PST; Thermaltake Soprano
HTPC: Abit IP35 Pro; E2140@3Ghz (FSB1333)+Zalman CNP9500 Led; 4GB A-Data 800Mhz EE+; HD2400Pro; Fortron 350W;A-Data 32GB SSD S592; WD5000AAKS; SilverStone GD01S-MXR
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

chladic si udelam sam v tom neni problem starejch pasivu se mi vali v praci mraky jenom to nekdo musi narezat :)
danikd
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od danikd »

Stratos píše:chladic si udelam sam v tom neni problem starejch pasivu se mi vali v praci mraky jenom to nekdo musi narezat :)
Pravda pravda, me to sice dalo praci sehnat, je potreba alespon o delce 8cm, nasel jsem stary AC z R9800Pro, tak jsem ho nechal fiknout :)
Sicco2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sicco2 »

chceto trochu nápad a trochu zručnosti a za hod'ku je pasivek na míru na světě 8-)
Drummer_CZ
Nováček
Nováček

Příspěvek od Drummer_CZ »

Tak jsem dneska osadil mé dvě HD4870 Accelerem S1. Spekuloval jsem jak nasadit pasiv na ty regulátory napětí a nakonec jsem to vyřešil jednoduše.
Rozebral jsem origo chladič tak, že jsem sundal ten plastový obal, chlazení na jádro a větrák. Samotnou kovovou konstrukci jsem dal zpět na kartu - takže chladí paměti a regulátory jako v originále. Na takové ty plastové nádhery ( cívky ?? ) co koukají skrze otvor v masivu chlazení jsem přilepil pasivy a na konec montnul Accelero na jádro.
Mám otevřenou bočnici a z boku obě karty ofukuji jedním 12cm Thermaltakem. S ohledem na dnešních 30°C venku jsou teploty v ouklendu IDLE 46°; LOAD max 59°.
Apple Mac Studio 2022, procesor M1 Ultra / 64GB / 20CPU / 48GPU / 1TB
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

Drummer_CZ píše:Tak jsem dneska osadil mé dvě HD4870 Accelerem S1. Spekuloval jsem jak nasadit pasiv na ty regulátory napětí a nakonec jsem to vyřešil jednoduše.
Rozebral jsem origo chladič tak, že jsem sundal ten plastový obal, chlazení na jádro a větrák. Samotnou kovovou konstrukci jsem dal zpět na kartu - takže chladí paměti a regulátory jako v originále. Na takové ty plastové nádhery ( cívky ?? ) co koukají skrze otvor v masivu chlazení jsem přilepil pasivy a na konec montnul Accelero na jádro.
Mám otevřenou bočnici a z boku obě karty ofukuji jedním 12cm Thermaltakem. S ohledem na dnešních 30°C venku jsou teploty v ouklendu IDLE 46°; LOAD max 59°.
krasny teploty tohle sem chtel vedet. :) ja cekam na 2xHD4870 2x1GB verzi :)
Sicco2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sicco2 »

já tyjo mevim,jestli Everest ukazuje správně,protiže mi hlásí,že mám na pasivkách 86 stupnu,coz si myslim že je blbost,vzhledem k tomu,že je nad nim na S1 větrák,nevíte,jestli je už nějaký Everest co ukazuje teploty GPU,GPU diody,VRAM a GPU okolí jako u starých grafik?
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Možná budu trochu mimo, ale mám vodníka a jelikož chci v nejbližší době koupit HD4870 tak jsem se poohlídl po nějakých slušných waterblocích a narazil jsem na tento FullCover blok od EKwaters.
Obrázek
Mám od nich FC na HD3870 a nemůžu si ho vynachválit. Co na něj říkate?
Jediné co mě odrazuje je zatím ta nehorázná cena 2 321,- Kč s DPH :(

http://www.alphacool.cz/produkt/EK_Wate ... ml?arg1=01
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

S tou cenou nic neuděláš ani kdyby ses na hlavu postavil, ale chladí dobře, to je fakt :)
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Takže myslíš, že do něj mám jít? Tohle je stejně asi moje poslední investice do upgradu PC společně s koupením HD4870...mám uplně jiný starosti a hlavně věci do kterých cpát svoje "těžce" vydělaný peníze (hypotéka atd. :()
sid
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sid »

ta cena za FullWB EK je opravdu vysoká, myšleno v poměru k ceně grafiky a navíc když EK je prodává na 80 éček
možná můžeš popřemýšlet i o varinatě klasický blok jen na GPU a na paměti/ regulátory hodit ten základ ze stock chladiče podle návodu Drummer_CZ
tohle mi přijde jako docela elegantní řešení
danikd
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od danikd »

Drummer_CZ píše:Tak jsem dneska osadil mé dvě HD4870 Accelerem S1. Spekuloval jsem jak nasadit pasiv na ty regulátory napětí a nakonec jsem to vyřešil jednoduše.
Postni sem pls nejake foto. at mame predstavu jhak to vapada ...Diky
Drummer_CZ
Nováček
Nováček

Příspěvek od Drummer_CZ »

danikd píše:
Drummer_CZ píše:Tak jsem dneska osadil mé dvě HD4870 Accelerem S1. .........
Postni sem pls nejake foto. at mame predstavu jhak to vapada ...Diky
Rád by jsem ukázal foto, ale mám dosti těsnou skřín na délku a před dvěma týdny jsem si při instalaci grafáren ( tehdy ještě 4850 ) urazil jeden kondenzátor na 3 dni staré základovce ( opravdu debilně umístěná součástka přímo v místě, kde zasunuješ patku grafiky za desku - hov..a návrháři od Gigabyte + moje olšové ruce = smrtelný koktejl ). Naštěstí se mi ho tam podařilo napájet zpět, ale byl to porod.

Při předělání 4870tek jsem neměl při ruce digiťák ( má ho žena na chalupě ) a tak jsem foto neudělal.

Jen představa, že tu kartu budu opět rvát ven, mě děsí - je to jak ježek v kleci ...
Omlouvám se, ale fotka bohužel nebude.
Apple Mac Studio 2022, procesor M1 Ultra / 64GB / 20CPU / 48GPU / 1TB
danikd
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od danikd »

Drummer_CZ píše:
danikd píše: Postni sem pls nejake foto. at mame predstavu jhak to vapada ...Diky
Rád by jsem ukázal foto, ale mám dosti těsnou skřín na délku a před dvěma týdny jsem si při instalaci grafáren ( tehdy ještě 4850 ) urazil jeden kondenzátor na 3 dni staré základovce ( opravdu debilně umístěná součástka přímo v místě, kde zasunuješ patku grafiky za desku - hov..a návrháři od Gigabyte + moje olšové ruce = smrtelný koktejl ). Naštěstí se mi ho tam podařilo napájet zpět, ale byl to porod.

Při předělání 4870tek jsem neměl při ruce digiťák ( má ho žena na chalupě ) a tak jsem foto neudělal.

Jen představa, že tu kartu budu opět rvát ven, mě děsí - je to jak ježek v kleci ...
Omlouvám se, ale fotka bohužel nebude.
Vsak klidne se zasunutou kartou, alespon pro predstavu, jestli pujde dat na GPU waterblok a zbytek nechat ...
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“