S Thermalright HR-03 GT teploty kolem 52,podle jednoho zahranicniho fora a teploty s AC S1 do 43,vče s 1x120mm fanem
HD4850/4870 chlazení
Moderátor: morke
- Sicco2
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- sid
- Začátečník

-
na SWH svého času testovali na HD3870, a AC nebylo lepší, na druhou stranu je ten test trochu skromný
http://www.svethardware.cz/art_doc-7209 ... A8C87.html
http://www.svethardware.cz/art_doc-7209 ... A8C87.html
- nWm
- Nováček

-
Tak jsem prolezl všechny možný chladiče a ještě jsem našel http://www.tntrade.cz/shop/index.php/de ... n-ttc-cvs1 . Klidně bych za to ty dvě stovky dal, ale mnohem víc se mi líbí ten ZALMAN ZM-VHS1 a líbí se mi tak, že asi nebudu řešit nějaký díry a prostě ho tam přilepim a bude 
PC: ASRock P45TS; E6300@2,55Ghz+Zalman CNP9700 Led; 4GB DDR3; ATI Sapphire HD4850; Thermaltake 520W PST; Thermaltake Soprano
HTPC: Abit IP35 Pro; E2140@3Ghz (FSB1333)+Zalman CNP9500 Led; 4GB A-Data 800Mhz EE+; HD2400Pro; Fortron 350W;A-Data 32GB SSD S592; WD5000AAKS; SilverStone GD01S-MXR
HTPC: Abit IP35 Pro; E2140@3Ghz (FSB1333)+Zalman CNP9500 Led; 4GB A-Data 800Mhz EE+; HD2400Pro; Fortron 350W;A-Data 32GB SSD S592; WD5000AAKS; SilverStone GD01S-MXR
- danikd
- Začátečník

-
Me kamos ze stareho chladice vyrezal todle ...nWm píše:Tak jsem prolezl všechny možný chladiče a ještě jsem našel http://www.tntrade.cz/shop/index.php/de ... n-ttc-cvs1 . Klidně bych za to ty dvě stovky dal, ale mnohem víc se mi líbí ten ZALMAN ZM-VHS1 a líbí se mi tak, že asi nebudu řešit nějaký díry a prostě ho tam přilepim a bude

Ze zadu vrtnu presne ty diry s rozteci 81mm a prisroubuji na ty regulatory. Budu to jeste krapet ofukovat. jen nevim jestli by nebylo lepsi
ty zebra roztahnout a nebo nejlepe z boku do nich vyvrtat hodne jemnych direk ... Myslite ze ty dirku pomohou prutoku a prenosu tepla do vzduchu ?
Edit : Sirka je 9mm a delka 10cm, pripadne ho zkratim a nebo necham vycuhovat nad kartu ...
- Dirty
- Začátečník

Myslíte že bude k sehnání zvlášt chladič na regulátory a napájecí obvody viz.http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... &Itemid=67
Zdá se mi že by mohl odpovídat referenčním roztečím, a rozměrům.
Zdá se mi že by mohl odpovídat referenčním roztečím, a rozměrům.
So Say We All!
- nWm
- Nováček

-
Já si právě myslím, že nikdy žádný takový chladič nepřijde
A i kdyby, tak už bude pozdě, jedině by věděli, že bude i na další generace
PC: ASRock P45TS; E6300@2,55Ghz+Zalman CNP9700 Led; 4GB DDR3; ATI Sapphire HD4850; Thermaltake 520W PST; Thermaltake Soprano
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- danikd
- Začátečník

-
- Sicco2
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Drummer_CZ
- Nováček

Tak jsem dneska osadil mé dvě HD4870 Accelerem S1. Spekuloval jsem jak nasadit pasiv na ty regulátory napětí a nakonec jsem to vyřešil jednoduše.
Rozebral jsem origo chladič tak, že jsem sundal ten plastový obal, chlazení na jádro a větrák. Samotnou kovovou konstrukci jsem dal zpět na kartu - takže chladí paměti a regulátory jako v originále. Na takové ty plastové nádhery ( cívky ?? ) co koukají skrze otvor v masivu chlazení jsem přilepil pasivy a na konec montnul Accelero na jádro.
Mám otevřenou bočnici a z boku obě karty ofukuji jedním 12cm Thermaltakem. S ohledem na dnešních 30°C venku jsou teploty v ouklendu IDLE 46°; LOAD max 59°.
Rozebral jsem origo chladič tak, že jsem sundal ten plastový obal, chlazení na jádro a větrák. Samotnou kovovou konstrukci jsem dal zpět na kartu - takže chladí paměti a regulátory jako v originále. Na takové ty plastové nádhery ( cívky ?? ) co koukají skrze otvor v masivu chlazení jsem přilepil pasivy a na konec montnul Accelero na jádro.
Mám otevřenou bočnici a z boku obě karty ofukuji jedním 12cm Thermaltakem. S ohledem na dnešních 30°C venku jsou teploty v ouklendu IDLE 46°; LOAD max 59°.
Apple Mac Studio 2022, procesor M1 Ultra / 64GB / 20CPU / 48GPU / 1TB
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
krasny teploty tohle sem chtel vedet.Drummer_CZ píše:Tak jsem dneska osadil mé dvě HD4870 Accelerem S1. Spekuloval jsem jak nasadit pasiv na ty regulátory napětí a nakonec jsem to vyřešil jednoduše.
- Sicco2
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Možná budu trochu mimo, ale mám vodníka a jelikož chci v nejbližší době koupit HD4870 tak jsem se poohlídl po nějakých slušných waterblocích a narazil jsem na tento FullCover blok od EKwaters.

Mám od nich FC na HD3870 a nemůžu si ho vynachválit. Co na něj říkate?
Jediné co mě odrazuje je zatím ta nehorázná cena 2 321,- Kč s DPH
http://www.alphacool.cz/produkt/EK_Wate ... ml?arg1=01

Mám od nich FC na HD3870 a nemůžu si ho vynachválit. Co na něj říkate?
Jediné co mě odrazuje je zatím ta nehorázná cena 2 321,- Kč s DPH
http://www.alphacool.cz/produkt/EK_Wate ... ml?arg1=01
- spajdr
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Krteq
- Středně pokročilý

-
- sid
- Začátečník

-
- danikd
- Začátečník

-
Postni sem pls nejake foto. at mame predstavu jhak to vapada ...DikyDrummer_CZ píše:Tak jsem dneska osadil mé dvě HD4870 Accelerem S1. Spekuloval jsem jak nasadit pasiv na ty regulátory napětí a nakonec jsem to vyřešil jednoduše.
- Drummer_CZ
- Nováček

Rád by jsem ukázal foto, ale mám dosti těsnou skřín na délku a před dvěma týdny jsem si při instalaci grafáren ( tehdy ještě 4850 ) urazil jeden kondenzátor na 3 dni staré základovce ( opravdu debilně umístěná součástka přímo v místě, kde zasunuješ patku grafiky za desku - hov..a návrháři od Gigabyte + moje olšové ruce = smrtelný koktejl ). Naštěstí se mi ho tam podařilo napájet zpět, ale byl to porod.danikd píše:Postni sem pls nejake foto. at mame predstavu jhak to vapada ...DikyDrummer_CZ píše:Tak jsem dneska osadil mé dvě HD4870 Accelerem S1. .........
Při předělání 4870tek jsem neměl při ruce digiťák ( má ho žena na chalupě ) a tak jsem foto neudělal.
Jen představa, že tu kartu budu opět rvát ven, mě děsí - je to jak ježek v kleci ...
Omlouvám se, ale fotka bohužel nebude.
Apple Mac Studio 2022, procesor M1 Ultra / 64GB / 20CPU / 48GPU / 1TB
- danikd
- Začátečník

-
Vsak klidne se zasunutou kartou, alespon pro predstavu, jestli pujde dat na GPU waterblok a zbytek nechat ...Drummer_CZ píše:Rád by jsem ukázal foto, ale mám dosti těsnou skřín na délku a před dvěma týdny jsem si při instalaci grafáren ( tehdy ještě 4850 ) urazil jeden kondenzátor na 3 dni staré základovce ( opravdu debilně umístěná součástka přímo v místě, kde zasunuješ patku grafiky za desku - hov..a návrháři od Gigabyte + moje olšové ruce = smrtelný koktejl ). Naštěstí se mi ho tam podařilo napájet zpět, ale byl to porod.danikd píše: Postni sem pls nejake foto. at mame predstavu jhak to vapada ...Diky
Při předělání 4870tek jsem neměl při ruce digiťák ( má ho žena na chalupě ) a tak jsem foto neudělal.
Jen představa, že tu kartu budu opět rvát ven, mě děsí - je to jak ježek v kleci ...
Omlouvám se, ale fotka bohužel nebude.