=>OBR: a není CF a duální karta to samé?
NVIDIA News
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- Lukfi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- socket
- Začátečník

ked je CF tak informacie medzi cipmi musia prejst cez chipset, ked je to na jednej karte, tak cas je kratsiLukfi píše:=>OBR: a není CF a duální karta to samé?
"Život je ťažký.. jeden z najťažších" Ľ.M.
ignore list: Syntex, Airm@n64, gejmer, Jarysmen, Maranov, Ssnake, jakubom, tielka
ignore list: Syntex, Airm@n64, gejmer, Jarysmen, Maranov, Ssnake, jakubom, tielka
- Kamikadze
- Redaktor PCT

- Kontaktovat uživatele:
Od G92 po GT200 a od RV670 k RV770Lukfi píše:kde bereš těch 8 měsíců?
A neni to spise optimalizaci ovladacu primo na ty hry? Prece jen to bude podle mne nutne optimalizovat u kazde hry zvlast a tak budou optimalizovat na hry, ktere se testuji, aby to vypadalo dobre. Podobne to bude i u SLI, nedelam si iluze.Lukfi píše:=>OBR: CrossFire s Radeony HD 4870 škáluje s výjimkou několika her velmi pěkně, někde je to i o 70 % rychlejší, než samotná GTX 280, extrémní případ je Call of Duty 4, kde je to kolem 100 %. A i když stížnosti na ovladače jsou, nevšiml jsem si, že by to recenzenti označovali jako "peklo". Výkon R700 už je v podstatě známý, spotřeba a cena odhadnutelná, takže nevím, co se tady řeší![]()
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
- Mayhem(cz)
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
[quote="Lukfi"]=>Mayhem: no třeba Mirek na CrossFire nadává kudy chodí
Mirek Jahoda je výjímka,ale většina recezentu to opomíjí co je multi-gpu zač.Já vím své (měl jsem hd3870x2) a ted co mám gtx280,tak nainstaluju a nic nemusím řešit.
Mirek Jahoda je výjímka,ale většina recezentu to opomíjí co je multi-gpu zač.Já vím své (měl jsem hd3870x2) a ted co mám gtx280,tak nainstaluju a nic nemusím řešit.
Intel Core i5-3570K +Cooler Master Hyper N520| MB> ASUS P8H77-V LE (bios 1301) |
Corsair Vengeance Black 16GB DDR3 1680 cl9 (9-9-9-24)| GPU>Gigabyte GTX 970 G1 Gaming [LCD> Dell S2740L 27 černý HDD>INTEL SSDSA2M080G2GC, Western Digital Velociraptor 150 GB Hitachi Deskstar P7K500 500GB , Hitachi HDT725025VLAT80 250gb , Transcend SSD340 256GB (systém) Myš>A4T EVO XGame Laser Oscar X750 Brown Fire | KB>A4Tech X7 G800V Programmable Gaming Keyboard CZ> Corsair HX1000 1000W| OS> Windows 10 Home CZ 64bit | case>Thermaltake VH6000BWS Armor
Corsair Vengeance Black 16GB DDR3 1680 cl9 (9-9-9-24)| GPU>Gigabyte GTX 970 G1 Gaming [LCD> Dell S2740L 27 černý HDD>INTEL SSDSA2M080G2GC, Western Digital Velociraptor 150 GB Hitachi Deskstar P7K500 500GB , Hitachi HDT725025VLAT80 250gb , Transcend SSD340 256GB (systém) Myš>A4T EVO XGame Laser Oscar X750 Brown Fire | KB>A4Tech X7 G800V Programmable Gaming Keyboard CZ> Corsair HX1000 1000W| OS> Windows 10 Home CZ 64bit | case>Thermaltake VH6000BWS Armor
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Ta poznámka od Lukfiho ohledně Mirka Jahody byla ironie, která přímo bije do očíMayhem(cz) píše:Lukfi píše:=>Mayhem: no třeba Mirek na CrossFire nadává kudy chodí![]()
- Lukfi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
to samozřejmě vím, ale z hlediska ovladačů by v tom měl být minimální rozdílsocket píše:ked je CF tak informacie medzi cipmi musia prejst cez chipset, ked je to na jednej karte, tak cas je kratsi(vdaka PLX bridge)
Jenže G92 není další generace po G80, ale čip jiného segmentu. Kdybys chtěl srovnávat podle high-endu, tak nástupce G80 byla GF 9800 GX2 (březen) a další high-end G200. Podobně u ATI musíš tedy brát R600 (5/2007) => R680 (1/2008) => R700 (8/2008).Kamikadze píše:Od G92 po GT200 a od RV670 k RV770
Ale jo, to se optimalizuje, i když třeba Gothic III se obecně považuje za případ, kdy je zmršená hra a ovladače tomu nepomůžou. Jsou ale hry, které prostě nadržují jedné či druhé straně i u single karet.Kamikadze píše:A neni to spise optimalizaci ovladacu primo na ty hry? Prece jen to bude podle mne nutne optimalizovat u kazde hry zvlast a tak budou optimalizovat na hry, ktere se testuji, aby to vypadalo dobre. Podobne to bude i u SLI, nedelam si iluze.
Někde to psal no-X, dává docela smysl, že se ovladače pro CF ladí hlavně pro ty testovací hry, protože to bývají ty nejnáročnější. Spousta těch béčkových titulů, kterým se moc pozornosti nedostává, má zastaralou grafiku, která případně běží svižně i na jednom GPU.
No ani ne...Krteq píše:Ta poznámka od Lukfiho ohledně Mirka Jahody byla ironie
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
- Pavel.P.
- Středně pokročilý

-
- Lukfi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Na toto téma napsal zajímavý článek také TheInq
http://www.theinquirer.net/gb/inquirer/ ... 84-g86-bad
- Pavel.P.
- Středně pokročilý

-
Podle něho jsou všechny čipy vadné... No uvidíme.Lukfi píše:Na toto téma napsal zajímavý článek také TheInq
...
- Lukfi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Rambus Inc. žaluje NVIDII kvůli porušení 17 patentů
Zdroj: TechPowerUp.com/BusinessWire.com/Rambus Inc.TechPowerUp.com píše:...The lawsuit alleges that a number of NVIDIA products with memory controllers for SDR, DDR, DDR2, DDR3, GDDR, and GDDR3 SDRAM infringe 17 Rambus patents. The accused products in the complaint include chipsets, graphics processors, media communication processors, multimedia applications processors and other products from at least six NVIDIA product lines. Rambus is seeking injunctive relief barring the infringement, contributory infringement, and inducement to infringe the Rambus patents, as well as monetary damages...
- axloth
- Začátečník

-
- Lukfi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Krteq
- Středně pokročilý

-
- Lukfi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
To sice ne, ale cena akcií nemá vliv na zisk, takže to může trápit leda tak Radka Hulána, který má v akciích nVidie polovinu svých peněz*, ale ne nVidii samotnou. A kde je zisk, tam jsou i peníze, které se dají vyždímat.
*) druhá polovina je v akciích Intelu
*) druhá polovina je v akciích Intelu
- Herkis
- Redaktor PCT

-
- wolf359
- Začátečník

- fobos
- Začátečník

- Wilduv Pyj
- Nováček

axloth: To zas poleti akcie dolu... koukam ze stejne jako nvidia kope do vsech kolem sebe, tak ted zas nekdo bude kopat do ni
Ono AMD/ATi si taky nemuze vyskakovat - http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... Itemid=106 .
Ono AMD/ATi si taky nemuze vyskakovat - http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... Itemid=106 .
Ze vseho nejhorsi je debatovat s volem... ktery me v PM sdelil, ze mu je 34 let... a dale se zdejsim wedenim...