NVIDIA News

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

=>Mayhem: no třeba Mirek na CrossFire nadává kudy chodí :D

=>OBR: a není CF a duální karta to samé?
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
socket
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od socket »

Lukfi píše:=>OBR: a není CF a duální karta to samé?
ked je CF tak informacie medzi cipmi musia prejst cez chipset, ked je to na jednej karte, tak cas je kratsi :wink: (vdaka PLX bridge)
"Život je ťažký.. jeden z najťažších" Ľ.M.
ignore list: Syntex, Airm@n64, gejmer, Jarysmen, Maranov, Ssnake, jakubom, tielka
Kamikadze
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kamikadze »

Lukfi píše:kde bereš těch 8 měsíců?
Od G92 po GT200 a od RV670 k RV770
Lukfi píše:=>OBR: CrossFire s Radeony HD 4870 škáluje s výjimkou několika her velmi pěkně, někde je to i o 70 % rychlejší, než samotná GTX 280, extrémní případ je Call of Duty 4, kde je to kolem 100 %. A i když stížnosti na ovladače jsou, nevšiml jsem si, že by to recenzenti označovali jako "peklo". Výkon R700 už je v podstatě známý, spotřeba a cena odhadnutelná, takže nevím, co se tady řeší :?
A neni to spise optimalizaci ovladacu primo na ty hry? Prece jen to bude podle mne nutne optimalizovat u kazde hry zvlast a tak budou optimalizovat na hry, ktere se testuji, aby to vypadalo dobre. Podobne to bude i u SLI, nedelam si iluze.
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
Mayhem(cz)
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mayhem(cz) »

[quote="Lukfi"]=>Mayhem: no třeba Mirek na CrossFire nadává kudy chodí :D

Mirek Jahoda je výjímka,ale většina recezentu to opomíjí co je multi-gpu zač.Já vím své (měl jsem hd3870x2) a ted co mám gtx280,tak nainstaluju a nic nemusím řešit.
Intel Core i5-3570K +Cooler Master Hyper N520| MB> ASUS P8H77-V LE (bios 1301) |
Corsair Vengeance Black 16GB DDR3 1680 cl9 (9-9-9-24)| GPU>Gigabyte GTX 970 G1 Gaming [LCD> Dell S2740L 27 černý HDD>INTEL SSDSA2M080G2GC, Western Digital Velociraptor 150 GB Hitachi Deskstar P7K500 500GB , Hitachi HDT725025VLAT80 250gb , Transcend SSD340 256GB (systém) Myš>A4T EVO XGame Laser Oscar X750 Brown Fire | KB>A4Tech X7 G800V Programmable Gaming Keyboard CZ> Corsair HX1000 1000W| OS> Windows 10 Home CZ 64bit | case>Thermaltake VH6000BWS Armor
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Mayhem(cz) píše:
Lukfi píše:=>Mayhem: no třeba Mirek na CrossFire nadává kudy chodí :D

Mirek Jahoda je výjímka,ale většina recezentu to opomíjí co je multi-gpu zač.Já vím své (měl jsem hd3870x2) a ted co mám gtx280,tak nainstaluju a nic nemusím řešit.
Ta poznámka od Lukfiho ohledně Mirka Jahody byla ironie, která přímo bije do očí :D
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

socket píše:ked je CF tak informacie medzi cipmi musia prejst cez chipset, ked je to na jednej karte, tak cas je kratsi :wink: (vdaka PLX bridge)
to samozřejmě vím, ale z hlediska ovladačů by v tom měl být minimální rozdíl
Kamikadze píše:Od G92 po GT200 a od RV670 k RV770
Jenže G92 není další generace po G80, ale čip jiného segmentu. Kdybys chtěl srovnávat podle high-endu, tak nástupce G80 byla GF 9800 GX2 (březen) a další high-end G200. Podobně u ATI musíš tedy brát R600 (5/2007) => R680 (1/2008) => R700 (8/2008).
Kamikadze píše:A neni to spise optimalizaci ovladacu primo na ty hry? Prece jen to bude podle mne nutne optimalizovat u kazde hry zvlast a tak budou optimalizovat na hry, ktere se testuji, aby to vypadalo dobre. Podobne to bude i u SLI, nedelam si iluze.
Ale jo, to se optimalizuje, i když třeba Gothic III se obecně považuje za případ, kdy je zmršená hra a ovladače tomu nepomůžou. Jsou ale hry, které prostě nadržují jedné či druhé straně i u single karet.
Někde to psal no-X, dává docela smysl, že se ovladače pro CF ladí hlavně pro ty testovací hry, protože to bývají ty nejnáročnější. Spousta těch béčkových titulů, kterým se moc pozornosti nedostává, má zastaralou grafiku, která případně běží svižně i na jednom GPU.
Krteq píše:Ta poznámka od Lukfiho ohledně Mirka Jahody byla ironie
No ani ne...
Pavel.P.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Pavel.P. »

...
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Na toto téma napsal zajímavý článek také TheInq
http://www.theinquirer.net/gb/inquirer/ ... 84-g86-bad
Pavel.P.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Pavel.P. »

Lukfi píše:Na toto téma napsal zajímavý článek také TheInq
http://www.theinquirer.net/gb/inquirer/ ... 84-g86-bad
Podle něho jsou všechny čipy vadné... No uvidíme.

...
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

No já bych tomu neříkal vadné, ale náchylnější k poruše... každopádně "řešení" od HP, které zapíná větrák notebooku na furt a tím jde battery life do háje, je spíš obejití než řešení.
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Rambus Inc. žaluje NVIDII kvůli porušení 17 patentů
TechPowerUp.com píše:...The lawsuit alleges that a number of NVIDIA products with memory controllers for SDR, DDR, DDR2, DDR3, GDDR, and GDDR3 SDRAM infringe 17 Rambus patents. The accused products in the complaint include chipsets, graphics processors, media communication processors, multimedia applications processors and other products from at least six NVIDIA product lines. Rambus is seeking injunctive relief barring the infringement, contributory infringement, and inducement to infringe the Rambus patents, as well as monetary damages...
Zdroj: TechPowerUp.com/BusinessWire.com/Rambus Inc.
axloth
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od axloth »

To zas poleti akcie dolu... koukam ze stejne jako nvidia kope do vsech kolem sebe, tak ted zas nekdo bude kopat do ni
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

No nevím, patentoví trollové se mohou obrátit kdykoliv proti komukoliv... akorát z nVidie zřejmě kápne víc než třeba z AMD, které se topí v dluzích.
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

No od počátku července spadla cena akcií nvidie z 19USD za akcii na 11USD za akcii, což je docela slušnej pád...zpráva o vadných mobilních čipech a tahle žaloba jí určitě moc nepomůžou
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

To sice ne, ale cena akcií nemá vliv na zisk, takže to může trápit leda tak Radka Hulána, který má v akciích nVidie polovinu svých peněz*, ale ne nVidii samotnou. A kde je zisk, tam jsou i peníze, které se dají vyždímat.

*) druhá polovina je v akciích Intelu
Herkis
Redaktor PCT
Redaktor PCT

Příspěvek od Herkis »

Takže teď je lepší kupovat akcie nvidie a grafiky amd, že? :-D
wolf359
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od wolf359 »

Mayhem(cz) píše:Mirek Jahoda je výjímka,ale většina recezentu to opomíjí co je multi-gpu zač.Já vím své (měl jsem hd3870x2) a ted co mám gtx280,tak nainstaluju a nic nemusím řešit.
Přesně tak, já měl Cross se dvěma HD 3870 a byl jsem rád, že jsem se jich zbavil. Teď mám GTX280 a je to pohoda.
fobos
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fobos »

OBR píše:proti X2 asi postavi pouze 55nm GT200 GTX 280 Ultra ... ktera by mohla kvuli problemum CF mit nekde i vyssi vykon ...
jasne obr, jasne , tak ako mala podrtit GTX280 vsetko na trhu o xyz percent v tvojich novinkach :-D
Wilduv Pyj
Nováček
Nováček

Příspěvek od Wilduv Pyj »

axloth: To zas poleti akcie dolu... koukam ze stejne jako nvidia kope do vsech kolem sebe, tak ted zas nekdo bude kopat do ni
Ono AMD/ATi si taky nemuze vyskakovat - http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... Itemid=106 .
Ze vseho nejhorsi je debatovat s volem... ktery me v PM sdelil, ze mu je 34 let... a dale se zdejsim wedenim...
axloth
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od axloth »

Jenze na dne s akciema je ted i intel i nvidia. Po tom co predvadel ohledne gt200 neverim z tech Obrovejch zvastu ani krouzku nad u.
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“