Thermalright Ultra-120 eXtreme obecná diskuze,zkušenosti

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
tx3rf
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tx3rf »

zkus tu sponu podlozit papirem, mozna ze tam neni poradnej pritlak.. jinak v idle mam takovyhle stupne ja na E6600 na 3,2GHz chlazenym NH-U12F s scythem na 400rpm..

\\Gr8 Vivec: odmazána citace- odpovídej laskavě čudlíkem "Odpovědět" pokud neodpovídáš na příspěvek dál v diskuzi
Sicco2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sicco2 »

to je možná ono,ta spona to dost nepřitlačí a chladič normálně jde lehce rukou otočit i když je fakt,že to po té pastě celkem pěkně klouže a kaž je to přitlačeno jen tou dírou u prostřed bloku tak to pak pěkně jezdí.
Dirty
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dirty »

Já mám v burnu taky kolem 56 - 60°. JE fakt že chladič se dá rukou otočit... takže asi nic jiného nezbyde než tam dát ten papír.. :( Jinak taky by to asi chtělo novou pastu.. tam mám tu dodávanou s chladičem.
So Say We All!
Sicco2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sicco2 »

no,ale když se podívám na tyto teploty při Q6600OC na 3 GHz tak mi to připadne nějaké divné.Že mají v burnu 36 stupnu a já 55,něco dělá pasta a skříň,ale já ji mám dobře větranou a na chladiči Noctuu tak to nechápu toto.Taky jetu tolerance čidel u Penrynů,ale to by neudělalo skok 20 stupnu :x
Obrázek
Jinak teploty jader jsou kolem 56,ale teplota diody v CPU je 37 v burnu,tak nevim jestli neměřili tu diodu.
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

Je možný, že takový výsledky ve Speedfanu naměřil, ale jak určil jejich průměrnou hodnotu ? nikdo neví... Asi si hodil korunou. Jaká to je revize toho procesoru člověk taky neví, ale podle těch nízkých teplot se dá odhadovat G0, i když mě těch 34°C připadá úsměvných i na revizi G0. No a o verzi Speedfanu ani nemluvím... Chyba měření v tom článku je +-10°C jen to fikne.
Sicco2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sicco2 »

já to bral jen obrazně,protože nejen já ale i další lidi tady co mají E8400 a tento chladič s 1 větrákem,tak se nám ty teploty zdají vyšší než by měly. Přitom Penryny topí méně než jejich 65nm předchůdci,ale nijak mi to nepřipadá :x
barco
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od barco »

Tak som sa stal majiteľom tohto vynikajúceho chladiča a výsledky ? Absolutná spokojnosť :-)

E6600 L632A 3000 Mhz - vcore BIOS 1.3625V, vcore real burn 1.304V
Thermalright Ultra 120 eXtreme + Nexus Real Silent Fan 120mm @ 700 rpm

Obrázek
.
Sicco2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sicco2 »

diky za důkaz toho,že teploty kolem 50 stupnu,sou asi u tohodle chladiče běžné,to sem potřeboval vědět,je fakt,že když mám ted v pokoji 30,tak ty teploty na těch 50 sou vyšší než v zimě,když tu E8400 hodim na 4GHz tak teplota se vyhoupne na 61 v burnu ted v létě :cry:
HrdinaJan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od HrdinaJan »

No ja mam tenhle chladic na Q6700 @ 3GHz a default napeti a burn je 52-56, i IDLE je do vzdy prez 30. Na chladidi ma NOCTUA 1200 ot/min.

Pri OC na 3.66 GHz a napeti 1.56V jsou teploty nad 75 stupnu. Proste nepuzitelne. :)
faugusztin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od faugusztin »

HrdinaJan píše:Na chladidi ma NOCTUA 1200 ot/min.
NF-S12 ? Tak to sa nesmies cudovat, ten ventilator je na tento chladic absolutne nevhodny. A trieskat 1.56V do procesora... No, niekto je tu odvazny :-).
HrdinaJan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od HrdinaJan »

faugusztin píše:
HrdinaJan píše:Na chladidi ma NOCTUA 1200 ot/min.
NF-S12 ? Tak to sa nesmies cudovat, ten ventilator je na tento chladic absolutne nevhodny. A trieskat 1.56V do procesora... No, niekto je tu odvazny :-).
Ja jsem nepsal, že to tak provozuju, momentalne je mi prijemnejsi klid a pohoda na 3GHz a default napeti.

Jinak ten vetrak je Noctua NF-P12-1300 stazenej na 1100ot. Tu 1200 mam na GK. Už v tom mam bordel. Sorry.
faugusztin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od faugusztin »

V tom pripade OK, ale aj tak je za to teplo zodpovedne extremne napatie na CPU (ano, 1.56V je uz privela) a nie chladic.
HrdinaJan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od HrdinaJan »

faugusztin píše:V tom pripade OK, ale aj tak je za to teplo zodpovedne extremne napatie na CPU (ano, 1.56V je uz privela) a nie chladic.
Ja jenom souhlasim, jen chci vedet jak na tom muj kousek je, nic vic. Uvedl jsem to sem pro porovnani, ne pro machrovani. :)
Sicco2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sicco2 »

Já ho mám ani ne 2 měsíce tak občas mrknu na teploty a většinou kolem 50,ale to je ted' v létě,když mám v pokoji 30,uvidíme v zimě,když tu mívám i 16 než mi to vyhřeje komp.Taktovat jedině v zimě :roll:
HrdinaJan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od HrdinaJan »

No asi jsi to myslel jako vtip, ale ja to tak tuhle zimu opravdu pouzival. Kdyz komp bezel tak bylo v mistnosti o 3-5 stupnu vic nez kdyz nebezel.
Sicco2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sicco2 »

nemyslel :) můj pokoj kde mám komp je asi 6x3 metry a je v zimě vyhřátý za hodinu z 16 na 25 stupnu a do večera když komp beží těch 5 hodin tu mám kolem 28 a v jiných pokojích zima :P
nedělá to jen procesor,spíš grafika a celkově všechny součástky co hřejí :roll:
wydlosh
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Thermalright Ultra-120 eXtreme obecná diskuze,zkušenosti

Příspěvek od wydlosh »

Tak jsem chtěl dneska na svém TRUE vylapovat základnu, a takhle to dopadlo.
ObrázekObrázekObrázek
Na horním dílu základny byla asi trochu porušená povrchová ochrana, po kontaktu s vodou začal šumět a rozpadat se na prach. Z čeho to proboha Thermalright vyrábí? Myslel jsem, že je to jen měď a hliník.
CPU: Core i5-10400F MB: ASRock B460M-ITX/AC GPU: XFX AMD Radeon RX 6600 RAM: Crucial Ballistix Black 16GB (2x8GB) DDR4 3000 HDD: Kingston A2000-500GB PSU: Seasonic CORE GM-500
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

lol... neprejels to nahodou autogenem? :lol:
Sicco2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sicco2 »

stejně nechápu proč jsi to proboha dělal,když jeho povrch je nejrovnější a nejhladší,jaký sem kdy viděl ze všech chladičů,měl si spíš vylapovat IHS procesoru než chladič :)
wydlosh
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wydlosh »

Sicco2 píše:stejně nechápu proč jsi to proboha dělal,když jeho povrch je nejrovnější a nejhladší,jaký sem kdy viděl ze všech chladičů,měl si spíš vylapovat IHS procesoru než chladič :)
No on už jednou lapovaný byl, takže rovnost a hladkost byla ok, šlo mi spíš o to odstranit zbytky té Coolaboratory liquid pro, co na něm byla. Ještě mě napadlo, jestli to nějak nezreagovalo právě s tou Coolaboratory, ale moc se mi to nezdá, protože předtím na tom horním dílu nebyla. Nějaké její zbytky se tam mohly dostat až v okamžiku kdy jsem to začal brousit.
PS: IHS lapované mám, neboj ;-)
CPU: Core i5-10400F MB: ASRock B460M-ITX/AC GPU: XFX AMD Radeon RX 6600 RAM: Crucial Ballistix Black 16GB (2x8GB) DDR4 3000 HDD: Kingston A2000-500GB PSU: Seasonic CORE GM-500
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“